Socialdemokraternas Stefan Löfven kan i dag være ferdig som statsminister i Sverige
Foto: Henrik Montgomery/TT / NTB scanpix

Riksdagsvalget i Sverige 2018

Oppsummert

Maktspørsmålet etter valget i Sverige er uavklart. Stefan Löfven er avsatt av Riksdagen. Riksdagens talmann, som tilsvarer vår stortingspresident, skal forsøke å få til en ny regjeringsdannelse. Går ikke det, så ligger det an til nyvalg i Sverige.

 • Stefan Löfven møtte Ulf Kristersson

  Stefan Lofven møtte tirsdag formiddag Ulf Kristersson i sitt første forsøk på å få på plass en ny regjering i Sverige. Møtet mellom de to lederne for Socialdemokraterna og det borgerlige partiet Moderaterna varte i omtrent 20 minutter.

 • Löfven møter pressen

  Stefan Löfven møter pressen klokka 16. Talmann Andreas Norlén ga ham tidligere i dag oppdraget med å forsøke å danne en ny regjering i Sverige.

 • Löfven vil danne regjering

  Stefan Löfven (S) vil prøve å danne regjering i Sverige. Löfven mener en samarbeidsregjering på tvers av blokkene er den beste løsningen for Sverige. Samtidig utelukket han muligheten for en koalisjonsregjering.

 • Gir opp å danne regjering

  Moderaternas leder Ulf Kristersson gir opp forsøket på å danne regjering. Lørdag sa partileder for Liberalerna, Jan Björklund nei til å støtte en regjering bestående av Moderaterna og Kristdemokraterne.

Mye tyder på at Moderaterna-leder Ulf Kristerssons forsøk på å danne regjering i Sverige har strandet. Kristersson møter Riksdagens talsmann Andreas Norlén i Stockholm. Deretter skal de to ha pressekonferanser.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no