NRK Meny
Lasteskipet «Tide Carrier» i trøbbel på Jæren
Foto: Anders Fehn / NRK

Lasteskipet «Tide Carrier»/«Harrier

Oppsummert

Lasteskipet «Tide Carrier» fikk motorstopp utenfor Jærkysten den 22. februar. Skipet hadde flere store feil og mangler, og fikk ikke forlate Norge.

 • «Harrier» til opplag i Farsund

  Lasteskipet «Harrier» er nå framme i Farsund etter å ha blitt slept fra Gismarvik i Tysvær siden i går kveld. Det skal nå legges i opplag. Klima- og miljødepartementet klassifiserer lasteskipet som avfall, og det får ikke forlate Norge.

  Harrier i Farsund
  Foto: Leif Arne Moi Nilsen
 • «Harrier»-slepet er i gang

  Det havarerte lasteskipet «Harrier» er nå på vei fra Gismarvik i Tysvær til opplag i Farsund. Slepet begynte i 19.30-tiden. Skipet havnet i medienes søkelys da det i februar havarerte utenfor Jærkysten.

  Harrier
  Foto: Stein Roald Levang
 • Får passene tilbake

  Både kapteinen og inspektøren ombord på lasteskipet «Harrier» får passene tilbake. Det er Gulating lagmannsrett som har forkastet anken fra påtalemyndigheten etter at Bergen tingrett bestemte at de to skulle få passene sine. Likevel kan ikke kapteinen forlate skipet fordi han har fått pålegg om å være på båten.

Foto: 330-skvadronen
Kystverket vil starte slepet av «Tide Carrier» fra Feistein fyr klokken seks torsdag morgen. Skipet har ligget stabilt for egne anker gjennom natten, og to slepebåter har vært i beredskap med slepere ombord, opplyser Kystverkets beredskapssenter.