Hopp til innhold

Tilleggsdom på 35 år for mannen som filmet drapet på Arbery

William Bryan er dømt til 35 års fengsel i tillegg til livstidsdom for drapet på Ahmaud Arbery i Georgia i februar 2020. Bryan filmet, mens to hvite menn skjøt og drepte Arbery som var på joggetur.

Ahmud Arbery ble drept på joggetur.

DREPT PÅ JOGGETUR: Ahmaud Arbery var ubevæpnet da han ble drept på en joggetur i nabolaget sitt.

Foto: HANDOUT / Reuters

23. februar 2020 var 25 år gamle Ahmaud Arbery på joggetur i nabolaget sitt utenfor kystbyen Brunswick i Georgia i USA. Arbery, som var afroamerikaner, ble stoppet av to hvite menn, Gregory McMichael (66) og Travis McMichael (36), som skjøt og drepte Arbery.

Filmet drapet

William «Roddie» Bryan (52), som var naboen til Gregory og sønnen Travis McMichael, filmet drapet. Han la filmen ut på sosiale medier i mai, to og en halv måned etter hendelsen. De to mistenkte mennene ble først pågrepet av politiet to dager etter at videoen ble lagt ut, tre måneder etter at de drepte Arbery. De ble begge dømt til livsvarig fengsel.

Video som viser drapet på Ahmaud Arbery i Brunswick i Goergia.

SKUTT: Ahmaud Arbery forsøkte å løpe fra bilen med de to mennene, men ble presset ned i en grøft og skutt og drept.

Foto: AP / NTB Scanpix

William Bryan ble pågrepet noen dager senere. Han ble også dømt til livsvarig fengsel. Mandag fikk han en tilleggsdom på 35 år for hatkriminalitet. Også far og sønn fikk symbolske tilleggsdommer.

Engasjerte seg i saken

Drapet førte til sterke reaksjoner over hele USA.

Joe Biden, som da var presidentkandidat, engasjerte seg sterkt i saken. Også daværende president Donald Trump uttalte seg om drapet, og kondolerte overfor Arburys foreldre.

Lokale politimyndigheter fikk kraftig kritikk i kjølvannet av videoen, og etterforskningen ble derfor overført til myndighetene i Georgia. Der ble mennene dømt.

Bryan insisterte på at han var uskyldig, og at han bare filmet det som skjedde.

SISTE NYTT

Siste nytt

Kraftige jordskjelv på Filippinane – ikkje lenger venta tsunami

Det har vore kraftige jordskjelv på Filippinane i dag. Tidlegare statsråd Per Sandberg måtte krype ut av hotellrommet.