Hopp til innhold
Politiske protester i Burkina Faso 2014
Foto: ISSOUF SANOGO / Afp

Burkina Faso

Oppsummert

1,3 millioner mennesker er på flukt i det afrikanske landet Burkina Faso, og over 1400 er drept i væpnede angep fra jihadister, opplyser myndighetene. Landet preges av voldelige konflikter og stadige angrep fra ytterliggående islamister.

 • Dødstallene stiger i Burkina Faso

  Antall døde etter en massakre i det nordlige Burkina Faso i helgen har nå steget til 79. Det opplyser regjeringen i landet.

  Burkina Fasos leder har erklært tre dagers landesorg etter det antatte jihadistangrepet.

 • Minst 50 drepne i Burkina Faso

  Minst 50 sivile er drepne etter eit angrep mot ein landsby nord i Burkina Faso laurdag, melder AFP. Ein talsperson for regjeringa seier at dei mistenker at militante islamistar står bak angrepet. Han seier det er venta at dødstala skal stige.

  FN fordømde angrepet i ei fråsegn måndag, og bad styresmaktene sørge for at dei ansvarlege blir straffa, melder Reuters.

  Torsdag blei 11 militærpoliti drepne i det same området.

 • Flere skal være drept av væpnede grupper i Burkina Faso

  I helgen ble rundt 100 personer drept da væpnede grupper angrep en landsby i Burkina Faso. Ifølge en talsmann fra regjeringen er det uklart hva som skjedde.

  Hendelsen undersøkes av sikkerhetsstyrker, som også er på stedet for å ivareta sikkerheten.

  Talsmannen forteller at beboerne i landsbyen som ble angrepet nord i landet er flyttet til en kommune snaut 5 mil unna, skriver NTB.

  Det vestafrikanske landet har stått i en humanitær krise siden 2019, og det herjer tørke og hungersnød der. Militæret har hatt kontrollen i det fattige landet siden et kupp i januar. Væpnede grupper er aktive der og i nabolandene Niger og Mali.

 • Ti politifolk drept i angrep i Burkina Faso

  Til politifolk er drept i et angrep nord i Burkina Faso, nær grensa til Niger. Militante islamister mistenkes for å stå bak.

  Fire andre politifolk ble ifølge sikkerhetskilder såret i angrepet mot en politipost i Seytenga i Seno-provinsen natt til fredag, og de materielle ødeleggelsene er store.

  Over 2.000 mennesker er drept i angrep fra islamister med bånd til IS og al-Qaida de siste årene. Nesten 2 millioner mennesker er drevet på flukt.

  President Roch Marc Christian Kaboré ble styrtet i et militærkupp i januar, og en militærjunta styrer nå landet. (NTB)

 • AFP: Ti politibetjenter drept i Burkina Faso

  – Mistenkte jihadister drepte rundt 10 politifolk i løpet av natten i et angrep i det nordlige Burkina Faso, nær grensen til Niger, sier sikkerhetskilder i landet fredag, ifølge AFP.

  Det vestafrikanske landet har stått i en alvorlige humanitær krise siden 2019. Væpnede grupper er aktive der og i nabolandene Mali og Niger. I tillegg herjer tørke og hungersnød landet, som er fattig trass i store gullressurser. Militæret har hatt kontrollen i landet siden et kupp i januar.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no