Kim Jong Un, Moon Jae-in
Foto: AP

Forholdet mellom Sør- og Nord-Korea

Oppsummert

Det anstrengte forholdet mellom Nord-Korea og Sør-Korea var bedre, men etter at aktivister fra Sør-Korea sendte flygeblader med kritikk mot Nord-Korea truer Kim Jong-un med å bryte all kommunikasjon med Sør.

 • – Skoten mann var truleg avhoppar

  Sør-koreanske styresmakter seier tysdag at embetsmannen som blei drepen i nordkoreansk farvatn truleg var ein avhoppar som prøvde å ta seg inn i Nord-Korea, melder AP. Nord-Korea har tidlegare sagt at mannen blei skoten grunna frykt for koronasmitte.

 • Sør-Korea: Embetsmann skutt

  En embetsmann fra sørkoreanske fiskerimyndigheter er skutt og drept i nordkoreansk farvann, opplyser forsvarsdepartementet i Sør-Korea. Mannen forsvant fra en patruljebåt og endte opp i Nord-Koreas farvann. Der ble han drept av nordkoreanske soldater

 • Nord-Korea demper trusler

  Nord-Koreas leder Kim Jong-un har besluttet å sette planer om militære handlinger mot Sør-Korea på vent, ifølge det statlige nyhetsbyrået KCNA. Nord-Korea er provosert etter at aktivister sendte luftballonger med flygeblader over grensa

 • Nord-Korea forbereder flyveblader

  Nord-Korea planlegger å sende stabler med flyveblader "høye som fjell" over Sør-Korea, ifølge statskanaler i landet. Spenningene mellom de to landene har økt de siste ukene. På tirsdag sprengte Nord-Korea et samarbeidskontor i hovedstaden Pyongyang.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no