Hopp til innhold
Budsjettforhandlinger
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Statsbudsjettet 2021

Oppsummert

Regjeringspartiene og Fremskrittspartiet er enige om statsbudsjettet for 2021. Det innebærer blant annet redusert avgift på øl, snus og sjokolade. Norge legger også opp til å ta imot 3500 kvoteflyktninger neste år.

 • 24 millioner kroner til barne- og ungdomsfrivilligheten

  To nye tilskuddsordninger for barne- og ungdomsfrivilligheten skal sørge for at aktiviteten kommer i gang igjen over hele landet, melder regjeringen.

  Tilskuddsordningene er finansiert gjennom ubrukte midler fra pandemiåret 2021, skriver kultur- og likestillingsdepartementet i en pressemelding.

  De 24 millionene forvaltes av Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU) og Norsk Musikkråd (NMR).

  – Fritidsaktiviteter er, ved siden av skolen, den viktigste arenaen for å møte andre jevnaldrende med felles interesser. Spesielt ungdom har i større grad opplevd å bli mer ensomme under pandemien, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap). (NTB)

 • Bompengekutt på 277 millioner

  Fremskrittspartiet sørger for at ytterligere 277 millioner kroner brukes på å slette bompengegjeld i år. Det gir nær halverte takster i to prosjekter. Tiltaket er en del av enigheten om salderingen av 2021-budsjettet, som ble klar onsdag.

 • 250 millioner ekstra til kommunene

  Regjeringspartiene Høyre, Venstre og KrF er enige om å gi kommuner med høy arbeidsledighet 250 millioner kroner ekstra på årets budsjett. De fire partiene ble onsdag enige om salderingen av 2021-budsjettet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no