Hopp til innhold
Google logo og EU-mynt
Foto: Dado Ruvic / Reuters

Google

Oppsummert

Google har anket boten på 2,42 milliarder euro fra EU-kommisjonen for misbruk av markedsdominans. Boten er EU-kommisjonens største noensinne i en konkurransesak. Google er anslått å ha en børsverdi på rundt tusen milliarder norske kroner.

 • AFP: USA saksøker Google

  USA ved Justisdepartementet saksøker Google for deres dominans i annonsemarkedet på nett, melder AFP.

  I saksdokumentene, som byrået har fått tilgang til, heter det at Google «ulovlig opprettholder monopol» og dermed ødelegger for konkurransen i markeder tilknyttet Googles søkemotorfunksjon.

  Flere delstater har også sluttet opp om søksmålet, der Google anklages for å ha «nøytralisert eller eliminert» rivaler gjennom oppkjøp, samt ved å tvinge annonsører til å benytte deres tjeneste ved å gjøre det vanskelig å benytte det konkurrentene kan tilby.

  (NRK/NTB)

 • Alphabet planlegger å kutte 12.000 stillinger

  Googles morselskap Alphabet planlegger å kvitte seg med 12.000 stillinger, opplyser selskapets direktør i et notat som nyhetsbyrået Reuters har sett. Alphabet har over 186.000 ansatte. Tidligere denne uka bekreftet IT-giganten Microsoft at selskapet skal kutte 10.000 stillinger i løpet av 2023. Microsoft har rundt 220.000 ansatte.

 • Google og YouTube satsar på faktasjekk

  Google og YouTube legg 130 millionar kroner på bordet til eit nytt globalt faktasjekkar-fond som skal overvinne desinformasjon på nettet.

  Fondet er underlagt den amerikanske organisasjonen Poynter-instituttet, som støttar 135 faktasjekkar-organisasjonar frå 65 land.

  Dette er det største enkeltbidraget til eit slikt formål frå Google og YouTube til no, opplyste Google på ein konferanse i Brussel tysdag.

 • Google inngår forlik på nær 400 millioner dollar med delstater i USA

  I en sak om personvern har Google inngått et forlik med 40 amerikanske delstater tilsvarende rundt 3,9 milliarder kroner.

  Saken handler om at Google sporet brukeres geografiske posisjon når selskapet sa de ikke gjorde det. Dette er brudd på delstatslover.

  Ifølge delstatenes justismyndigheter er forliket det største flerstatlige forliket med et selskap noensinne.

  – Dette forliket på 391,5 millioner dollar er en historisk seier for forbrukere i en tid da vi må stole mer og mer på teknologi, sier Connecticuts riksadvokat William Tong i en uttalelse.

  Personvernsaken ble kjent i 2018. Da hadde Google holdt på med lyssky informasjonsinnhenting i hvert fall siden 2014, ifølge riksadvokatene.

  Google sier de alt har rettet opp i deler av praksisen som nevnes i forliket.

  – I tråd med forbedringene vi har gjort de siste årene, har vi inngått forlik i denne etterforskningen som var basert på utdaterte produktpraksiser som vi endret for flere år siden, sier Google-talsmann José Castañeda ifølge The New York Times. (NTB)

 • Skuffende resultat fra Alphabet

  Googles morselskap Alphabet hadde et overskudd på 145 milliarder kroner i tredje kvartal, men det var mindre enn markedet hadde forventet. Alphabet omsatte for nærmere 717 milliarder kroner, en økning på 6 prosent fra samme kvartal i fjor. (NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no