NRK Meny
Vladimir Putin
Foto: GEORGES GOBET / Afp

Russland og Europa

Oppsummert

Etter Russlands annektering av Krim og innblanding i Øst-Ukraina, har EU innført sanksjoner mot landet. Samtidig har Russland økt sin militære aktivitet.

 • Avhører russisk politiker

  Fransk politi har tatt den russiske politikeren Suleiman Kerimov inn til avhør i forbindelse med en etterforskning av skatteunndragelser, skriver NTB. Kerimov sitter i overhuset i den russiske nasjonalforsamlingen, ble tatt på flyplassen i Nice.

  Kerimov
  Foto: Stringer/russia / Reuters
 • Russland starter stor militærøvelse

  Russland og Hviterussland innledet torsdag en større militærøvelse i områder som grenser til østeuropeiske Nato-land. Nato er sterkt kritisk. Den britiske forsvarsminister Michael Fallon har fordømt øvelsen som en provokasjon.

 • Kina og Russland har øvelse sammen

  Tre kinesiske marinefartøyer skal øve med den russiske flåten i Østersjøen. Det er første gang de to landene har en felles øvelse i dette området. Forsker mener dette er et nytt trinn i opptrappingen av konflikten mellom NATO og Russland, melder NTB.

 • Putin besøker Finland

  President Vladimir Putin besøker i slutten av måneden Finland for samtaler med sin finske motpart Sauli Niinisto. 6. desember er det 100 år siden Finland erklærte full uavhengighet fra Russland, og det er i den anledning Putin kommer på besøk.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no