Dette betyr statsbudsjettet for deg/Så mye mer penger får du/Dette blir dyrere i 2021

Statsbudsjettet 2021

Oppsummert

Regjeringen vil bruke 313,4 milliarder oljekroner i statsbudsjettet for 2021, noe som ventes å utgjøre 3 prosent av oljefondet. Det blir dyrere å eie elbil og bensin blir dyrere. Samtidig økes barnetrygden, og formuesskatten for dyre boliger økes.

 • Framleis ikkje samde om budsjettet

  Frp-leiar Siv Jensen seier fredag ettermiddag at det er framsteg i forhandlingane med regjeringspartia om statsbudsjettet, men at dei er langt frå å vere i mål. Jensen seier dei har tid til å forhandle fram til finansdebatten i Stortinget torsdag.

 • Sp vil kutte matmomsen

  Senterpartiet foreslår i sitt alternative budsjett for neste år å kutte matmomsen med 2,8 milliarder kroner. Partiet foreslår å redusere matmomsen til svensk nivå i to steg, for å redusere grensehandelen. Det vil koste 4,8 milliarder kroner i 2022.

 • – Svært fastlåste forhandlinger

  Forhandlingene mellom regjeringspartiene og Fremskrittspartiet om neste års statsbudsjett er «svært fastlåst», ifølge Frp-leder Siv Jensen. Det blir ingen flere møter i dag. Jensen sier det ikke er gitt at partiene blir enige.

 • Budsjett-forhandlingene løftes opp

  Forhandlingene om statsbudsjettet for 2021 løftes til partiledernivå, får NRK opplyst. Møtet mellom regjeringspartiene og Fremskrittspartiet klokken 17 ble kortvarig, og forhandlingene har gått på overtid.

Dette betyr statsbudsjettet for deg/Så mye mer penger får du/Dette blir dyrere i 2021

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no