Kjære prismottakere, innbyggere, rådmann og tidligere ordførere!

Les nyttårstalene fra ordførerne i Stavanger, Sandnes, Haugesund, Karmøy, Sola, Klepp, Time, Eigersund, Sokndal, Gjesdal, Hå, Bokn og Randaberg.

Christine Sagen Helgø

De aller fleste ordførerne i Rogaland har holdt nyttårstaler med oppsummering av 2013, utdeling av priser og tanker om 2014. Her Stavanger ordfører Christine Sagen Helgø.

Foto: Magnus Stokka

Petter Steen jr.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB/Scanpix

Hilsen til Haugesund fra Petter Steen

«Vi har nettopp lagt bak oss et år der byen vår for alvor begynte å spise kirsebær med de store på fotballbanen. FK Haugesund har gitt oss mange store idrettsopplevelser i løpet av sesongen, og det at bronsemedaljen i Tippeligaen for første gang havnet i vår by, er en aldri så liten historisk begivenhet. Det er også en begivenhet som viser oss noen viktige sider ved det å utvikle hele samfunnet vårt.»

Christine Sagen Helgø
Foto: Stavanger kommune

Nyttårstalen til Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø

«Allerede neste år, i 2015, kan vi feire innbygger nummer 135 000, i 2021 runder vi 150 000. Jeg sier feire fordi det er en positiv, ønsket og naturlig utvikling. Det er bra at vi blir flere og det er bra at enda flere av oss har opprinnelse i et annet land enn Norge.»

Stanley Wirak
Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Godt nyttår fra Stanley Wirak

«2013 har vært et godt år for Sandnes. De fleste har fått det bedre i år. Vekst og velstand fortsetter. Mange ønsker å bo i Sandnes. Vi har et høyt fødselsoverskudd, men vi har også et høyt flytteoverskudd. Totalt ble vi ca. 1900–2000 nye Sandnesgauker i fjor. Det er litt lavere enn i 2012 da vi hadde en vekst på 2 232. Det var den høyeste vekst i Sandnes noensinne.»

Ane Mari Braut Nese
Foto: Mari Rollag Evensen / NRK

Nyttårshilsen fra Ane Mari Braut Nese i Klepp

«Eg æ sikker på at me ska få møje aent og å gleda oss øve i 2014. Eg vil takka adle som har kome her i dag for å hedra dei som me æ så stolte av, og for å delta i en litt høgtidelige men koselige markering av at me går inn i et nytt år, med blanke ark og nye muligheter.»

Aase Simonsen
Foto: Harald Eide Ellingsen / Høyre

Nyttårstalen til Aase Simonsen

«2013 har vært et innholdsrikt og spennende år. Det er mye som skjer i Karmøy, og det skal det også være. Vi nærmer oss 42 000 innbyggere, vi er den 3. største kommunen i Rogaland – og vi er den største av alle kommunene her i nordfylket!»

Ole Ueland
Foto: Jon Reksten

Godt nyttår fra Ole Ueland i Sola

«2013 har vært et spennende år, og har først og fremst vært preget av den voldsomme veksten vi er inne i, både i innbyggertall og antall arbeidsplasser. Dette er en utvikling som vi opplever både i Sola og kommunene rundt. I høst fikk jeg gleden av å ønske solabu nummer 25 000 velkommen til Sola, lille fantastiske Ida Sarajærvi Stav kom til verden 23. september.»

Folketallet i Randaberg går ned
Foto: Marianne Terjesen

Nyttårstale fra Bjørn Kahrs i Randaberg

«Når årets seksåringer begynner på skolen til høsten har de fleste av disse, om ikke alle, bodd i den grønn landsby hele livet. Nå er ingen lenger i tvil. Landsbyen har et innhold. Landsbyen spirer og vokser i verdier som: ønske om å ta vare på hverandre, små forhold, styring mot en bærekraftig utvikling, landbruk, jordbruksareal og et moderne lokalmiljø med tilrettelegging for næringslivet og sist men ikke minst et trygt sted å bo for alle generasjoner.»

Leif Erik Egaas
Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Hilsen fra Leif Erik Egaas i Eigersund

«Jeg vil takke våre ansatte i Eigersund kommune for den strålende innsatsen de gjør for at vi som innbyggere i denne flotte kommunen kan motta de tilbud vi får. Lille julaften var jeg sammen med rådmann og kommunalsjef for helse og omsorg på besøk til alle våre institusjoner og bofellesskap. Der møtte vi bare blide ansatte og fornøyde beboere. Det anser jeg som en god tilbakemelding og at vi også på det området har truffet med våre prioriteringer og budsjetteringer.»

