Handel i sportsbutikk
Foto: Asgeir Heimdal Reksnes

Varehandel

Oppsummert

Fra januar og ut mars ble det solgt sportsutstyr for 3,3 milliarder kroner i Norge. Det er rekord, ifølge Norsk Sportsbransjeforening. Sportskjedene økte omsetningen med 25 prosent i perioden.

 • Vil gjøre det enklere med bruktkjøp

  Reglene for brukthandel bør bli enklere slik at flere skal få et mer bærekraftig forbruk, sier næringsminister Jan Christian Vestre til Nationen. Han mener at regelverket ikke er tilpasset dagens samfunn, og ber om tips til forbedringer.

 • IMF: Omikron kan dempe veksten

  Omikronvarianten kan dempe den globale økonomiske veksten, på samme måte som deltavarianten har gjort det, advarer Det internasjonale pengefondet (IMF).

  – En ny variant som kan spres svært raskt, kan få innvirkning på tilliten, og vi ser derfor på det som sannsynlig at det blir noen nedgraderinger i våre prognoser for den globale veksten, sier IMF-sjef Kristalina Georgieva ifølge AFP/NTB.

  I den siste prognosen fra IMF anslås den globale veksten i år til å havne på 5,9 prosent, og 4,9 prosent neste år. Der advares det om problemer med globale forsyningsledd i varehandel og ulik vaksinedistribusjon verden rundt, faktorer som demper takten i den økonomiske oppgangen.

   Kristalina Georgieva i det internasjonale pengefondet IMF
  Foto: LUDOVIC MARIN / AFP
 • Tanum legges ned

  Bokhandlerkjeden Tanum legges ned etter 190 år. Det bekrefter konsernsjef i Cappelen Damm som eier Tanum, Tom Harald Jensen overfor Nettavisen.

  Det var Nettavisen bok365.no som først erfarte at siste rest av Tanum skulle legges ned. De sier at siste dag er 1. november i år, men Jensen sier det ikke er helt klart når bokhandlerkjeden vil være endelig lagt ned.

  – Datoen er helt klar ennå, sier han.

 • Fikk støtte – millioner i utbytte

  Louis Vuitton Norge fikk 893.091 kroner i koronastøtte for 2020. Året ble bedre enn fryktet, og selskapet vil sende 40 millioner kroner til de franske eierne, skriver E24.

  Selskapets butikk i Oslo får normalt sett store deler av inntektene sine fra utenlandske turister. Butikken stengte derfor da Norge stengte grensene som følge av koronakrisen, og selskapet søkte støtte for mars til juni 2020 gjennom kompensasjonsordningen for bedrifter.

 • Virke anslår lavere sommerhandel

  Virke anslår at nordmenn i juli og august i år vil handle for 108 milliarder kroner. Det er rundt 6 milliarder kroner lavere enn i 2020, skriver NTB.

  Sommeren 2020 ble tidenes beste for store deler av norsk detaljhandel, opplyser Virke i en pressemelding.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no