NRK Meny
Vladimir Putin
Foto: GEORGES GOBET / Afp

Russland og Europa

Oppsummert

Etter Russlands annektering av Krim og innblanding i Øst-Ukraina, har EU innført sanksjoner mot landet. Samtidig har Russland økt sin militære aktivitet.

 • Putin til Tyskland

  Russlands president Vladimir Putin reiser lørdag til Berlin. Det uformelle møtet vil dreie seg om konflikten i Syria, situasjonen i det østlige Ukraina og energispørsmål med statsminister Angela Merkel.

 • Vil avslutte Russland-sanksjoner

  Italias innenriksminister Matteo Salvini sier han ønsker en slutt på EUs sanksjoner mot Russland innen utgangen av året. Salvini var mandag på besøk i Russlands hovedstad Moskva. Han mener Italia er det EU-landet som har lidd mest under sanksjonene.

 • Ber Putin benåde filmskaper

  Europarådets generalsekretær Torbjørn Jagland skriver i et brev til Vladimir Putin at den russiske presidenten bør benåde filmskaperen Oleg Sentsov. Den ukrainske filmskaperen sitter i dag i fengsel i Russland og har innledet sultestreik.

 • Ber Russland trekke styrkene ut

  FNs hovedforsamling ber Russland trekke sine militære styrker ut av Moldova. Resolusjonen ble vedtatt fredag, og det er første gang FN krever russisk tilbaketrekning fra Moldova, der de har hatt styrker siden 1991.

Møtene mellom Jagland, Lavrov og Putin kan avgjøre om Russland vil forbli en del av Europarådet og dermed den europeiske rettsorden.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no