NRK Meny
Hovedkontoret til Nav i Oslo.
Foto: Lise Åserud / NPK

Nav

 • Nav bytter ut gamle dataprogrammer

  Nav bytter ut gamle dataprogrammer fra 1970-tallet. De som søker om fødselspenger kan nå få svar i løpet av sekunder, istedenfor uker og måneder. – Vi har gått fra at maskinen hjelper meg, til at jeg hjelper maskinen, sier saksbehandler Ulrik Pein.

 • NAV venter kostnadshopp i framtiden

  I 2060 har vi mer enn dobbelt så mange pensjonister, noe som gjør at NAV-utbetalingene øker med 20 til 90 milliarder kroner. Det viser nye prognoser fra NAV om fremtidens trygder og ytelser. Norge trenger altså mange flere innbyggere som jobber.

 • Færre på arbeidsavklaringspenger

  Ved årsskiftet mottok 140.600 personer arbeidsavklaringspenger. Det er 5.600 færre enn for ett år siden, opplyser Nav. De siste fem årene har antall mottakere av arbeidsavklaringspenger gått ned med omtrent 5.000 personer hvert år.

 • Uklart om Nav-snoking blir anmeldt

  Fredag møtte ledelsen i Nav tillitsvalgte og hovedverneombud for å diskutere de mange snokesakene i Aust-Agder. Etter møtet vil ingen vil si hva som skal gjøres eller hva som skal skje. Les mer

NAV-ansatte i Lillesand mener lederne som er anklaget for å ha datasnoket i deres mapper, burde ha vært permittert. Tre ledere i Lillesand vil i januar få vite om de får fortsette i sine lederjobber. De ansatte føler seg sveket.
Ledelsen i NAV Aust-Agder innrømmer at det er avslørt en ukultur i etaten. Sju ledere er tatt for å ha snoket om kollegaer. Tillitsvalgte sier flere ansatte føler seg krenket og er sykmeldt etter datasnoking.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no