Google logo og EU-mynt
Foto: Dado Ruvic / Reuters

Google

Oppsummert

Google har anket boten på 2,42 milliarder euro fra EU-kommisjonen for misbruk av markedsdominans. Boten er EU-kommisjonens største noensinne i en konkurransesak. Google er anslått å ha en børsverdi på rundt tusen milliarder norske kroner.

 • Fransk milliardbot til Google og Facebook

  Franske myndigheter har ilagt Google og Facebook en bot på 2,1 milliarder kroner på grunn av selskapets bruk av cookies. De mener selskapene har operert i strid med EUs personvernregler.

  Landets nasjonale kommisjon for informasjon og frihet skriver at det har vært for komplisert for brukere å avvise bruken av informasjonskapsler.

  Google sier at de nå vil endre praksisen sin.

 • Google skal digitalisere Telenor

  Det norske teleselskapet og Googles morselskap Alphabet har inngått en kontrakt om digitalisering av Telenors internasjonale virksomhet, melder Reuters.

  Foruten å flytte Telenors servere til skyen, skal selskapene også samarbeide om å tilby nye tjenester til kundene sine.

  Konserndirektør Sigve Brekke sier at de ved hjelp av kunstig intelligens og maskinlæring fra Google blant annet vil være i stand til å forutse driftsbrudd før de skjer.

 • Opprettholder gigantbot til Google

  Google har tapt ankesaken i EU-domstolen der tek-giganten krevde å få slippe å betale en bot på over 20 milliarder kroner for misbruk av markedsmakt.

  Det var EU-kommisjonen som ila Google boten i 2017. Kjennelsen ble anket – og også onsdagens kjennelse i ankesaken kan ankes videre.

 • Ber regjeringen stille krav

  SV ber regjeringen stille krav om bruk av spillvarme fra datasentre. Datasenteret som Google planlegger i Skien vil slippe ut varme som kunne vært nok til 350 000 leiligheter. – Å sløse med så enorme mengder energi, er meningsløst, sier stortingsrepresentant for SV, Lars Haltbrekken.

 • Vil ikke utnytte spillvarme

  Det planlagte datasenteret til Google i Skien har ingen konkrete planer om å utnytte spillvarmen fra anlegget, og vil slippe ut varme som kunne vært nok til oppvarming av 350 000 leiligheter. SVs Ådne Naper mener det må stilles strengere krav.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no