Google logo og EU-mynt
Foto: Dado Ruvic / Reuters

Google

Oppsummert

Google er verdens ledende søkemotorselskap og et av verdens største selskaper uansett sektor. Selskapet er anslått å ha en børsverdi på rundt tusen milliarder norske kroner.

 • Google-grunnleggerne går av

  Larry Page og Sergey Brin trekker seg fra stillingene som adm.direktør og styreformann i Alphabet, morselskapet som eier Google. Det melder AP. Page og Brin grunnla Google i 1998. Begge har ifølge Forbes en formue på rundt 450 milliarder kroner.

 • Kritiserer Google og Facebook

  Internettgigantenes forretningsmodeller, som bygger på store mengder datainnsamling, truer menneskerettighetene, fastslår Amnesty i en rapport. De kaller businessmodellen er «gjennomgående uforenlig med retten til et privatliv»

 • Google-eier tjener mindre enn før

  Google-eier Alphabet melder om et overskudd på drøyt 64 milliarder kroner i tredje kvartal, ned 23 prosent sammenlignet med for et år siden. Årsaken kan være at Google har investert mye i markedsføring og utvikling av maskinvare, ifølge Reuters.

 • Google åpner for auto-sletting

  Google har innført en ny funksjon som åpner for at man kan aktivere automatisk sletting av søkehistorikk og informasjon om hvor du har oppholdt deg, ifølge New York Times. Tidligere har det bare vært mulig å slette denne informasjonen manuelt.

 • Google investerer 30 milliarder

  Google investerer ytterligere 30 milliarder kroner i datasentre i Europa. Tidligere i høst kjøpte IT-giganten en tomt på nesten 2.000 mål i Skien, men det som nå er kjent er at Google skal bygge solcelleparker i fem danske byer.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no