Vladimir Putin
Foto: GEORGES GOBET / Afp

Russland og Europa

Oppsummert

Etter Russlands annektering av Krim og innblanding i Øst-Ukraina, har EU innført sanksjoner mot landet. Samtidig har Russland økt sin militære aktivitet.

 • Russland avholder militærøvelse

  Russland innleder tirsdag en tre dager lang stor øvelse for sine strategiske atomstyrker. Ifølge det russiske forsvaret skal 12.000 soldater delta i øvelsen, som også omfatter 213 utskytingsramper for raketter, 105 fly, 15 krigsskip og fem ubåter.

 • EU forlenger sanksjoner mot russere

  EU-rådet forlenger sanksjonene mot 170 personer og 44 selskaper i Russland som unionen mener har handlet i strid med Ukrainas suverenitet eller integritet. Sanksjonene gjelder nå fram til 15. mars neste år, opplyser rådet i en pressemelding torsdag.

 • Vil betre forholdet med Russland

  Frankrike vil betre forholdet og dempe spenningane med Russland. Det sa den franske utanriksministeren under eit besøk i Moskva. – Tida er inne for å auke tilliten, sa Jean-Yves Le Drian på ein pressekonferanse. (NTB)

 • Putin utvider forbud mot Europa

  Vladimir Putin signerte mandag en forlengelse av forbudet av matimport fra EU. Forlengelsen varer til slutten av 2020, melder Reuters.

  Russland innførte forbudet i 2014 som svar på internasjonal sanksjoner mot Russland etter konflikten med Ukraina.

 • Vurderer jagerfly på Grønland

  Danmark må utplassere jagerfly på baser på Grønland dersom Russland krenker luftrommet på øya, sier den danske forsvarsministeren Claus Hjort Frederiksen til Berlingske Tidende. Russland har planer om å etablerere flybaser på øyene øst for Svalbard.

Møtene mellom Jagland, Lavrov og Putin kan avgjøre om Russland vil forbli en del av Europarådet og dermed den europeiske rettsorden.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no