Veslefrikk platform
Foto: Øyvind Hagen / Statoil

Lønnsoppgjøret 2021

Oppsummert

Faren for streik på ei rekke flyteriggar på norsk sokkel er avblåst etter at partane vart einige i natt om ei ramme på 2,7 prosent.

 • Enighet i mekling – streik avverget

  Partene i tariffoppgjøret i helseplattformen kom til enighet med riksmeklerens hjelp natt til tirsdag, og avverget med det streik. Oppgjøret gjelder over 200 ansatte med medlemmer i 14 ulike forbund. De fleste er ansatt ved St. Olavs hospital, Helse Møre og Romsdal og Helse nord-Trøndelag og nærliggende kommuner.

 • Streik i Global Connect

  15 medlemmer i EL- og IT-forbundet og Norsk Jernbaneforbund har gått ut i streik etter resultatløs mekling. Mekleren konstaterte at partene stod så langt fra hverandre at det ikke var grunnlag for å legge fram et forslag til løsning.

  Lise Olsen, nestleder i LO Stat, sier i en pressemelding at Global Connect nekter å gi de ansatte lønnstillegg på linje med resten av arbeidslivet. De ansatte som nå er i streik arbeider blant annet med leveranse av internettlinjer.

 • Ikke streik på flyteriggene

  Klokka 01 i natt kom partene i meklinga for ansatte på flyteriggene til enighet, etter en times mekling på overtid. Det bekrefter Hilde-Marit Rysst, forbundsleder i SAFE, som organiserer ansatte i oljesektoren. Ifølge SAFE er det enighet om et generelt tillegg på 24.500 kroner. Det tilsvarer omtrent 2,7 prosent i gjennomsnitt. Minstelønnssatsen økes med 24.500 kroner.

  Dermed er faren for streik på en rekke flyterigger på norsk sokkel avverget. Det var varslet at rundt 1000 oljearbeidere ville gå ut i streik fra midnatt dersom partene ikke ble enige.

 • Fare for streik på flyteriggene

  Ved midnatt gikk fristen ut i meklinga mellom oljearbeidere organisert i Safe og YS, og Rederiforbundet. Dersom partene ikke blir enige, blir 1000 ansatte på flyterigger tatt ut i streik. Dette vil føre til stans i flere boreoperasjoner.