EU-parlamentet
Foto: VINCENT KESSLER / Reuters

EU-parlamentet

Oppsummert

De grønne og ytre høyre gikk frem ved valget til EU-parlamentet fra 23. til 26. mai, mens de store partigruppene gikk tilbake. Lederen av det sosialdemokratiske partiet i Tyskland gikk av etter at partiet fikk lav opplsutning i valget.

 • Godtar Lagarde som sentralbanksjef

  EU-parlamentet gikk med stort flertall inn for å godkjenne utnevnelsen av Christine Lagarde som ny sjef for Den europeiske sentralbanken. Hun overtar som sentralbanksjef etter Mario Draghi 1. november.

 • Vil stemme mot von der Leyen

  De grønne i EU-parlamentet varsler at de vil stemme imot tyske Ursula von der Leyen som ny leder av kommisjonen, sier NTB. – Ordvalget ditt er blitt sterkere, men forslagene er fortsatt ganske vage, sa De grønnes leder Phillipe Lamberts.

 • Lover plan for klimanøytralitet

  Ursula von der Leyen vil foreslå nye klimaregler for EU om hun blir godkjent som kommisjonspresident. Hun ønsker også en overhaling av immigrasjonspolitikken. – Vår største utfordring er å holde planeten vår frisk, sa hun til EU-parlamentet. (NTB)

  Ursula von der Leyen
  Foto: Frederick Florin / AFP
 • Går av som forsvarsminister

  Ursula Von Der Leyen går av som Tysklands forsvarsminister onsdag, uavhengig av om EU-parlamentet godkjenner henne som EU-kommisjonens neste president. Det skriver hun på Twitter. Von der Leyen har vært tysk forsvarsminister siden 2013.

EU-valget forklart i grafer, kart og tekst

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no