– Nå må vi respektere at Sandnes ikke vil

Det er ikke noe poeng å bruke tid på å overtale Sandnes til sammenslåing med Stavanger hvis de ikke vil. Det er beskjeden fra Stavanger Frp.

Christian Wedler i Stavanger Fremskrittsparti
Foto: Inger Johanne Stenberg / NRK

Valglogo

Etter gjentatte nei fra både Ap-ordfører Wirak, og Frp-varaordfører Borgli i Sandnes, har Christian Wedler i Stavanger Fremskrittsparti fått litt nok.

Nå vil han ta Sandnes kommune ut av regnestykket for kommunesammenslåing med Stavanger, og heller bruke tida på dem som er mer positive.

– Nå har vi snakket lenge med Sandnes, men nå må vi starte å respektere hva de sier, sier Wedler som er ordførerkandidat for partiet sitt i Stavanger.

Stanley Wirak og Pål Morten Borgli

Stanley Wirak og Pål Morten Borgli har gitt klar beskjed om hva de ønsker for kommunen de styrer. Og fremtida inkluderer ikke en sammenslåing med Stavanger.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Han mener at å fortsette å mase på Sandnes vil være med på å ødelegge for mulighetene man har med de andre kommunene i nærheten. Wedler nevner Sola, Randaberg, Rennesøy og Finnøy, og mener både de og Stavanger vil ha mye å tilby hverandre.

– Du er ikke redd for Sandnes rett og slett oppfatter Stavanger som arrogant i dette spørsmålet?

– Det som vil være arrogant er å ikke høre på hva de sier, svarer Wedler.

– Ingen oppside ved Stavanger + Sandnes

Rett over kommunegrensa sitter partikollega Pål Morten Borgli og synes det er «helt kurant» at Sandnes ikke blir regnet med i en storkommune med Stavanger.

– Det er jo ikke bare to kommuner dette. Det er to store byer. Vi er klokkeklare på at det ikke er noen oppside ved å slå sammen Stavanger og Sandnes, sier Borgli.

Det er i underkant av 80.000 innbyggere i Sandnes kommune, og i Stavanger er tallet i underkant av 130.000 innbyggere. Partifellene Wedler og Borgli er egentlig ganske enige i at de to byene også kan klare seg selv, dersom det blir resultatet.

– Stavanger har en størrelse som gjør at det ikke er nødvendig å slå seg sammen med noen. Vi vil likevel bruke tid på å finne frem til gode løsninger med de kommunene jeg har nevnt, sier Wedler, som dermed kutter Sandnes ut for denne gangen.

Men om Sandnes ombestemmer seg...?

– Da kommer vi raskt på banen for å få det til, avslutter Wedler.