Hopp til innhold

Norsk kvinne funnet død i Marokko

En norsk og en dansk kvinne er funnet drept i et fjellområdet i Marokko, ifølge innenriksdepartementet i landet.

Toubkal

FUNNET DØDE: Ifølge lokale medier skal de to ha slått opp telt i nærheten av overnattingsstedet Club Alpin Francais (CAF) ved foten av Toubkal-fjellet. Ifølge innenriksdepartementet er de to kvinnene funnet døde i et område som besøkes av mange fotturister.

Foto: WikipediaCommons

De to kvinnene ble funnet i en landsby i Atlasfjellene mandag, melder nyhetsbyrået AFP. Det viser til innenriksdepartementet i landet. Stedet ligger et fjellområde i El Haouz-provinsen, rundt 10 kilometer unna turistlandsbyen Imlil.

Norsk UD opplyser at den norske kvinnens pårørende er varslet.

Ifølge VG skal de to kvinnene, som begge skal ha vært i 20-årene, ha vært på backpacking-tur i landet.

Tydelige skader

Dette er et område av Marokko som er populært destinasjon for turister på fottur. Imlil er et mye brukt utgangspunkt for turister som skal bestige Jbel Toubkal, det høyeste fjellet i Nord-Afrika.

Kvinnene skal ha blitt funnet med voldsskader forårsaket av en skarp gjenstand. Dette er bakgrunnen for at det er satt i gang en kriminaletterforskning, opplyser innenriksdepartementet.

Jbel Toubkal-fjellet

– Kartlegger situasjonen

Pressevakt Ane Lunde i Utenriksdepartementet sier til NRK at de pårørende i saken er varslet.

Lunde sier UD ble kjent med saken mandag ettermiddag. Axel Wilhelm Due, pressevakt i Kripos, sier norsk politi rutinemessig har bistått lokalt politi i arbeidet med å varsle pårørende.

– Vi er kjent med at en norsk borger skal være død i Marokko. Vi jobber nå via ambassaden vår i Rabat med å kartlegge situasjonen og finne ut hva som har skjedd. I det arbeidet har vi kontakt med marokkanske myndigheter, sa Lunde til NRK tidligere mandag kveld, og la til:

– Vi kommer til å fortsette med å undersøke dette til vi vet hva som har skjedd.

Nettsted: Turer avlyst

Ane Lunde, pressekontakt Utenriksdepartementet

Ane Lunde, pressekontakt i Utenriksdepartementet.

Foto: Stig Jaarvik / NRK

Kvinnene ble funnet av andre utenlandske turister, Ifølge franskspråklige marokkanske medier.

Det var VG som omtalte saken først i Norge. Avisa skriver at den har vært i kontakt med lokalt politi, som ikke ønsker å kommentere saken.

Ifølge lokale medier skal politiet ha sperret av en rekke veier i området der hendelsen skjedde. Flere medier melder at organiserte fjellturer i området er avlyst som følge av hendelsen.

«I dag har det vært kaos i regionen, med mange politifolk i området og helikoptre i lufta. Alle planlagte gåturer er avlyst av sikkerhetsårsaker», skriver et franskspråklig marokkansk nettsted.

Det har ikke kommet meldinger om at noen er pågrepet i saken.

NRK har vært i kontakt med et norsk reiseselskap som organiserer turer i det aktuelle området. En av de ansatte i selskapet opplyser at det har arrangert turer i området i flere år, og at det har opplevd det som trygt. Selskapet har ikke turer til området på vinteren.

Turismen er en viktig sektor i marokkansk økonomi. 2017 var et toppår for marokkansk turisme, med flere enn elleve millioner besøkende.

SISTE NYTT

Siste nytt

For første gang siden 1984 strømmer lava fra verdens største aktive vulkan Mauna Lao.

Verdens største vulkan Mauna Loa er i utbrudd

Det strømmer nå store mengder lava ned fra vulkanen Mauna Loa på Hawaii. Dette er den største vulkanen i verden og har ikke hatt utbrudd på nesten 40 år.