Maliske soldater
Foto: PAUL LORGERIE / Reuters / NTB

Mali

Oppsummert

24. mai ble president Bah N'daw og statsminister Moctar Ouane arrestert av en militærjunta som overtok makten. Dette er det andre militærkuppet på ni måneder. Mali herjes av konflikter med separatister og terrorgrupper. Norge har FN-styrker i landet.

 • 52 drept i antatte terrorangrep

  I to lignende angrep på hver sin side av grensen mellom Burkina Faso og Mali ble henholdsvis 12 soldater og 51 sivile drept.

  Myndighetene i Burkina Faso mistenker jihadister for å stå bak angrepet mot soldatene, som skjedde søndag nær grensen til Mali, nær landsbyen Dounkou.

  – Soldater i bakkestyrken og intervensjonsstyrken ble utsatt for et bakholdsangrep. Foreløpig har vi talt tolv drepte og åtte skadde, sier en talsperson for myndighetene.

  I Mali ble 51 sivile drept søndag da «terrorister» gikk til angrep på tre forskjellige landsbyer langs grensen til Niger, forteller en militæroffiser til AFP. Angrepet skjedde i flere landsbyer i nærheten av Karou.

  Antatt terrorangrep i Mali
 • Mali: Over 40 sivile drepne

  Over 40 sivile blei drepne i Mali på søndag, opplyser lokale myndigheiter. Dei seier det er jihadistar som står bak angrepet, som skjedde nær grensa til Niger.

  – Terroristane gjekk inn i landsbyane og drap alle, seier ei kjelde i politiet til AFP.

 • 37 omkom i bussulykke i Mali

  37 mennesker omkom og mange ble skadd da en buss kolliderte med en lastebil i Mali.

  Ulykken skjedde i Zambougou, rundt 70 kilometer nord for hovedstaden Bamako. Årsaken er ikke kjent, men det var kraftig regnvær.

 • Mann som angrep presidenten er død

  Mannen bak det mislykkede knivangrepet på Malis midlertidige president tidligere denne uken, døde i et fengsel i Bamako kort tid etter han ble arrestert.

  Regjeringen kunngjorde søndag at «helsen hans forverret seg under avhør». Den siktede døde senere på sykehus, hvor det er bestilt en obduksjon.

  Han forsøkte å angripe Malis midlertidige president Assimi Goïta med en kniv under id al-Adha-feiringen i Bamako tirsdag, men ble raskt overmannet av sikkerhetsstyrker. Angriperens identitet og motiv er fortsatt ukjent.

 • Malis president forsøkt knivstukke

  To væpna menn, ein av dei med kniv, gjekk tysdag til angrep på Malis mellombelse president, Assimi Goïta. Ein journalist frå nyheitsbyrået AFP skal ha sett angrepet, som skjedde under ei bøn i ein moské i hovudstaden Bamako. Presidenten deltok på ei feiring for den islamske festivalen id al-adha. Han skal ikkje ha blitt skada i angrepet.

  Det har vore to militærkupp i Mali det siste året, og store delar av landet kontrollerast av militante islamistar.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no