Demonstranter med bilder av Ahmaud Arbery, George Floyd og Breonna Taylor
Foto: Damian Dovarganes / AP / NTB Scanpix

Rasisme i USA

Oppsummert

Rasisme i politiet og rettsvesenet i USA er nok en gang synliggjort etter drapene på blant andre George Floyd, Breonna Taylor og Ahmaud Arbery. Drapene har ført til store demonstrasjoner og opptøyer i mange byer.

 • Biden kondolerer offerets familie

  President Joe Biden kondolerer familien til 20 år gamle Daunte Wright som ble skutt av en politikvinne i Minneapolis søndag, trolig ved en feil. Biden skriver på Twitter at han tenker på den smerte og det sinne som svarte amerikanere opplever daglig.

  Laster Twitter-innhold
 • George Floyd-rettssak i morgen

  Mandag starter rettssaken mot politimannen som holdt kneet sitt mot George Floyds hals, med døden til følge. Frifinnes han, fører det trolig til nye protester mot rasisme i USA. Motstandere av Black Lives Matter vil nok reagere om det motsatte skjer.

 • Vedtok George Floyd-lov i natt

  Representanthuset i USA har med 220 mot 210 stemmer vedtatt ei ny lov, med namn etter George Floyd, som forbyr politiet å ta halsgrep på arrestantar. Loven set og nasjonale standardar for korleis politiet skal arbeide og for deira immunitet.

 • Borgerrettsforkjemper død

  Den amerikanske borgerrettsforkjemperen Vernon Jordan er død, 85 år gammel. Det melder AP. Jordan kom fra enkle kår i sørstatene, men ble en innflytelsesrik figur i Washington. Han var en nær venn og rådgiver for president Bill Clinton.

  Bill Clinton og Vernon Jordan i 1993
  Foto: Marcy Nighswander / AP / NTB
Far til Jacob Blake Sr. med appell om rasism

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no