Hopp til innhold

Nord-Korea og USA

 • Beskylder Nord-Korea for rakettbløff

  Den såkalte monster-raketten Nord-Korea testet i forrige uke, var slett ingen ny type, mener amerikansk og sørkoreansk etterretning.

  Nord-Korea hevdet fredag å ha prøveskutt en interkontinental rakett av typen Hwasong-17, som kan utstyres med atomstridshode og nå mål over hele USA.

  Raketten falt ned i Japanhavet, og testen var ifølge statlige nordkoreanske medier vellykket.

  Sørkoreansk og amerikansk etterretning har nå analysert testen og konkluderer med at det slett ikke var en Hwasong-17, men derimot en eldre rakettversjon som ble prøveskutt.

  – Amerikansk og sørkoreansk etterretning har fastslått at det var en Hwasong-15 som ble avfyrt 24. mars, sier en talsmann for forsvarsdepartementet i Seoul. (NTB)

 • USA ber om Nord-Korea-møte i sikkerhetsrådet

  USA har bedt om at det holdes hastemøte om Nord-Korea i FNs sikkerhetsråd torsdag. Møtet ventes å finne sted bak lukkede dører. Det er opp til Russland, som 1. februar overtok formannskapet i Sikkerhetsrådet, å bekrefte tidspunktet, nmelder AFP, ifølge NTB.

  Nord-Korea bekreftet mandag at rakett-testen i helgen var med en Hwasong-12-rakett, den kraftigste landet har testet siden 2017.

 • Nord-Korea hevder å ha tatt bilder i verdensrommet

  Nord-Korea publiserte søndag bilder av jorden som angivelig skal være tatt fra verdensrommet, ifølge The Guardian. Bildene skal være tatt fra mellomdistanseraketten Hwasong-12, som ble testet i helgen. Missil-testen omtales som den største på flere år.

  Nordkoreanske myndigheter hevder rakettene deres kan nå mål på det amerikanske territoriet Guam, en øy midt i Stillehavet. Oppskytingen er et steg på veien mot målet om våpen som kan nå amerikansk jord.

  Bilde av jorden angivelig tatt fra en nordkoreansk missil
  Foto: STR / AFP
 • Nord-Korea hevder raketten kunne nå Guam

  Nord-Korea hevdet mandag at raketten som ble testet i helgen, har en rekkevidde som kan nå det amerikanske territoriet Guam i Stillehavet.

  Det dreier seg om en ballistisk mellomdistanserakett av typen Hwasong-12, opplyste nordkoreanske myndigheter mandag.

  Hvis påstanden stemmer, dreier det seg om den mest omfattende rakettesten på flere år. (NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no