NRK Meny
USAs president Donald Trump sier at han drømmer om en framtid hvor landene på Koreahalvøya blir gjenforent. – Alle kan krige, men bare de modigste kan skape fred, sier Trump.

Nord-Korea og USA

Oppsummert

USAs president Donald Trump og Nord-Koreas leiar Kim Jong-un har underteikna ein avtale om at dei skal arbeide for full atomnedrusting på Koreahalvøya. Dokumentet blei signert i eit historisk toppmøte i Singapore 12. juni.

 • Anklager USA for å sabotere

  Nord-Korea mener at USAs sanksjoner mot landet undergraver atomnedrustningsprosessen på Koreahalvøya. Nordkoreanerne hevder at USA «fornærmer sin motpart og kaster kaldt vann på våre helhjertede forsøk på å bygge tillit».

 • Nord-Korea kritiserer USA

  Nord-Korea kritiserer USA for å be andre land opprettholde sanksjonene mot landet. USAs utenriksminister Mike Pompeo ba på et møte i Singapore det internasjonale samfunnet om å opprettholde presset mot Nord-Korea for å kvitte seg med atomvåpnene.

 • Trump roser Kim i ny tweet

  Nord Koreas leder Kim Jung Un skal ha skrevet et brev til president Donald Trump etter at levninger av falne krigere i Koreakrigen ble sendt fra Nord-Korea til USA torsdag. Det skjer etter avtalen de skrev i juni. Torsdag takket Trump i en tweet.

  Laster Twitter-innhold
 • Bekrefter levninger fra Koreakrigen

  De 55 boksene som Nord-Korea overleverte til USA i forrige uke, inneholder høyst sannsynlig levninger av amerikanere og stammer fra Korea-krigen i perioden 1950–1953. Det viser de første analysene, opplyser amerikanske myndigheter, ifølge Reuters

  Levninger fra koreakrigen tilbake til USA
  Foto: Susan Walsh / AP
 • Sender trolig levninger til Hawaii

  55 kasser som det antas at inneholder levninger av amerikanske soldater drept under Koreakrigen, skal onsdag være på vei til Hawaii med fly, melder CNN. Soldatene blir returnert av Nord-Korea, som en del av avtalen mellom Kim og Trump.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no