NRK Meny
USAs president Donald Trump sier at han drømmer om en framtid hvor landene på Koreahalvøya blir gjenforent. – Alle kan krige, men bare de modigste kan skape fred, sier Trump.

Nord-Korea og USA

Oppsummert

USAs president Donald Trump og Nord-Koreas leiar Kim Jong-un har underteikna ein avtale om at dei skal arbeide for full atomnedrusting på Koreahalvøya. Dokumentet blei signert i eit historisk toppmøte i Singapore 12. juni.

 • Skal lete etter soldat-levninger

  USA og Nord-Korea er blitt enige om å lete etter levninger av 5.300 amerikanske soldater som døde under Koreakrigen, men som ikke er lokalisert. Nyheten ble sluppet av utenriksminister Mike Pompeo, ifølge nyhetsbyrået DPA.

 • Ber om stans i oljeleveransar

  USA ber FN sitt tryggingsråd om å beordre stans av alle leveransar av raffinerte oljeprodukt til Nord-Korea, melder AFP. Bakgrunnen for kravet er at nordkoreanarane skal ha brote avgrensingar på import av slike produkt, ifølgje dokument AFP har lest.

 • Trump har fått brev frå Kim

  Donald Trump har frigitt eit brev han har fått frå Kim Jung-un. I den omsette versjonen av brevet foreslår Kim at dei bør auke tilliten i det bilaterale forholdet gjennom «praktiske handlingar». Trump skriv på Twitter at dei har gjort store framsteg.

  Laster Twitter-innhold
 • AP: Skuffende møte med Pompeo

  Nord-Koreas utenriksminister, Kim Yong-chol, sier at møtet med USAs utenriksminister, Mike Pompeo, var skuffende, melder nyhetsbyrået AP. Han anklager også USA for å ha ensidige krav til atomnedrustningen.

 • Tredje møte i Nord-Korea avslutta

  USAs utanriksminister Mike Pompeo avslutta laurdag besøket sitt i Pyongyang etter to dagar med forhandlingar med Nord-Koreas utanriksminister, Kim Yong-chol. Dei to partane har enno ikkje blitt einige om kva «atomnedrusting» skal innebere.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no