Hydros Alunorte i Brasil
Foto: Hydro / Paulo Santos/Interfoto

Norsk Hydro

Oppsummert

Norsk Hydro er i hardt vær etter påstander om forgiftning av drikkevann fra selskapets aluminiumsfabrikk Alunorte nord i Brasil. Hydro er pålagt å halvere produksjonen. Hydro innrømmer ulovlig utslipp av regnvann, men ikke forurensning.

 • Fortsatt usikkerhet for Hydro

  Hydro vet fortsatt ikke når selskapet kan gjenoppta full produksjon ved sitt alumina-raffineri Alunorte i Brasil. Det kommer frem i en presentasjon fra selskapet. I ni måneder har Hydros virksomhet i Brasil gått for halv maskin.

 • Hydro fikk medhold i Brasil

  De føderale miljømyndighetene IBAMA har opphevet forbudet mot å bruke det nye, moderne rødslamdeponiet DRS2 ved Hydros anlegg Alunorte i Brasil. Domstolens forbud gjelder fortsatt, så det er usikkert når anlegget kan starte opp igjen for fullt.

 • Hydro startar att i Brasil

  Norsk Hydros aluminaraffineri Alunorte har fått løyve av brasilianske styremakter til å starta halv produksjon att. Hydro sa sist veke til NRK at stenginga etter forureining av drikkevatn kunne gi store konsekvensar for Hydro-tilsette også i Noreg.

  Rødslam, avfallsdeponiet til Hydro Alunorte
  Foto: Cicero Pedrosa / NRK
 • – En alvorlig sak for Hydro

  Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) vil redegjøre om Hydros situasjon i Brasil for næringskomiteen. – Dette er en alvorlig sak for Hydro. Jeg kommer til å be Stortinget om å få redegjøre for situasjonen, sier næringsministeren til NTB.

 • Ønsker Hydro-redegjørelse

  Næringskomiteen på Stortinget vil ha en redegjørelse fra næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) om Hydros stengning av aluminiumsanlegg i Brasil. Det opplyser komiteleder Geir Pollestad (Sp) til NTB torsdag.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no