Ladestasjoner
Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Elbil

Oppsummert

Salget av elbiler øker sterkt, men parallelt øker uroen for at politikerne vil kutte i elbil-fordeler som gratis passering i bomringer og på ferjer.

 • Anbefales å kutte elbil-fordeler

  Norge anbefales å kutte el-bilfordelene og i stedet øke avgiftene på bensin- og dieselbiler. Det er konklusjonen i en rapport fra Nordisk ministerråds forskningssenter Nordregio. I rapporten sies det at Norden er en region med ambisiøs klimapolitikk.

 • Elbilladere kan bli lovfestet

  Den sterke veksten i antall elbiler gjør at regjeringen vil lovfeste retten til elbilladere i borettslag. Dette kan bety at en andelseier får rett til å lade, selv om det ikke er flertall i generalforsamlingen. Forslaget sendes nå på høring.

  Elbilladere
  Foto: Linn Løkken / NRK
 • Elbilladere slipper konsesjon

  Bedrifter som tilbyr ladetjenester for elbiler slipper å søke omsetningskonsesjon, slik alle andre som selger elektrisitet må. Det har NVE bestemt. NVE skriver likevel at dette kan endres senere.

 • Flere ladere til el-biler

  Trøndelag trenger 428 nye ladepunkt for el-biler fram til år 2025. Det mener Norges Automobilforbund, NAF. 2025 er året mantror alle nye biler skal være utslippsfrie. Hvert ladepunkt må også yte mer, mener NAF.

  Lading av elbil
  Foto: Elisabeth Tøtte Hansen / NRK
 • Elbilladere virker ikke

  Flere hundre ladepunkter for elbiler i Oslo fungerer ikke fordi programvaren må oppgraderes. Fredag var 800 av de 1300 kommunale ladepunktene ute av drift og fremdeles er det over 300 som ikke virker, skriver Aftenposten. Fortum jobber med saken.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no