Hopp til innhold
IKEA med Ingvar Kamprad innfelt
Foto: Scanpix/Afp

Ikea

 • Ikea selger fabrikker i Russland

  Ikea stengte varehusene i Russland 3. mars, da Russland gikk inn i Ukraina. Nå Reduserer de antall ansatte i landet, og selger flere fabrikker. Varehusene forblir stengt. Møbelkjeden kommer til å gjøre det samme i Belarus. Dette skriver Ikea i en pressemelding.

  Fram til nå har Ikea hatt rundt 15.000 ansatte i Russland.

   Ikea
  Foto: ERIC GAILLARD / Reuters
 • IKEA investerer en milliard i Vestby-lager

  IKEA realiserer planene om et nytt gigantlager i Vestby utenfor Oslo. I en pressemelding skriver selskapet at de investerer en milliard kroner for å bygge et lager på 43.000 kvadratmeter, som skal stå klart i 2024.

  Ifølge selskapet kan lageret gi 200 nye arbeidsplasser.

 • Strandet på Ikea grunnet snøstorm

  27 personer, seks av dem kunder, resten ansatte, må tilbringe natten på et Ikea-varehus i Aalborg på grunn av snøstorm. Butikken har åpnet utstillingene sine slik at man kan sove i sofaer eller senger. Alle har fått mat og får se på tv i varehuset, og stemningen er god, melder DR.

 • Ikea sliter med forsyning

  Møbelgiganten Ikea sliter med å levere varer på grunn av mangel på sjåfører, skriver BBC søndag.

  Foreløpig er rundt 1000 produktkategorier i virksomheten rammet, blant annet madrasser.

  – Som mange forhandlere opplever vi pågående utfordringer med våre forsyningslagre på grunn av Covid-19 og mangel på arbeidskraft, forteller Ikea i en uttalelse til BBC.

  Derfor er både transport og innkjøp påvirket.

  Forhandleren beklager og forklarer at situasjonen vil bedre seg «de kommende ukene og månedene».

 • Ikea i Frankrike dømt for spionasje

  Ikea Frankrike har blitt ilagt en bot på 1 million euro for å spionere på sine ansatte gjennom de 20 siste årene. Ikea skal ha lagret informasjon om de ansatte som de har fått tak på ulovlig vis. Blant annet er ansattes bankkontoer blitt overvåket, og det er brukt falske ansatte til å skrive rapporter om ansatte.

  Selskapets tidligere direktør i Frankrike, Jean-Louis Baillot, fikk også en to års betinget fengselsstraff, og ble bøtelagt med 50.000 euro.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no