Hopp til innhold
Handel i sportsbutikk
Foto: Asgeir Heimdal Reksnes

Varehandel

Oppsummert

Fra januar og ut mars ble det solgt sportsutstyr for 3,3 milliarder kroner i Norge. Det er rekord, ifølge Norsk Sportsbransjeforening. Sportskjedene økte omsetningen med 25 prosent i perioden.

 • Ikea legger ned gratisbuss

  Ikea legger ned gratisbussen til varehusene på Furuset, Slependen og Åsane.

  Selskapet opplyser at de siste turene blir i slutten av september.

  Årsaken til nedleggelsen er mer hjemlevering og netthandel.

 • Varehandelen har falt 21 måneder på rad

  Varehandelen har falt hver måned fra juni 2021, og i første kvartal i år var salgsvolumet 3,5 prosent lavere enn i fjor, viser tall fra NHO Service og Handel.

  Etter en eksplosiv vekst under pandemien, møtte flere handelsbedrifter en tøff normalhverdag, skriver NHO Service og Handel i en pressemelding.

  – Nedgang i salgstallene etter pandemien er både naturlig og forventet. Samtidig har høye innkjøpspriser, økte driftskostnader og svekket kjøpekraft hos forbrukerne påvirket handelen sterkt. I tillegg kan en svekket krone gå hardt utover bransjen fremover, sier administrerende direktør i NHO, Ole Erik Almlid.

  (NTB)

 • Flere reparerer hvitevarer nå enn før

  Siden i fjor sommer har elektroverksteder over hele landet merket en sterk økning i antall oppdrag, ifølge Elektronikkbransjen.

  Dette gjelder både reparasjoner som dekkes av garantien og reparasjoner som kunden må betale selv.

  – Økningen er størst i antall reparasjoner som kundene må betale selv, sier Jan Røsholm, administrerende direktør i Stiftelsen Elektronikkbransjen.

 • Varehandelen økte med 1,3 prosent i januar

  Omsetningen i detaljhandelen økte 1,3 prosent fra desember i fjor til januar i år, viser nye tall fra SSB.

  Tallene fra Statistisk sentralbyrå (SSB) viser at dagligvarehandelen bidro mest til oppgangen i januar, med en økning på 3,6 prosent i sesongjustert omsetningsvolum.

  – Dagligvarehandel var blant næringene som bidro mest til nedgangen vi så i desember, som den også har gjort i flere av månedene etter at samfunnet åpnet opp igjen. Den forhåndsvarslede prisøkningen på mat fra 1. februar kan ha bidratt noe til økningen i januar, sier seniorrådgiver i SSB, Marius Bergh.

  (NTB)

 • Power kjøper svensk elektronikkjede

  Power kjøper elektronikkjeden Media Markt sine butikker i Sverige. 29 butikker og 1300 ansatte overtas nå av det nordiske selskapet.

  De forsøkte å kjøpe butikkene også i 2017.

  Power har fra før av butikker i Norge, Finland og Danmark.

  mediamarkt
  Foto: Pernilla Wahlman / MEDIAMARKT

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no