Kim Jong Un, Moon Jae-in
Foto: AP

Forholdet mellom Sør- og Nord-Korea

Oppsummert

Det anstrengte forholdet mellom Nord-Korea og Sør-Korea er betydelig bedre etter at de to landenes ledere har møttes og fått en god tone. Blant tiltakene de er enige om, er bedre vei- og togforbindelser.

 • Veiskilt på koreansk grense avduket

  Et nytt veiskilt på grensen mellom Nord- og Sør-Korea ble avduket i dag som ledd i oppmykingen av forholdet mellom de to landene. Skiltet står der veier mellom de to landene skal knyttes sammen igjen.

  Nytt skilt på grensen mellom Nord- og Sør-Korea avduket 26 des 2018
  Foto: KOREA POOL / AFP
 • Vil ha vei- og jernbaneforbindelse

  En delegasjon fra Sør-Korea dro onsdag til Nord-Korea for å delta i en symbolsk markering ved jernbanestasjonen Panmun i den nordkoreanske grensebyen Kaesong. Landene ønsker å jobbe for å åpne vei- og jernbaneforbindelser mellom nabolandene.

 • «Fredsvalper» i fin form

  I september ga Nord-Koreas leder Kim Jong-un to hunder til Sør-Koreas president. I september ble det kjent at den ene av hundene hadde fått valper, og i nye bilder publisert av presidentens kontor kan man se de seks valpene i fin form, iført skjerf.

  Laster Twitter-innhold
 • Åpnet tog fra Sør- til Nord-Korea

  Jernbanen og veien mellom Nord-Korea og Sør-Korea er åpnet for ferdsel igjen. Et spesialtog med ni vogner forlot onsdag morgen Seoul mot grensebyen Kaesong. Ombord på toiget var offisielle gjester og fem personer født i Nord-Korea.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no