NRK Meny
Hovedkontoret til Nav i Oslo.
Foto: Lise Åserud / NPK

Nav

Oppsummert

Mange NAV-ansatte blir truet med vold på jobb. Nå er en 64-åring dømt for å ha truet en NAV-ansatt med at han ville gå til søksmål på grunn av brudd på Forvaltningsloven.

 • Dømt for å ha truet med søksmål

  En 64 år gammel mann er i Borgarting lagmannsrett dømt til 16 dagers betinget fengsel for å ha truet en Nav-ansatt med søksmål. I den nye straffeloven er det også straffbart å true med lovlige handlinger. Mannen vil anke saken til Høyesterett.

 • 7,1 mrd. i Nav-støtte til utlandet

  Nær 80.000 personar busett i utlandet fekk utbetalt 7,1 milliardar kroner gjennom Nav i fjor. 5,8 milliardar gjekk til pensjonistar. Personar med utanlandsk statsborgarskap tok imot 2,9 milliardar, syner tal frå Nav. Flest utbetalingar går til Sverige.

 • Stortinget slår alarm om Nav-tiltak

  I februar la riksrevisor Per-Kristian Foss fram en rapport som viste at 75 prosent av dem med nedsatt arbeidsevne er uten jobb ett år etter avsluttet arbeidstiltak. Kontroll- og konstitusjonskomiteen slutter seg nå til kritikken, skriver NTB.

 • Må i retten

  En 50 år gammel mann fra Evje er tiltalt for å ha svindlet NAV for nærmere 300.000 kroner. Mannen unnlot i flere år å opplyse om at han arbeidet for flere firmaer.

  illustrasjon
  Foto: NTB Tema
 • NAV-veileder dømt til samfunnsstraff

  En veileder hos NAV er dømt til 30 dager samfunnsstraff for å ha underslått penger som skulle gått til flyktninger som nylig har kommet til landet, melder Agderposten. Fra to ulike flyktninger underslo veilederen nærmere 35 000 kroner.

NAV-ansatte i Lillesand mener lederne som er anklaget for å ha datasnoket i deres mapper, burde ha vært permittert. Tre ledere i Lillesand vil i januar få vite om de får fortsette i sine lederjobber. De ansatte føler seg sveket.
Ledelsen i NAV Aust-Agder innrømmer at det er avslørt en ukultur i etaten. Sju ledere er tatt for å ha snoket om kollegaer. Tillitsvalgte sier flere ansatte føler seg krenket og er sykmeldt etter datasnoking.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no