Hopp til innhold

Lagrene er tømt for skøyter

Snøfattig og kaldt vær har fått fram skøytegleden hos mange. Leverandørene har gått tom, sier sportsbutikker vi har snakka med.

Skøyting

SKØYTER: Enorm etterspørsel på skøyter gjør at flere sportsbutikker selger ut.

Foto: Linda Bjørgan / NRK

– Det har tatt helt av. Vi fant ett par skøyter i kjelleren, men jeg tror de er solgt innen i morgen tidlig, sier Trond Nordahl.

Det selges skøyter som aldri før, og flere sportsbutikker har ventelister. På Malmo sport har de lett fram eldre utstillingsskøyter.

Trond Nordahl ved Malmo sport i Steinkjer

UTSOLGT: Nå opplever Trond Nordahl at leverandørene også er tomme.

Foto: Eivind Aabakken / NRK

– Problemet nå er at leverandøren vår også er tom, sier Nordahl.

Økning over hele landet

Sportskjeden XXL opplever også sterk økning på landsbasis, men spesielt sterk er veksten i Trøndelag.

– Vi har hatt en firedobling på salg av skøyter her på Lade, sier daglig leder Kine Ludvigsen.

De mest populær modellene er hockeyskøyter og justerbare skøyter.

– Vi merker helt klart det samme som andre sportsbutikker. Vi skulle gjerne hatt mer enn det vi har akkurat nå. Hovedkontoret har jobbet på spreng for å få inn neste års sortiment, så det kommer flere skøyter heldigvis, sier Ludvigsen.

– Aktiviteter som øker tiden sammen utendørs opplever vi en økning på. Vi tror det henger sammen med været og ikke minst, korona-situasjonen, forteller Ludvigsen.

En person omkom mandag ettermiddag etter å ha gått gjennom isen på et vann i Bergen. Politiet ble varslet av en innringer som så spor på isen.

40.000 kvadratmeter

Bård Solem er daglig leder i Blyberget frileik, og holder sikkerhetskurs om ferdsel på is. Han er også med å brøyte 40.000 kvadratmeter med is i Trondheim.

– Det er gøy å se at så mange tar turen ut. Vi merker absolutt ett høyere trykk nå. Det er viktig at man har riktig utstyr, både komfortable skøyter og sikkerhetsutstyr. Ispigger rundt halsen er noe alle burde ha, forteller Solem

Bård S. Solem

FRIVILLIG: Daglig leder ved Blyberget frilek, Bård Solem. Bilde er tatt ved en tidligere anledning.

Foto: Anne Heidi Røstad / NRK

– På lørdag hadde vi opptil 300 personer på Theisendammen. Det er ikke vanlig kost, sier Solem.

De tre vannene som brøytes er Theisendammen, Kyvatnet og Haukvatnet.

– Jeg tror også at flere opplever at det fine med skøyting er at selv om man må holde avstand på grunn av pandemien, er man likevel samlet, til forskjell fra en skitur hvor man forsvinner inn i skogen, forteller Solem.