NRK Meny
Demonstrasjon i Nord-Korea
Foto: Jon Chol Jin / AP

Nord-Korea og USA

Oppsummert

Nord-Korea og USA har fått et stadig mer anstrengt forhold. Nord-Korea har hatt en rekke rakett-tester hvor de har demonstrert lang rekkevidde. USA har truet med å utslette Nord-Korea i en eventuell militær konflikt mellom de to atommaktene.

 • Trump åpner for Nord-Korea-samtaler

  Donald Trump har fortalt Sør-Koreas president Moon Jae-in at han er åpen for å snakke med Nord-Korea, opplyser Moons kontor onsdag, ifølge Reuters.

 • USA krever slutt på atomtester

  USAs FN-ambassadør Nikki Haley sier en rekke ting må komme på plass før de vurderer å gå inn i en dialog med Nord-Korea. – De må slutte med å teste atomvåpen og de må være villige til å snakke om å forby atomvåpnene sine, sier Haley søndag.

 • – Militært angrep fortsatt mulig

  Den amerikanske utenriksministeren mener det er positivt at Nord- og Sør-Korea planlegger samtaler, men i et CNN-intervju advarer Rex Tillerson om at et kraftig militært angrep fra USA fortsatt er en mulighet.

 • Utsetter militærøvelse i Sør-Korea

  USA og Sør-Korea dropper en planlagte militærøvelse under vinter-OL i Pyeongchang i februar, opplyser myndighetene i begge land. Beslutningen kom etter at Nord-Korea signaliserte at de ønsker å sende en delegasjon til Pyeongchang.

 • Kaller Korea-dialog «en god ting»

  Donald Trump skriver på Twitter at dialogen mellom Nord- og Sør-Korea er hans fortjeneste. Denne uken ble det etablert en direktelinje mellom de to landene for første gang på flere år. «Idioter, men samtaler er en god ting» skriver presidenten videre.

  Laster Twitter-innhold
I dag frigjorde amerikanske myndigheter videoer fra tidenes største flyøvelse mellom USA og Sør-Korea.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no