Hopp til innhold
Fabrikksjef Ingrid Guddal og prosjektleder Haakon Haakonsen på Norsk Hydro aluminium fabrikk på Karmøy
Foto: Gwladys Fouche / Reuters / NTB

Norsk Hydro

Oppsummert

Norsk Hydro fikk et driftsresultat på 9,7 milliarder kroner i tredje kvartal 2022. Det er 2,5 milliarder mer enn resultatet på 7,2 milliarder kroner i samme kvartal i fjor.

 • Kraftig Hydro-fall i første kvartal

  Hydro faller kraftig første kvartal i år, med et dritsresultat på 7,53 milliarder kroner. Det er en stor nedgang fra 11,17 milliarder kroner i samme kvartal i fjor, skriver E24.

  Selskapet er rammet av lavere salgspriser på aluminium, samt høyere råvarekostnader.

  – Hydro leverer robuste resultater og vi gjennomfører våre strategiske mål, sier Hydro-sjef Hilde Merete Aasheim i en børsmelding.

 • Milliardsalg for Hydro i Brasil

  Den sveitsiske råvaregiganten Glencore kjøper 30 prosent av Hydros brasilianske aluminaraffineri Alunorte.

  Glencore kjøper i tillegg 5 prosent i den brasilianske bauksittprodusenten Mineração Rio do Norte (MRN) og skal kjøpe ytterligere 40 prosent så snart Hydro har kjøpt denne andelen fra Vale.

  Etter at transaksjonene er gjennomført, vil Hydro ikke lenger ha noen eierinteresser i MRN.

  Transaksjonene vil ha en samlet selskapsverdi på 1,1 milliarder dollar, nær 12 milliarder kroner.

  (NTB)

 • Norsk Hydro med nedgang i fjerde kvartal

  I dag legger Norsk Hydro frem sine tall for fjerde kvartal, de tre siste månedene i 2022. Årsaken skal være lavere priser, står det i børsmeldingen.

  De melder samtidig rekordresultater i 2022. Hydro oppnådde et rekordhøyt resultat for året 2022 som helhet, med en justert bruttoinntekt på 39,7 milliarder kroner. Det er en økning på 42 prosent sammenliknet med 2021.

  – Framover i 2023 er utviklingen mer uforutsigbar, men utsiktene er likevel positive, sier konsernsjef Hilde Merete Aasheim.

 • Norsk Hydro med kraftig resultatvekst

  Norsk Hydro fikk et driftsresultat på 9,7 milliarder kroner i tredje kvartal 2022. Det er 2,5 milliarder mer enn resultatet på 7,2 milliarder kroner i samme kvartal i fjor.

  Hydros justerte dritsresultat endte på 7,6 milliarder kroner, vesentlig bedre enn analytikernes forventning, som ifølge Dagens Næringsliv var på 5,5 milliarder kroner. Omsetningen endte på 52,4 milliarder kroner, lavere enn forventningen på 54,4 milliarder kroner.

  Selskapet trekker fram høyere metall- og aluminiumspriser, CO2-kompensasjon og positive valuteeffekter som årsak til resultatveksten.

  Høyere faste kostnader og råvarekostnader trakk resultatet ned.(NTB)

 • Brasil-søksmål mot Hydro i Nederland

  En brasiliansk organisasjon og ni privatpersoner har saksøkt Norsk Hydro og seks datterselskaper i Nederland. Selskap har prøvd å stanse søksmålet, uten hell.

  Saksøkerne mener den norske aluminiumsgiganten er skyldig i forurensning av miljøet til tusenvis av mennesker dem som bor nær ett av selskapets raffinerier i delstaten Pará i Brasil, skriver Finansavisen.

  Organisasjonen Cainquiama, som er med på søksmålet, representere interessene til flere tusen mennesker i Pará. (NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no