Hovedkontoret til Nav i Oslo.
Foto: Lise Åserud / NPK

Nav

Oppsummert

Mange NAV-ansatte blir truet med vold på jobb. Nå er en 64-åring dømt for å ha truet en NAV-ansatt med at han ville gå til søksmål på grunn av brudd på Forvaltningsloven.

 • Bedring på arbeidsmarkedet

  Arbeidsmarkedet har bedret seg i rekordfart og nærmer seg stadig nivået fra før pandemien, skriver NAV i en pressemelding.

  Nye prognoser viser at ledigheten vil være lavere enn før pandemien allerede neste år, melder NAV.

  De anslår at det i snitt vil være 88 000 helt ledige i år, før det faller til 64 000 neste år, og 60 000 i 2023.

 • Flere trusler mot Nav i Oslo

  Torsdag er en voksen mann pågrepet etter å truet ansatte ved Nav Gamle Oslo.

  Dette er den andre trussel- og voldshendelsen på dette Nav-kontoret i oktober.

  I slutten av september var det også en hendelse på Nav Grorud, med en utagerende mann som slo rundt seg inne på kontoret. Tidligere den måneden ble to personer pågrepet etter to ulike trusselhendelser mot ansatte ved Nav Alna.

  I 2020 var det 1702 hendelser av vold og trusler mot Nav-ansatte.

 • Kan nå erklære farskap digitalt

  Ugifte menn som blir fedre, trenger ikke lenger møte fysisk opp for å erklære sitt farskap. Helt fram til nå har rundt 25.000 ugifte fedre hvert år måttet møte opp for å erklære farskapet. Nå kan man gjøre dette digitalt, skriver NTB.

  Fra før har Skatteetaten digitalisert fødselsmeldingen, valg av navn til barnet og bekreftelse på navn og fødselsnummer.

 • Mann pågrepet etter trusler mot Nav

  Politiet har i dag pågrepet en voksen mann etter at han fremsatte trusler overfor ansatte ved Nav Gamle Oslo i Oslo. Politiet opplyser til NRK at det skal ha vært direkte trusler mot i hvert fall én ansatt ved kontoret. Mannen ble pågrepet uten dramatikk på en adresse i sentrum. Han er kjørt til arresten og vil bli avhørt innen kort tid. Nav-kontoret valgte å sende hjem de ansatte og holde stengt ut dagen på grunn av truslene.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no