Hopp til innhold
Trollpikken

Trollpikken har gitt stor auke i turismen

EIGERSUND (NRK): Talet på overnattingsdøgn for ferie- og fritidsturistar i Dalane er meir enn dobla dei siste fem åra. Trollpikken får ein god del av æra.

Spesialutgåve av mini-trollpikk

Nå skal Trollpikken mjølkast

Kor mykje pengar kan ein vri ut av ein stein forma som ein pikk? I Eigersund står dei i kø for å finna svaret på dette.

Trollpikken

– På et tidspunkt var Trollpikken mer omtalt i USA enn Trump

Markedsføringsverdien av alle medieoppslagene i Norge er på nærmere 100 millioner kroner, ifølge en rapport fra mediebyrået Retriever.

Folk frå Mjølhus har fått trafikken forbi husa sine mangedobla på nokre få månadar

Invadert av «Trollpikk-trafikk»

Historia om «Trollpikken» som gjekk frå ukjent stein til verdskjendis på ein sommar er ikkje like positiv for alle. Naboane til turistmagneten fryktar for barna sine etter å ha fått all «Trollpikk-trafikk» utanfor dørene.

Trollpikken

Hard kamp om Trollpikken-navnet

To personer i Egersund kjemper om rettighetene til navnet på den populære turistattraksjonen.

Trollpikken

Minst én siktet for hærverket på rekordpopulære Trollpikken

Siden Trollpikken ble gjenreist for tre uker siden, har folk besøkt den i hopetall. Nå har politiet også siktet minst en person for hærverket.

Trollpikken

Nå kan du igjen klatre på Trollpikken

Torsdag ble turistattraksjonen avduket. Trollpikken er tilbake.

For å få den om lag tolv tonn tunge steinen på plass skal en steinbukk på 2,2 tonn brukes. Den er ti meter høy og sveiset på verftet til Aker Solutions i Egersund.

Lovar ny-opningsfest for Trollpikken

Det blir storstilt opningsfest for den nyreiste fjellformasjonen Trollpikken i midten av august, lovar «Trollpikkens far». I helga har hundrevis av folk frå mange nasjonar valfarta til den etter kvart verdskjente steinen.

For å få den om lag tolv tonn tunge steinen på plass skal en steinbukk på 2,2 tonn brukes. Den er ti meter høy og sveiset på verftet til Aker Solutions i Egersund.

Eksperter tror Trollpikken blir turistmagnet

Eksperter på reiseliv ved Universitetet i Stavanger tror Trollpikken i Eigersund blir en suksess, til tross for nærheten til etablerte turistmagneter som Preikestolen og Kjerag.