Streik på DNS
Foto: Sjur Mikal Dolve / NRK

Kulturstreiken over

Oppsummert

Streiken i kultursektoren er over. LO Stat og Spekter er blitt enige om å innføre livslange og kjønnsnøytrale pensjonsytelser i kultursektoren fra 1. april 2022. Nær 900 ansatte ved 15 kulturinstitusjoner har vært i streik i sju uker.

 • Kulturstreiken er over etter 7 uker

  Streiken i kultursektoren er over, opplyser Riksmekleren. LO Stat og Spekter er blitt enige om å innføre livslange og kjønnsnøytrale pensjonsytelser i kultursektoren fra 1. april 2022. Nær 900 ansatte ved 15 kulturinstitusjoner har vært i streik.

 • Kulturstreiken blir trappa opp

  Kulturstreiken blir trappa opp då det ikkje har vore noko kontakt mellom LO og Spekter gjennom helga, skriv NTB. Måndag vil 1100 kulturtilsette ved teater og scener over heile landet vere i streik. Striden står om pensjonsordninga.

  Kulturstreik
  Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK
 • Ikkje kontakt mellom partane

  Partane som meklar for å finne ei løysing på kulturstreiken, har enno ikkje sett seg ved forhandlingsbordet igjen. LO Stats forhandlingsleiar og nestleiar Lise Olsen stadfestar til NTB at det ikkje har vore noko kontakt mellom partane.

  LO og Spekter møtte heller ikkje kvarandre på torsdag, etter at forhandlingane onsdag ikkje førte fram

 • DNS stenger fra mandag

  Partene i kulturlivet kommer ikke til enighet. Nå trappes kulturstreiken ytterligere opp på mandag og vil omfatte 1100 kulturarbeidere ved 15 teatre. Ifølge BA, som først meldte om saken, har krisen nå ført til at Den Nationale Scene stenger dørene fra mandag av. – Jeg håper er jo at den nye regjeringen snart kan ta noen politiske grep i denne situasjonen, sier teatersjef Stefan Larsson til avisen.

  Teatersjef Stefan Larsson ved DNS
  Foto: Oddgeir Øystese / NRK
 • DNS fjernar barneframsyning

  Den Nationale Scene i Bergen fjernar barne- og familieframsyninga «Barna fra Frostmofjellet» frå repertoaret, skriv teateret på heimesidene sine.

  Grunnen er kulturstreiken. Det er heller ikkje planar om å sette opp framsyninga i 2022.

  Teatret avlyser også framsyninga «Engler i Amerika» frå 25. oktober.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no