Hopp til innhold
Facebook og Google
Foto: Denis Charlet / AFP

Opphavsrett

  • Rekordår for Tono – konsertinntektene er tilbake

    Inntektene fra opphavsrettigheter i musikk var i fjor rekordhøye. Tall fra rettighetsorganisasjonen Tono viser en omsetning på 864,6 millioner kroner.

    Tonos inntekter stammer fra bruken av norsk og utenlandsk musikk på radio, TV, konserter, musikk- og filmstrømmetjenester, kafeer og annen offentlig bruk av musikk. I fjor oppnådde rettighetsorganisasjonen det beste resultatet noensinne.

    Blant annet har det vært en sterk økning i konsertinntektene som endte på 104 millioner kroner.

    Det største inntektsområdet er fra kringkastingsområdet, det vil si radio, TV og tredjeparts videresending av TV- og radioinnhold. Her var inntektene 348 millioner kroner i inntekter i fjor.

    (NTB)

  • Trump-videoer fjernet fra SoMe

    Twitter, Facebook og Instagram har deaktivert videoer som president Donald Trump har lagt ut som hyllest til George Floyd. Årsaken er at videoene bryter opphavsrettsregler, melder Reuters.

  • Milliontap for Caprino Filmcenter

    Caprino Filmcenters egenkapital er spist opp, og gjelden er på 10,7 millioner kroner. NTB skriver at årsaken til tapet skal være behovet for juridisk hjelp i forbindelse med den langvarige striden om opphavsretten til bilen Il Tempo Gigante.

    historiskebilder
    Foto: Scanpix / NTB scanpix

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no