Terror-motivet ikke et tema for Marens familie

Maren Uelands bisettelse fra Time kyrkje 21. januar blir åpen for alle. Bistandsadvokaten sier familien verken har terrormotiv eller hevntanker mot Marens drapsmenn i hodet.

Minnested Marokko

VENNINNER: Maren Ueland (28) og Louise Vesterager Jespersen (24) ble funnet drept da de var på fjelltur sammen i Atlasfjellene i Marokko.

Foto: Runar Henriksen Jørstad / NRK

Det er snart gått én måned siden Maren Ueland (28) og hennes danske venninne Louise Vesterager Jespersen (24) ble funnet drept i Atlasfjellene i Marokko, 17. desember i fjor. Totalt 15 personer er siktet i saken, som etterforskes som terror.

– Familien ser på alle mennesker som enkeltindivider. Det gjelder også Marens drapsmenn. De er ikke der at de er aggressive eller retter negative hevntanker mot noen. Det er nesten påfallende, sier familiens bistandsadvokat Ragnar Falck Paulsen til NRK.

Både han og sokneprest Stein Ødegård har hatt flere samtaler med Marens familie.

– De er opptatt av hvem datteren og søsteren Maren var som person, og hva hun sto for.

– Har noen i familien vurdert å dra til Marokko for å besøke stedet dette skjedde?

Bistandsadvokat Ragnar Falck Paulsen

Ragnar Falck Paulsen er familiens bistandsadvokat.

Foto: Torkel Schibevaag / NRK

– Nei, det har ikke vært et tema så langt, svarer Falck Paulsen.

NRK har også vært i kontakt med sokneprest Stein Ødegård som ikke ønsker å si noe nå.

– Bunnløs sorg

Det er Ødegård som skal lede bisettelsen av Maren fra Time kirke mandag 21. januar klokken 13.00, og gravfølget til Time kyrkjegard etterpå.

Ifølge Jærbladet vil den norske regjeringen ha en representant til stede under bisettelsen. Dersom familien ønsker det, vil også marokkanske myndigheter være representert i Time kyrkje, melder Aftenbladet.

Basecamp Club Alpin Français ved foten av Toubkal i Marokko

De to venninnene ble funnet drept ved foten av Toubkal, Nord-Afrikas høyeste fjell.

Foto: Torbjørn Brandeggen

Bisettelsen blir åpen for alle, men familien ønsker å være skjermet.

– De vil at alle som har lyst å ta del denne dagen og vise sorg, skal få være med. Dette har vært holdingen deres helt siden det tragiske skjedde, sier Ragnar Falck Paulsen.

– Vakkert og verdig preg

Han understreker at familien setter veldig stor pris på all omtanken de har fått de siste ukene selv om de foreløpig ikke har klart å eksponere seg for lokalsamfunnet.

– Jeg beundrer dem for måten de takler situasjonen på. De er i bunnløs sorg, men er samtidig fattede.

Bistandsadvokaten sier at bisettelsen skal ha et vakkert og verdig preg, med blant annet sang av Jan Ingvar Toft med musikere.

Flere nyheter fra Rogaland