Hopp til innhold
Hovedkontoret til Nav i Oslo.
Foto: Lise Åserud / NPK

Nav

Oppsummert

Mange NAV-ansatte blir truet med vold på jobb. Nå er en 64-åring dømt for å ha truet en NAV-ansatt med at han ville gå til søksmål på grunn av brudd på Forvaltningsloven.

 • Ledighetstall Trøndelag

  Ved utgangen av januar var det 6290 arbeidssøkere i Trøndelag. Det tilsvarer 2,4 prosent av arbeidsstyrken i fylket, opplyser NAV i ei pressemelding. Det er vel 2400 færre arbeidssøkere sammenliknet med januar i fjor.

 • Mjøs Persen vil ha skriftlig redegjørelse fra Nav-sjefen

  Statsråd Marte Mjøs Persen (Ap) krever en skriftlig redegjørelse fra Nav-direktør Hans Christan Holte om IT-smellen i Nav.

  Kravet kommer selv om Holte var inne på teppet for å forklare seg tirsdag, skriver Klassekampen.

  Marte Mjøs Persen ville ha svar fra Holte etter mandagens sak i Klassekampen der det kom fram at Navs interne prognoser så sent som i oktober spådde et samlet tap på 1,74 milliarder kroner for IT-prosjektet Prosjekt 3 (P3).

  – Vi er opptatt av at Nav legger frem så riktige tall som mulig og derfor har vi bedt Nav komme tilbake med et nytt og oppdatert bilde av økonomien i prosjektet, både når det gjelder kostnader til utvikling av selve IT-løsningen og kostnader for driften av den, sier Mjøs Persen i en skriftlig uttalelse til Klassekampen

  (NTB)

 • Nav-sjefen innkalt på teppet

  Nav-direktør Hans Christian Holte må møte hos arbeidsminister Marte Mjøs Persen (Ap) og svare for Navs IT-sprekk.

  Marte Mjøs Persen vil ha svar fra Nav-direktør Hans Christian Holte etter mandagens sak i Klassekampen der det kom fram at Navs interne prognoser så sent som i oktober spådde et samlet tap på 1,74 milliarder kroner for IT-prosjektet Prosjekt 3 (P3).

  – Nå har statsråden bedt om et møte med Holte tirsdag for å bli informert om hvilke tiltak som settes i verk, sier statssekretær Tomas Norvoll (Ap) til Klassekampen.

  Han sier det er beklagelig at prosjektet ikke er ferdigstilt.

  – Vi er uroet over at prosjektet ikke er ferdigstilt, og at sykepengesaker fortsatt må vente og behandles i den gamle IT-løsningen, sier han. (NTB)

 • Flere fikk arbeidsavklaringspenger i fjerde kvartal 2022

  Antallet personer som fikk arbeidsavklaringspenger steg i 2022. I fjerde kvartal behandlet Nav en økning av vedtak på 26 prosent fra året før.

  Ved utgangen av desember 2022 mottok 2000 flere personer arbeidsavklaringspenger enn året før. Totalt utgjør det 139.400 personer i fjerde kvartal. 4 prosent av befolkningen i alderen 18 til 66 år mottok AAP ved utgangen av 2022. Det fremgår av en pressemelding fra Nav.

  Nav
  Foto: Vidar Ruud / NTB
 • Mann tiltalt for å ha svindlet Nav for nær 300.000 krone

  En mann i 50-årene må møte i Nord-Troms og Senja tingrett tiltalt for å ha svindlet Nav for nærmere 300.000 kroner.

  I tiltalen beskrives bedrageriet som grovt, da det har medført betydelig økonomisk skade, skriver avisa Fremover.

  Mannen skal fra november i 2018 til august i 2021 ha sendt inn elektroniske meldekort til Nav, der han unnlot å opplyse om at han hadde arbeidet 213,5 timer.

  Han har også levert meldekort der han har oppført å ha jobbet langt færre timer enn hva påtalemyndigheten mener er tilfelle.

  Dette førte til at han urettmessig fikk utbetalt 289.305 kroner i dagpenger, skriver avisen. (NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no