Hovedkontoret til Nav i Oslo.
Foto: Lise Åserud / NPK

Nav

Oppsummert

Mange NAV-ansatte blir truet med vold på jobb. Nå er en 64-åring dømt for å ha truet en NAV-ansatt med at han ville gå til søksmål på grunn av brudd på Forvaltningsloven.

 • Risikerer forskjellsbehandling

  Arbeidsledige som takker nei til arbeid fordi det strider mot religion risikerer å bli forskjellsbehandlet av Nav. Mens noen Nav-ansatte nekter å gi dagpenger til arbeidsledige med religiøse reservasjoner, godtar andre begrunnelsen, viser en studie.

 • Reagerer på AAP-regelverk

  En fersk rapport fra Nav viser at endringene om arbeidsavklaringspenger har ført til en stor økning i sosialhjelpsmottakere. Audun Lysbakken (SV) kaller endringene for en skandale, og mener flere blir støtt ut i fattigdom.

 • Ny løsning for lønnskompensasjon

  Permitterte personer som venter på lønnskompensasjon fra Nav, kan fra og med onsdag søke uten hjelp fra arbeidsgiver, skriver Dinside. For å få lønnskompensasjonen har arbeidsgivere måttet rapporterer inn opplysninger om de permitterte.

 • Nav-saken kan ta flere år

  Sakene knyttet til Navs feilaktige tolkning av trygderegelverket venter fortsatt på behandling. Høyesterett venter fortsatt på svar fra Efta-domstolen. Det kan ta fire-fem år før saken er ferdig behandlet, opplyser advokat Olav Lægreid til TV 2.

 • Færre mottar sosialhjelp

  Fra 2018 til 2019 har det blitt færre sosialhjelpsmottakere. Trenden med at det blir færre yngre og flere eldre som mottar sosialhjelp fortsetter. 2019 er første året siden 2012 at det er nedgang i antall mottakere av sosialhjelp, viser tall fra SSB.

NAV-ansatte i Lillesand mener lederne som er anklaget for å ha datasnoket i deres mapper, burde ha vært permittert. Tre ledere i Lillesand vil i januar få vite om de får fortsette i sine lederjobber. De ansatte føler seg sveket.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no