NRK Meny
Vladimir Putin
Foto: GEORGES GOBET / Afp

Russland og Europa

Oppsummert

Etter Russlands annektering av Krim og innblanding i Øst-Ukraina, har EU innført sanksjoner mot landet. Samtidig har Russland økt sin militære aktivitet.

 • Macron på besøk hos Putin

  Frankrikes president Emmanuel Macron møtte Vladimir Putin utenfor St. Petersburg torsdag. Besøket er Macrons første i Russland etter at han ble valgt til president. Iran-avtalen og konfliktene i Syria og Ukraina ble drøftet av de to presidentene.

 • Britisk båt skygget russisk skip

  Et russisk krigsskip ble fulgt tett av en britisk fregatt da det første juledag passerte nær britisk farvann i Nordsjøen. Krigsskipet ble fulgt i «områder av nasjonal interesse», opplyser det britiske forsvarsdepartementet tirsdag, skriver NTB.

  Britisk fregatt skygget russisk krigsskip i Nordsjøen
  Foto: Handout / Reuters
 • Britisk minister til Moskva

  Den britiske utenriksministeren Boris Johnson møtte fredag sin russiske kollega Sergej Lavrov i Moskva. Besøket er det første offisielle på fem år og kan signalisere en forbedring i forholdet mellom landene etter flere år med stridigheter.

  Boris Johnson møter Sergei Lavrov i Moskva
  Foto: Yuri Kadobnov / AFP
 • Avhører russisk politiker

  Fransk politi har tatt den russiske politikeren Suleiman Kerimov inn til avhør i forbindelse med en etterforskning av skatteunndragelser, skriver NTB. Kerimov sitter i overhuset i den russiske nasjonalforsamlingen, ble tatt på flyplassen i Nice.

  Kerimov
  Foto: Stringer/russia / Reuters

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no