Hopp til innhold
Kristin Skogen Lund, Konsernsjef i Schibsted
Foto: Silje Rognsvåg / NRK

Næringsliv

  • Orkla med 1,9 mrd før skatt første kvartal

    Orkla oppnådde i 1. kvartal et resultat før skatt på 1,9 milliarder kroner, noe som er en fremgang på 8 prosent sammenliknet med samme periode i fjor. Omsetningen økte med 6 prosent til 17,1 milliarder kroner. Det viser kvartalsmeldingen på Oslo børs.

    Nordmenn kjøpte 7,4 millioner Grandiosaer i første kvartal i år. Det er en fremgang på 16 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, og det skyldes i stor grad kampanjer den siste tiden, drevet av dagligvarekjedene. Det opplyser Orkla til NRK.

  • Varslar millionbot til samarbeidande flyttebyrå

    Konkurransetilsynet har i dag varsla gebyr til to norske flyttebyrå for ulovleg samarbeid. Dei varsla straffegebyra er på 4 070 000 kroner og 840 000 kroner.

    «Føretaka har hatt omfattande kontakt om konkrete framtidige flytteoppdrag. Dei har på ulike måtar informert kvarandre om kundeførespurnader, fordelt oppdrag og samordna pris og andre vilkår før levering av tilbod til kunde.», skriv Konkurransetilsynet i ei pressemelding.

    Samarbeidet skal ha skjedd i perioden mai 2019 til september 2021. Gebyra er førebels berre varsla, og det er ikkje fatta endeleg vedtak i saka, legg tilsynet til.

  • Hydro med nedgang i resultatet i første kvartal

    Norsk Hydro fekk eit resultat på 5,4 milliardar kroner i første kvartal i år, noko som er ein nedgang frå 7,5 milliardar kroner same kvartal i fjor.

    Lågare salsprisar på aluminium og auka faste kostnadar blir peikt på som nokre av årsakene til nedgangen, skriv selskapet i ei børsmelding.

    Hydro sitt verk i Årdal
    Foto: Kjell Arvid Stølen
  • Næringsministeren opna ny fabrikk i Årdal

    Næringsminister Jan Christian Vestre opna denne veka Hydro sitt nye resirkuleringsanlegg for aluminium i Årdal.

    – Dette er eit godt døme på at norsk industri går føre i omstillinga og sikrar seg ein konkurransefordel. I Årdal investerer Hydro i ny teknologi for å kutte eigne CO2-utslepp og skape grønare produkt som verda treng, sa statsråden.

    Den nye legeringa inneheld 25 prosent brukt og resirkulert aluminium. Testleveransane viser at karbonavtrykket per kilo aluminium er redusert med nesten 70 prosent samanlikna med det europeiske gjennomsnittet.

  • Norsk industriproduksjon på veg ned

    Fallet var på 1,1 prosent, viser sesongjusterte tal frå SSB.

    Utviklinga i norsk industri er fallande ifølgje SSB, sjølv om det er ein del variasjon frå månad til månad.

    I tremånadersperioden frå desember 2023 til februar fall indeksnivået til 99,5 frå 99,8 mot førre tremånadersperiode.

    Størst nedgang var det i næringsgruppa oljeraffinering, kjemisk og farmasøytisk industri med ein nedgang på 5,1 prosent.

    Trelast- og trevareindustrien kunne derimot vise til positive tal, dei hadde ein vekst på 1,2 prosent.

    Trass fallet i industrien auka industriomsetninga med 0,6 prosent frå januar til februar.

    (NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no