Hopp til innhold

Miljøvennleg bilkøyring

 • Vil ha lavere toppfart på norske veier

  Naturvernforbundet, Bondelaget og NAF har skrevet brev til samferdselsministeren, skriver Dagsavisen. Organisasjonene ønsker at fartsgrensen på norske motorveier skal settes ned fra 110 til 90 kilometer i timen.

  – Konkret ber vi om høyere terskel for når det skal bygges firefeltsvei, mer bruk av to- og trefeltsvei med midtrekkverk og en ny standard for firefeltsvei med 90-grense, sier kommunikasjonssjef Camilla Ryste i NAF.

  I tillegg til at det vil gjøre det billigere å bygge vei, vil det også føre til lavere klimagassutslipp, mindre arealinngrep, mindre støy og lavere ulykkesrisiko, skriver de i brevet.

 • Bekrefter produksjon av el-pickup

  GM vil lage en elektrisk versjon av Chevrolet Silverado i Detroit fra 2022, skriver Reuters. Rekkevidde anslås til 650 kilometer. Fra før har Ford planlagt en elektrisk utgave av sin pickup F-150. Det er uklart om noen av modellene kommer til Norge.

  En 2020-modell Chevrolet Silverado pickup klargjøres før en bilmesse i Detroit i 2019.
  Foto: REBECCA COOK, REUTERS
 • Elbil-fordeler gir mer bilbruk

  De gunstige elbilfordelene har ført til flere biler på veiene og at nordmenn kjører mer enn før, mener Transportøkonomisk institutt. At mange husstander har to biler øker bilbruken og utslipp fra trafikken.

Audun Lysbakken (SV) er ikke enig med SU-leder Nicholas Wilkinson om «rikmannsfradrag» på Tesla
SU-leder Nicholas Wilkinson om «rikmannsfradrag» for Tesla

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no