Hovedkontoret til Nav i Oslo.
Foto: Lise Åserud / NPK

Nav

Oppsummert

Mange NAV-ansatte blir truet med vold på jobb. Nå er en 64-åring dømt for å ha truet en NAV-ansatt med at han ville gå til søksmål på grunn av brudd på Forvaltningsloven.

 • Flere får uføretrygd

  Antall personer som fikk uføretrygd økte med 2000 i tredje kvartal 2019. De uføretrygda utgjør 10,2 prosent av befolkningen i alderen 18–67 år. Det er samme prosentdel som forrige kvartal, opplyser Nav i en pressemelding fredag.

 • Ber Nav-sjef vurdere stillingen sin

  Nav-direktør Sigrun Vågeng og arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie kan måtte vurdere sine stillinger, sier lederen i Fellesforbundet, Jørn Eggum. Han mener det sannsynligvis dreier seg om «flere justismord,» sier han til VG.

 • Millionbedrageri mot Nav

  En 71 år gammel mann er tiltalt for å ha mottatt uførepensjon på 2,23 millioner kroner fra 2005-2012, samtidig som han jobbet for et firma i Oslo. En annen mann (56) er tiltalt for å ha lagt til rette for bedrageriet. Det to må møte i retten i dag.

 • Nav: Stadig lav ledighet i Nordland

  I juli 2019 er det 2359 helt ledige i Nordland, skriver Nav i en pressemelding. Det er 128 færre enn i fjor og tilsvarer en arbeidsledighet på 1,9 prosent.
  – Nordland har fjerde laveste ledighet av alle fylkene, sier Nav.

  Illustrasjonsfoto
  Illustrasjon: Gorm Kallestad / NTB scanpix
 • Økning i antall unge uføretrygdede

  Vest-Agder og Østfold har hatt den største økningen i antallet unge uføretrygdede. Det viser tall fra SSB. I Vest-Agder økte antallet fra 2,1% i 2017 til 2,6% i 2018. Aust-Agder ligger på fjerdeplass på landsstatistikken med 3 prosent i 2018.

NAV-ansatte i Lillesand mener lederne som er anklaget for å ha datasnoket i deres mapper, burde ha vært permittert. Tre ledere i Lillesand vil i januar få vite om de får fortsette i sine lederjobber. De ansatte føler seg sveket.
Ledelsen i NAV Aust-Agder innrømmer at det er avslørt en ukultur i etaten. Sju ledere er tatt for å ha snoket om kollegaer. Tillitsvalgte sier flere ansatte føler seg krenket og er sykmeldt etter datasnoking.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no