Hopp til innhold
NAV
Foto: Terje Pedersen / NTB

Nav

  • I fjor fekk over halvparten av befolkninga pengar frå Nav

    Totalt blei det utbetalt 583 milliardar kronar i ytingar og alderspensjon frå Nav i fjor, skriv NTB.

    Det er 1,1 millionar kronar kvart minutt i snitt gjennom heile fjoråret. Utbetalingane til personar busett i Noreg auka med 46,6 milliardar kroner i fjor, samanlikna med året før.

    Det meste av pengane frå Nav går til utbetaling av alderspensjon til personar som bur i Noreg.

  • Svak økning i arbeidsledigheten i mars

    76.400 arbeidssøkere var registrert som helt ledige eller på tiltak hos NAV i mars, noe som utgjør 2,6 prosent av arbeidsstyrken. Justert for normale sesongvariasjoner økte antallet med 600 personer fra februar til mars, melder NAV i en pressemelding.

    – Økningen skyldes i stor grad at flere ukrainere registrerer seg som arbeidssøkere, samt lav aktivitet i deler av bygg- og anleggsnæringen. Selv om ledigheten øker er etterspørselen etter arbeidskraft høy, og det er flere ledige stillinger nå enn det var på samme tid i fjor, sier arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte.

  • Datatilsynet bekrefter gebyr på 20 millioner kroner til Nav

    I høst fant Datatilsynet en rekke problemer med IT-sikkerhet og personvern i Nav. Nå har tilsynet vedtatt å sende et stort gebyr.

    Vedtaket er i tråd med varselet som Datatilsynet sendte i november. Direktør Line Coll sier de ser svært alvorlig på saken.

    – Tilsynet har avdekket en rekke lovbrudd som etter vår oppfatning viser strukturelle og organisatoriske svakheter, og en manglende styring av og forståelse for betydningen av personvern og hvilke krav som må stilles til Nav på dette området, sier Coll.

    Arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte er sterkt uenig, og Nav kommer til å klage saken inn til Personvernnemnda opplyser han til NTB.

  • Flere arbeidsledige i Trøndelag

    Arbeidsledigheta fortsetter å øke i Trøndelag. Ved utgangen av februar var det 4 445 helt ledige og 1 007 arbeidssøkere i tiltak, ifølge NAV.

    Det er stigende ledigheten i hele landet, og økninga er størst i de fire nordligste fylkene.

    Til tross for økningen er fortsatt Trøndelag blant fylkene med lavest ledighet, med ei bruttoledighet på 2,2 prosent. En av tre helt ledige er under 30 år, og det siste året har det blitt 202 flere helt ledige i denne aldersgruppa.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no