Hopp til innhold
Pedofil foran PC-en
Foto: Aleksander Rønning / NRK

Nettovergrep

Oppsummert

Tallet på nettovergrep mot barn er doblet de siste to årene og politiet intensiverer jakten på overgriperne. I Innlandet politidistrikt leter Ida Killi og kollegaen Kristoffer Brende etter personer som laster ned og deler overgrepsbilder av barn.

 • Lege tiltalt for grov voldtekt

  En mann i 50-årene som har arbeidet som lege i en vestlandskommune, er tiltalt for grov voldtekt. Da han i oktober ble pågrepet, var han siktet for overgrep mot flere barn. Han nektet straffskyld.

  Blant bevisene mot mannen er betalingsoverføringer samt chattelogger, ifølge en kjennelse i Hordaland tingrett. Overgrepene skal ikke ha funnet sted i forbindelse med mannens yrke, skriver Bergens Tidende.

 • Mann tiltalt for nettovergrep mot over 40 barn

  Ein 46 år gammal mann frå Bergen risikerer 21 års fengsel for valdtekt og grov valdtekt av barn under 14 år. Alle overgrepa har skjedd over internett.

  Mannen er også tiltalt for å ha filma nakne barn og vaksne på eit badeland i Bergen. Ifølge tiltalten skjulte mannen kameraet i ei såpeflaske.

 • Siktet for bestilling av overgrepsbilder

  En mann i 20-årene er varetektsfengslet i Trondheim, siktet for å ha betalt mindreårige jenter for å få seksualiserte bilder og videoer. Politiadvokat Kjersti Hegerberg i Trøndelag politidistrikt fikk medhold i sin påstand om fire ukers varetekt for mannen, skriver Adresseavisen.

  Hun sier mannen har hatt kontakt med flere jenter under 18 år på nett, trolig via sosiale medier. Så langt skal politiet ha funnet fram til minst 10 jenter som mannen har hatt kontakt med.

  Den siktede mannens forsvarer Tore Angen sier at hans klient delvis har erkjent straffskyld i avhør.

 • Stor økning i overgrep på nett

  Tallet på nettovergrep mot barn er doblet de siste to årene og politiet intensiverer jakten på overgriperne. Politiet tror at økningen kan skyldes at flere voksne prøver å lokke barn som sitter alene på rommet sitt med mobilen eller laptopen. Men det skyldes også at de sosiale mediene Snapchat og Instagram oftere tipser politiet om deling av overgrepsbilder.

  I Innlandet politidistrikt bruker Ida Killi og kollegaen Kristoffer Brende arbeidsdagene til å finne personer som laster ned og deler overgrepsbilder av barn.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no