North Korea US Trump Kim Part Two?
Foto: Susan Walsh / AP

Nord-Korea og USA

Oppsummert

USAs president Donald Trump og Nord-Koreas leder Kim Jong-un skal møtes til et nytt toppmøte. På det første møtet undertegnet de en avtale om at de skal arbeide for full atomnedrustning på Koreahalvøya.

 • Utviser amerikansk statsborgar

  Nord-Korea vil utvise ein amerikansk statsborgar som vart arrestert i oktober fordi han tok seg ulovleg inn i landet gjennom Kina, melder det statlege nyheitsbyrået KCNA. Mannen skal ha sagt til etterforskarane at han var under kontroll av CIA.

 • Russland ber om møte om Nord-Korea

  Russland har bedt om et møte i FNs sikkerhetsråd for å diskutere sanksjonene mot Nord-Korea. Ønske om et møte kommer bare timer etter at Donald Trump sa at han ikke «har noe hastverk» når det gjelder å løse krisen rundt Nord-Koreas atomprogram.

 • Utsetter Nord-Korea-møte

  USAs utenriksminister Mike Pompeo skrinlegger planene om å møte høytstående representanter fra Nord-Korea, blant annet utenriksminister Kim Yong-Chol. Møtet skulle etter planen finne sted i New York på torsdag, men blir nå forskjøvet, melder AFP.

 • Pompeo til Nord-Korea

  USAs utenriksminister Mike Pompeo reiser torsdag til New York for å møte sin nordkoreanske kollega Kim Yong-chol. De to skal diskutere innsatsen for å «oppnå endelig og fullstendig bekreftet atomavvæpning» i Nord-Korea.

 • Pompeo møter nord-koreansk kollega

  Den amerikanske utanriksministeren Mike Pompeo fortel at han til veka skal møte sin nordkoreanske kollega Kim Yong-chol for samtalar om nedrusting. Det sa Pompeo til Fox News søndag. Møtet skal skje i New York, ifølgje Pompeo.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no