Anniken Hauglie forklarer seg i Stortinget 5. nov. 2019
Foto: Stian Lysberg Solum / Stian Lysberg Solum

Trygdeskandalen

Oppsummert

Minst 48 trygdemottakere kan være uskyldig dømt for trygdesvindel fordi Nav har tolket regelverket feil. Flere tusen saker kan være feilbehandlet. Saken skal nå opp i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité.

  • Blir høring om trygdeskandalen

    Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité har bestemt at det blir høring i saken om trygdeskandalen. De sender ti nye spørsmål til arbeidsministeren, justisministeren og også ett til Sivilombudsmannen. Høringen vil skje når spørsmålene er besvart.

  • Nav skjerper sikkerhetsrutinene

    Nav tar grep og skjerper sine sikkerhetsrutiner for å hindre angrep på ansatte i forbindelse med trygdeskandalen, melder Dagbladet. Alle Navs enheter er bedt om å ta en ekstra gjennomgang av trusselutviklingen i sine enheter.

  • Skal undersøke 31 nye trygdeytelser

    Nav har satt sammen en faggruppe som skal gå gjennom 31 nye trygdeytelser for å se om flere kan være utsatt for feiltolkninger knyttet til EØS-regelverket. Det skriver VG.

En av de som hørte på redegjørelsen i dag var Rune Halseth. Han satt i fengsel i fire måneder, feilaktig dømt for trygdebedrageri. Han er ikke fornøyd med svarene som kom i stortinget i dag.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no