Nyttårshilsen fra Trond Arne Pedersen i Sokndal

Trond Arne Pedersen, ordfører i Sokndal (KrF)
Foto: Ole Andreas Bø / NRK
Frode Fjeldsbø
Foto: Gjesdal kommune

«Året 2013 ligger snart bak oss og sett med kommunale øyne, har det vært et godt år. De fleste pilene peker oppover, det bygges mye, folketallet stiger og arbeidsledigheten er lav.»

Tale fra Gjesdal-ordfører Frode Fjeldsbø

«Apropos sette ting på kartet. Er det noe vi i Gjesdal og på Ålgård holder på med for tiden, så er det. Jeg tenker da på Ålgård sentrum, sentrum i Gjesdal kommune. Jeg vil driste meg til den påstanden å si at dette er det viktigste vi holder på med akkurat nå. I løpet av 2014 skal vi ha utarbeidet og vedtatt en såkalt områdeplan for sentrum. Denne skal vise hvordan vi ønsker å utforme vårt nye sentrum, vårt nye flaggskip i kommunen, med torg, park langs elven, kanal inn i sentrum, boliger, kontor, handel, parkering, rekreasjon, aktiviteter og liv. Her skal vi tenke langt frem.»

Reinert Kverneland
Foto: Ingeborg Skrudland

Nyttårstalen til Reinert Kverneland i Time

«Når me no ser framover mot eit nytt år, ønskjer me å leggja til rette for eit godt lokalt demokrati, med dialog og medverknad, og gjennom gode tenester og eit godt samarbeid med andre vil me som kommune bidra til at Time er eit trygt og berekraftig lokalsamfunn også i framtida.»

Mons Skrettingland
Foto: Stian Skjerping

Hilsen fra Mons Skrettingland i Hå

«Målsettinga må væra og er, at Hå kommune skal væra blant dei beste når det gjeld og yta gode tenester på alle sektorar til ein fornuftig pris til innbyggarane . Det er stor aktivitet både på sentraladministrasjon og dei forskjellige etatene, og dagene kan nok føles travle mange gonger, og sånn vil det nok væra og må væra. Det stilles store krav frå innbyggerne/næringslivet, offentlege instanser og frå folkevalgte, om ein effektiv bruk av begrensa ressurser.»

Nyttårstale for Bokn kommune

«Avslutningsvis vil jeg runde av med et kinesisk ordtak om å tenke positivt:
Det er bedre å tenne et lys enn å forbanne mørket. Ønsk velkommen det du ikke kan unngå. Himmelen lånte deg en sjel og jorden vil låne deg en grav.»

Frode Sulen
Foto: Sauda kommune

Ordførerens nyttårstale i Sauda kirke

«Vi går nå inn i året 2014. Det er 200 år siden vi fikk vår egen grunnlov. Den ble vedtatt på Eidsvoll den 17. mai dette året. Dette betydde demokrati, sjølbestemmelse og frihet for oss. Det betyr at det er godt å bu i Norge, vi kan velge å bestemme selv. Grunnlovsjubileet skal selvsagt markeres utover i året.»

Nyttårstale fra Dagny Sunnanå Hausken

«Jeg kan ikke begynne en Nyttårstale uten å trekka fram kor utrulig heldige vi er som bor i dette rike landet, og på disse flotte grøne øyane.»

Felles feiring i Forsand

Ordfører i Forsand, Ole Tom Guse holdt ikke nyttårstale til innbyggerne, men inviterte til feiring i kommunestyresalen.

– Nyttårsaften og natta ble brukt til å arrangere nyttårsfeiring i kommunestyresalen i regi av soknerådet. Det er åpent for alle og en over ti år gammel tradisjon, sier han.

Ordfører i Vindafjord, Ole Johan Vierdal, skal ha nyttårsmottakelse søndag 5. januar.

Ordfører i Tysvær, Harald Sakkestad skal ha nyttårsmottakelse lørdag 4. januar klokka 13:00.

Ordfører i Rennesøy, Dagny Sunnanå Hausken, har nyttårsmottakelse torsdag klokke 18:00.

Kvitsøy, Lund, Suldal, Finnøy og Bjerkreim har ikke nyttårsmottakelse for politikere og innbyggere.

Laster kart, vennligst vent...