NRK Meny
Kim Jong Un, Moon Jae-in
Foto: AP

Forholdet mellom Sør- og Nord-Korea

Oppsummert

Det anstrengte forholdet mellom Nord-Korea og Sør-Korea er betydelig bedre etter at de to landenes ledere har møttes og fått en god tone. Den to lederne sier de arbeider for en fredsavtale som kan avslutte krigen.

 • Nytt toppmøte mellom nord og sør

  Delegasjoner fra Nord- og Sør-Korea har startet forberedende samtaler til et nytt toppmøte. Ifølge nyhetsbyrået Yonhap har de to partene uformelt blitt enige om at det neste toppmøtet finner sted i slutten av august, eller i begynnelsen av september.

 • Nye fredssamtaler på Koreahalvøya

  Representanter fra Nord- og Sør-Korea er i gang med de planlagte samtalene i grensebyen Panmunjom. Målet med møtet som holdes på generalnivå er å implementere atomavtalen som ble inngått mellom Sør-Koreas president og Nord-Koreas leder i april.

  Kim Do-gyun
  Foto: Ahn Young-joon / AP
 • Nye koreanske samtaler

  Nord- og Sør-Korea er enige om å møtes til militære samtaler tirsdag, opplyser det sørkoreanske forsvarsdepartementet ifølge nyhetsbyrået Yonhap. Møtet, som holdes på general-nivå, skal ifølge Reuters finne sted i grensebyen Panmunjom.

 • Samlede Korea-lag under Asialekene

  Sør-Korea og Nord Korea skal ha samlede lag i de tre sportene kanopadling, roing og basketball, under Asialekene som starter i august. De skal også gå samlet under åpnings- og avsluttende seremoniene, melder AFP.

  Asialekene arrangeres i Indonesia
  Foto: Adek Berry / AFP
Nord- og Sør-Koreas ledere skal arbeide for en fredsavtale mellom landene som endelig kan avslutte Koreakrigen. Det sa de to lederne i en felles uttalelse etter dagens toppmøte.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no