Hopp til innhold

Kan ofre eiendomsskatten for storkommunen

Stavanger kommune er villig til å forhandle om eiendomsskatten dersom Sola og Sandnes blir med å lage Nord-Jæren kommune.

Gamle Stavanger og nye leiligheter bak

Hvis kommunene rundt krever at storkommunen skal være uten eiendomsskatt er Stavanger med på laget.

Foto: Inger Johanne Stenberg / NRK

– Jeg har fått veldig mange tilbakemeldinger fra folk i Sola og Sandnes som er opptatt av dette med eiendomsskatt. Derfor er det veldig viktig for oss i Stavanger å understreke at eiendomsskatt ikke er en betingelse i forhandlingene fra vår side, sier ordfører Christine Sagen Helgø.

Hun leder forhandlingsdelegasjonen fra Stavanger sammen med varaordfører Bjørg Tysdal Moe (KrF) og opposisjonsleder Cecilie Bjelland (Ap). De har sendt ut pressemelding om at de er villige til å legge eiendomsskatten på bordet i forhandlingene om kommunereformen.

Til Stavanger Aftenblad sier Sandnes-ordfører Stanøey Wirak at dette ikke er noen gulrot for folk i kommunen hans, mens Sola-ordfører Ole Ueland mener det er positivt hvis dette kan ryddes av veien.

– En unik mulighet

– Vi ønsker å kunne samles rundt bordet i reelle samtaler om en ny kommune. Da er det selvsagt at alle forhold ligger på bordet til diskusjon, sier gruppeleder for Arbeiderpartiet, Cecilie Bjelland.

Forhandlingsdelegasjonen ønsker en storkommune for å kunne foreta mer helhetlige og overordnede grep i arbeidet med omstilling av både næringsliv og offentlig sektor.

– Vi har et felles regionalt ansvar for å bringe denne regionen videre og finne en løsning som er til det beste for fellesskapet, sier Sagen Helgø

– Nå har vi en unik mulighet: Hvis Stavanger, Sandnes og Sola blir del av samme kommune så får vi en kommune med to av Norges ti største byer. Hvis vi får med Randaberg, Finnøy og Rennesøy får vi næringsareal og verdifulle jord- og havbruksområder, sier varaordfører Bjørg Tysdal Moe.

Forhandlingsdelegasjonen til Stavanger kommune

Forhandlingsdelegasjonen til Stavanger kommune: ordfører Christine Sagen Helgø, varaordfører Bjørg Tysdal Moe, gruppeleder for Ap, Cecilie Bjelland.

Foto: Stavanger kommune