Donald Trump og Kim Jong-un i hagen på møtehotellet i Hanoi
Foto: LEAH MILLIS / Reuters

Nord-Korea og USA

Oppsummert

USAs spesialutsending til Nord-Korea, Stephen Biegun, oppfordrer landet til å vende tilbake til forhandlingsbordet og sier alle tema er aktuelle å snakke om.

 • Kim Jong-un møter partitopper

  Nord-Koreas leder Kim Jong-un har møtt de øverste lederne i partiet, idet USAs frist om å gi sanksjonslette i bytte mot atomforhandlinger snart går ut. Det statlige nyhetsbyrået KCNA melder at Kim og lederne diskuterte «viktige politiske saker».

 • Ber USA gjennomføre atomavtale

  Kina ber USA om å sette i gang tiltak for å gjennomføre avtalen med Nord-Korea landene ble enige om i Singapore for et drøyt år siden. De to landene ble den gang enige om å jobbe mot et atomvåpenfritt Nord-Korea.

 • Trump fnyser av Nord-Korea

  USAs president Donald Trump fnyser av advarslene fra Nord-Koreas leder Kim Jong-un om en «julegave» til USA i forbindelse med de fastlåste atomvåpen samtalene. Trump sier landet vil «håndtere» hvilken som helst gave som skulle komme fra Nord-Korea.

 • Blokkerer FN-møte om Nord-Korea

  USA har blokkert et planlagt møte i FNs sikkerhetsråd der medlemmene skulle diskutere brudd på menneskerettighetene i Nord-Korea, ifølge kilder. Tyskland og Storbritannia er blant flere medlemslandene som ville ha i stand et slikt møte tirsdag.

 • Nord-Korea ut mot Sverige

  Sverige trenger ikke lenger jobbe for en dialog mellom Nord-Korea og USA, sier Nord-Koreas sjefforhandler Kim Myong-gil. Han kritiserer svenskene for å blande seg inn i forhandlingene som en slags «baksetesjåfør» og ber dem forstå situasjonen.

President Donald Trump krysset grensen og gikk inn i Nord-Korea da han møtte Kim Jong-un ved den demilitariserte sonen mellom Nord- og Sør-Korea. Trump er dermed den første amerikanske presidenten til å besøke Nord-Korea.

Her krysser Trump grensen til Nord-Korea og skaper historie

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no