Hopp til innhold
NAV
Foto: Terje Pedersen / NTB

Nav

  • Nav pauser bruk av valutaregisteret etter dialog om personvern

    De har midlertidig stanset innhenting og bruk av opplysninger fra valutaregisteret og kontoopplysninger til kontrollformål. Ingen skal ha blitt uriktig anmeldt, skriver NTB.

    Bakgrunnen er dialog med overvåkingsorganet ESA om hvordan Nav sikrer at personvernforordningen ivaretas, opplyser Nav.

    ESA er overvåkingsorganet til Efta.

    Nav sier de fortsatt skal undersøke og avdekke feilutbetalinger og trygdesvindel på andre måter.

    Endringen ble gjort i juni.

  • Helsetilsynet: Omfattende svikt i Navs ivaretakelse av barns behov ved søknad om sosialhjelp

    Helsetilsynet har avdekket lovbrudd ved 58 av 68 Nav-kontorer i sin kartlegging av etatens oppfølging av barn i familier som mottar sosialhjelp.

    Mandag morgen la Helsetilsynet fram en oppsummeringsrapport av et tilsyn statsforvalterne har gjennomført med Nav-kontorer i hele landet i 2022 og 2023. Tilsynet har sett på hvordan Nav ivaretar og følger opp barn i familier som søker om, eller mottar økonomisk sosialhjelp. (NTB)

  • Fortsatt lav ledighet i Trøndelag

    Ledigheta i Trøndelag øker, men er fortsatt lav. Det er nå 4 005 helt ledige og 903 arbeidssøkere på tiltak i Trøndelag. Det gir ei bruttoledighet på 2,0 prosent av arbeidsstyrken ifølge ei pressemelding fra Nav Trøndelag. Kun Troms har lavere ledighet enn Trøndelag i utgangen av juni.

    NAVs arbeidsmarkedsprognose, som ble publisert denne uka, anslår at arbeidsledigheta vil fortsette å øke framover. De viktigste grunnene til det er lav aktivitet i bygg- og anleggsnæringa, at forbruket blant folk går ned, og at flere ukrainere registrerer seg hos Nav for å få hjelp til å komme i arbeid, sier direktør Torbjørn Aas i Nav Trøndelag i ei pressemelding.

  • Mange ukrainere uten jobb

    Bruttoledigheten i Trøndelag har økt med 29 prosent, eller 1144 personer, siden mai i fjor. Ledigheten i Trøndelag er fortsatt blant den laveste i landet, ifølge ei pressemelding fra Nav. Kun Troms og Nordland har lavere ledighet enn Trøndelag.

    Ti ganger så mange ukrainske fordrevne er nå registrert som arbeidssøkere hos Nav i Trøndelag sammenlikna med samme tid i fjor, og 345 av dem oppgir at de er helt uten jobb. Å få disse raskt i jobb er en stor og viktig oppgave for oss, sier Torbjørn Aas, direktør i Nav Trøndelag.

  • Økt sykefravær i Trøndelag

    Sykefraværet i Trøndelag økte i 1. kvartal i år.

    Økinga er størst blant de unge, og antall tapte dagsverk på grunn av psykiske lidelser øker. Det opplyser Nav i ei pressemelding.

    Det legemeldte sykefravær var i første kvartal på 6,3 prosent, noe som er den høyeste sykefraværsprosenten i 1. kvartal siden 2018.

    Det er store forskjeller mellom kommunene. Røyrvik hadde det laveste sykefraværet med 3 prosent, mens Grong hadde det høyeste sykefraværet med 8,8 prosent.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no