Hopp til innhold
De tre ferjene som skal bygges
Foto: multi-maritime.no

Elektriske ferjer

 • Ferjer i Oslo slit med bemanning

  Det er vanskeleg å få tak i nok tilsette med rett kompetanse til ferjene i Oslo-området, skriv Aftenposten. Trass i nye utsleppsfrie båtar, klarer ikkje selskapet Boreal som driftar ferjene å rekruttere tilstrekkeleg med blant anna lettmatrosar og maskinpassarar.

  – I tillegg har dei nye båtane vore forsinka. Alle har kome tre månader for seint. Derfor har vi tidvis måtte køyre gamle og nye ferjer om kvarandre, seier dagleg leiar i Boreal, Steinar Mathisen, til avisa.

  Det skal eigentleg vere fem båtar som tek seg av passasjerar i Oslo. Akkurat no er det to.

 • Dåp av elferje på Randsfjorden

  På fredag blir det høytidelig dåp av den nye elektriske ferja som går på Randsfjorden mellom Tangen og Horn.

  Ferja har vært i drift siden januar, men på fredag blir det høytidelig dåp utført av to elever fra ungdomstrinnet ved Bjoneroa skole på vestsida av Randsfjorden.

  Under dåpen skal det ikke brukes champagne, men derimot eplesider fra Gran.

  FORSINKA I DRIFT: Elrond kan ikke gå for egen maskin ennå. Batteriene til den nye Randsfjordferja er forsinket.
  Foto: Kari Hermanrud / Innlandet fylkeskommune
 • Elferje formelt overlevert til fylkeskommunen

  Det nederlandske verftet som har laget elferja på Randsfjorden, overleverte i dag fartøyet formelt til Innlandet fylkeskommune. Ferja skal trafikere strekningen på 1,1 km tvers over Randsfjorden, under ledelse av kaptein Roar Jønnes. Elferja «Elrond» erstatter den 70 år gamle dieseldrevne ferja, som det var mange tekniske problemer med. Det er ikke klarlagt nøyaktig når den nye ferja kommer i gang, men det blir trolig i månedsskiftet januar/februar.

  Kaptein Roar Jønnes på Elrond.
  Foto: Aksel Aspeli
 • Ny el-ferje til 80 mill står ubrukt

  En ny elektrisk ferge til 80 millioner har ligget stille siden i sommer. Fergen ble kjøpt inn for å gi et bedre fergetilbud mellom øyene i Porsgrunn-skjærgården, men fergeleiet i Porsgrunn kan ikke ta imot den uten oppgradering. Fergeselskapet, kommunen og fylkeskommunen skylder på hverandre.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no