Hopp til innhold

Emily Ann fikk tidenes heiagjeng i Top Pedal

For å fortelle om et inkluderende arbeidsliv ga Attende 10.000 til TV-aksjonen for en plass i Top Pedal. Aldri før har det vært bedre stemning langs løypa, og i studio.

Vi auksjonerte vekk en tur i trøbilen til inntekt for TV-aksjonen. Vinnerbudet lød på 10.000 kroner, og det var bedriften Attende som stakk av med seieren.

VIDEO: Emily Ann Riedel imponerte i trøbilen, og ikke minst i studio. Hun fikk masse støtte fra kollegene i Attende.

Det var over 30 mann på sidelinja for å heie da 22 år gamle Emily Ann Riedel tok plass i trøbilen til NRK Rogaland.

– Jeg har aldri kjørt trøbil før, men jeg tror jeg klarer det. Det handler nemlig ikke om å vinne, men om å ha det gøy og kose seg, sa hun før start.

Etter en glitrende idé fra en lytter besluttet vi å auksjonere vekk dagens plass i Lokalens trøbilkonkurranse til inntekt for TV-aksjonen til Regnskogfondet.

Det høyeste budet, på 10.000 kroner, kom i løpet av morgensendingen, og ble stående helt til samme dags ettermiddagssending. Dermed gikk plassen til bedriften Attende, som jobber med å få de som har falt utenfor, inn i arbeidslivet. De valgte å gi æren av å representere bedriften til Emily Ann Riedel.

– Gøy og ikke tungt

– Det var veldig gøy! Det var ikke tungt fordi jeg hadde folk med meg som heiet på meg, og det betydde mye. Jeg hadde en tanke i hodet mitt som ga meg mye energi, sa hun etter racet.

Hun satte av gårde i trygg fart og kom i mål på 71 sekunder. Det var fort nok til å slå forrige ukes deltager Marcela Molina med 17 sekunder, en bragd som ble belønnet med uhemmet jubel fra kollegene.

– Wow Yes, sa hun.

Hun jobber med å lage mat i ei kantine for Attende, og serverer varmrett hver onsdag.

– Det er det beste. Og da blir de andre glade også. Det beste jeg vet er å lage mat, og da får jeg mat også, sier hun.

Emily Ann Riedel i Top Pedal

Emily Ann Riedel imponerte i Top Pedal.

Foto: Gunnar Morsund / NRK

For et inkluderende arbeidsliv

– Det er altfor få som kjenner til Attende, og det arbeidet vi gjør. Vi driver med utrolig mye forskjellig og eksisterer fordi vi skal jobbe med inkludering i arbeidslivet, sier Marianne Wiig, administrerende direktør i Attende.

Bedriften har stor industriproduksjon med blant annet mekanisk verksted, monterings- og adresseringsanlegg, et stort skilthus og et kopieringssenter.

– Her er det utrolig mange kjekke oppgaver. Jeg er utrolig stilt over at vi, i konkurranse med helt ordinære bedrifter, vinner oppdrag og leverer til krevende kunder i oljebransjen. Det forteller hvor gode vi er, sier Wiig.

Emely Ann Riedel og kollegene bidrar til millionomsetning, og elsker å jobbe, ifølge dagens trøbilvinner.

– For å svare ærlig så er jobben kjekkere enn å kjøre trøbil. Det handler om å få lønn og å skape en god fremtid for meg, sier hun.