Hopp til innhold

Familien til Maren Ueland (28) i dyp sorg etter drapet

Det var 28 år gamle Maren Ueland fra Bryne i Time kommune som ble funnet drept i Marokko mandag morgen. – De er selvfølgelig i dyp sorg, sier familiens bistandsadvokat.

Maren Ueland

Maren Ueland (28) fra Bryne ble mandag morgen funnet drept ved foten av Toubkal-fjellet, rundt 100 kilometer unna Marrakech. NRK har fått tillatelse fra familien til å bruke bildet.

Foto: Privat

Familien til Maren Ueland (28) som ble funnet drept i Marokko mandag, er i dyp sorg, forteller familiens bistandsadvokat Ragnar Falck Paulsen.

– De er selvfølgelig i dyp sorg. Min rolle er å ivareta Maren Uelands mor og familien, sier Paulsen til NTB.

– Hennes første bud var sikkerhet

– Jeg har lovet henne å forsøke å få informasjon om saken, sier bistandsadvokaten.

Paulsen forteller at han har snakket med moren til 28-åringen som har bedt ham om å forholde seg til mediene, politiet og påtalemyndigheten for henne.

– Jeg kjenner henne fra tidligere, og hun er takknemlig for at jeg kan påta meg dette oppdraget. Hun forsøker nå å ta seg av sine øvrige barn og familien.

NRK har tidligere vært i kontakt med moren som beskriver datteren som en varm, friluftsglad og engasjert.

– Hun var så utrolig god. Hennes første bud var sikkerhet. Jentene hadde tatt alle forholdsregler før de la ut på denne turen, sa Irene Ueland til NRK.

På juleferie i fjellene

28-åringen fra Bryne var på backpacking-tur i Marokko sammen med sin 24 år gamle danske venninne Louise Vesterager Jespersen fra Ikast i Vest-Jylland.

Louisa Vesterager Jespersen

Norske Maren Ueland var på ferie i Marokko sammen med danske Louisa Vesterager Jespersen (bilde).

Foto: Privat

De to studerte til daglig sammen ved Universitetet i Sørøst-Norge i Bø kommune, men hadde reist til Marokko på juleferie. Louise Vesterager Jespersen bodde og jobbet på Lillehammer, ifølge gd.

Ifølge rektor Petter Aasen ved USN var de to kvinnene på en måneds lang privat ferie i landet. Mandag morgen ble de funnet drept på en fjellsti ved en landsby i Atlasfjellene.

Det siste moren hørte fra datteren, var søndag 9. desember da de hadde kommet frem. Maren skrev da en melding til moren om at alt var bra, men at hun ikke kom til å ha mobilen så mye på fremover.

Maren Ueland

Marens mor beskriver datteren som varm, friluftsglad og engasjert.

Foto: Privat

Tirsdag ettermiddag kunne marokkansk politi bekrefte at tre personer er arrestert og mistenkt for drapene på de to studentene.

Norsk politi på vei

Marokkanske myndigheter opplyser at de to kvinnene ble funnet med kuttskader i halsen påført med en skarp gjenstand. Lokale kilder sier at kvinnene ble stukket med kniv av ukjente personer, skriver NTB.

Det er startet en omfattende kriminaletterforskning i området. Mandag ble en rekke veier stengt og organiserte fjellturer avlyst, som følge av drapet.

Tirsdag morgen bekrefter Kripos til NRK at en norsk politimann er på vei til området der de to kvinnene ble funnet drept.

– En norsk politimann som jobber i Rabat i Marokko, er på vei mot Marrakech og området nå. Der vil det være en marokkansk etterforskning, og han vil være et bindeledd, sier kommunikasjonsrådgiver Jonas Fabritius Christoffersen i Kripos til NRK.

Fjellside Atlasfjellene

I denne fjellsiden skal de to skandinaviske kvinnene ble funnet drept. De to hadde slått opp telt i nærheten av overnattingsstedet Club Alip Francais (CAF) ved foten av Toubkal-fjellet.

Foto: Kech24.com

Han forteller at de foreløpig ikke har bestemt seg for om etterforskere fra Norge skal sendes til Marokko.

– Veldig trist

Sent mandag kveld la moren til den avdøde 28-åringen ut en melding på Facebook der hun minnes datteren sin.

Jbel Toubkal-fjellet

– Det er forferdelig å få en slik beskjed. Ingen kan være forberedt på noe sånt. Jeg kunne ikke tenke meg at hun var fra vesle Bryne, sier ordfører i Time, Reinert Kverneland.

Reinert Kverneland

Reinert Kverneland, ordfører i Time kommune.

Foto: Arild Eskeland / NRK

– Når det tyder på at det heller ikke var en naturlig dødsårsak, er det ennå vanskeligere. Det er ufattelig trist. Verden har blitt tøff, legger han til.

Klepp og Time kalte i går kveld sammen kriseteam for å gi bistand til familien. De har allerede vært i kontakt med familien.

– Vi føler veldig med familien, og vil følge dem opp så mye som de måtte ønske og trenge framover.

Se NRKs ekstra sending om siste nytt.