Nord-Korea og USA

 • – Obama bør bruke tiden på å pakke

  Barack Obama bør slutte å bry seg om menneskerettighetssituasjonen i andre land og heller bruke tiden på å pakke ut av Det hvite hus, mener det statlige nordkoreanske nyhetsbyrået.

 • Setter opp anti-missil system

  USA skal sette opp et anti-missil system i Sør-Korea så fort som mulig, opplyser USAs utenriksminister John Kerry, skriver Reuters. Systemet som skal settes opp heter THAAD, og brukes til å skyte ned missiler ved bruk av varmesøking.

  Laster Twitter-innhold
 • Stenger diplomatisk FN-kanal

  Nord-Korea uttaler at de vil stenge en FN-basert kommunikasjonskanal i New York, der nordkoreanske og amerikanske diplomater har snakket sammen. Samtidig truer Pyongyang med en «fysisk reaksjon» mot USA, melder NTB.

 • USA fordømmer Nord-Korea

  Det amerikanske forsvaret har fordømt Nord-Koreas forsøk på å skyte opp en missil, nyhetsbyrået Reuters. Forsøket skjedde mellom 05 og 06 lokal tid, ifølge byrået.

 • Atomrakettar i propagadafilm

  I ein ny propagandafilm frå Nord-Korea blir Washington D.C angripen av atomrakettar avfyrt frå ein nordkoreansk atomubåt. Videoen er publisert på Nord-Koreas propaganda-heimeside DPRK laurdag, skriv AFP og Sky News.

En amerikansk student er dømt til 15 år med straffearbeid i Nord-Korea for å ha stjålet en politisk plakat fra et hotellrom.
Kim Ki-jo som er mistenkt for å ha angrepet ambassadør Mark Lippert hevder han ikke fikk ordre fra Nord-Korea. På vei til fengslingsmøte i rullestol sa han også at han hadde store smerter.
Regimet i Nord-Korea ønsker å holde samtaler på høyt nivå med regjeringen i USA.
Amerikanske myndigheter kan selv få velge tid og sted for møtet, heter det i en uttalelse fra Nord-Koreas nasjonale forsvarskommisjon søndag.
Nordkoreanerne skal være villige til å diskutere en rekke temaer, også målet om global atomnedrustning.
Tidligere i år truet Nord-Korea både USA og Sør-Korea med atomangrep.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no