Vladimir Putin
Foto: GEORGES GOBET / Afp

Russland og Europa

Oppsummert

Etter Russlands annektering av Krim og innblanding i Øst-Ukraina, har EU innført sanksjoner mot landet. Samtidig har Russland økt sin militære aktivitet.

 • Publiserer Russland-rapport

  Etteretnings- og sikkerhetskomitéen i det britiske parlamentet har besluttet å publisere en rapport om russisk innflytelse i politikken. Komitéen var enstemmig, og den skal publiseres før underhuset tar sommerpause.

 • EU forlenger Russland-sanksjoner

  EU er enige om å forlenge sanksjonene som er innført mot Russland på grunn av konflikten i Ukraina. Det opplyser Tysklands forbundskansler Angela Merkel fredag. Sanksjonene, som opprinnelig går ut i juni, blir forlenget i seks måneder, melder AFP.

 • Russland avholder militærøvelse

  Russland innleder tirsdag en tre dager lang stor øvelse for sine strategiske atomstyrker. Ifølge det russiske forsvaret skal 12.000 soldater delta i øvelsen, som også omfatter 213 utskytingsramper for raketter, 105 fly, 15 krigsskip og fem ubåter.

 • EU forlenger sanksjoner mot russere

  EU-rådet forlenger sanksjonene mot 170 personer og 44 selskaper i Russland som unionen mener har handlet i strid med Ukrainas suverenitet eller integritet. Sanksjonene gjelder nå fram til 15. mars neste år, opplyser rådet i en pressemelding torsdag.

 • Vil betre forholdet med Russland

  Frankrike vil betre forholdet og dempe spenningane med Russland. Det sa den franske utanriksministeren under eit besøk i Moskva. – Tida er inne for å auke tilliten, sa Jean-Yves Le Drian på ein pressekonferanse. (NTB)

Møtene mellom Jagland, Lavrov og Putin kan avgjøre om Russland vil forbli en del av Europarådet og dermed den europeiske rettsorden.
Utenriksminister Børge Brende (H) har kjent til visumnekten i to måneder. – Vi protesterte og håpet de vil gjøre om på beslutningen. Dette må Russland svare for, sier han.

Brende: – Det er usaklig å ikke gi dem visum

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no