Ladestasjoner
Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Elbil

Oppsummert

Salget av elbiler øker sterkt, men parallelt øker uroen for at politikerne vil kutte i elbil-fordeler som gratis passering i bomringer og på ferjer.

 • Norge har høyest vekst i bilsalg

  Det norske markedet har høyest vekst i Vest-Europa, opp 1,9 prosent første halvår I Norge er det registrert 78.209 nye biler, over to tredjedeler er elbiler. Bilsalget faller ellers i de fleste markedene i Vest-Europa.

 • Krever at elbiler lager lyd

  Fra mandag 1. juli må nye elbil-modeller som selges i EU ha et apparat som lager lyd når bilen rygger eller kjører saktere enn 19 km/t, skriver BBC. Grunnen er frykt for at gående ikke hører bilen og kan bli påkjørt.

 • Fleire vil ha elbil uansett

  Ei undersøking gjort av Elbilforeningen viser at stadig fleire elbileigarar vil ha elbil sjølv om elbilfordelane skulle forsvinne. I 2017 sa 41,5 prosent at dei ikkje vil ha elbil om dei må betale bompengar. No svarer berre 26,6 prosent det same.

 • Anbefales å kutte elbil-fordeler

  Norge anbefales å kutte el-bilfordelene og i stedet øke avgiftene på bensin- og dieselbiler. Det er konklusjonen i en rapport fra Nordisk ministerråds forskningssenter Nordregio. I rapporten sies det at Norden er en region med ambisiøs klimapolitikk.

 • Elbilladere kan bli lovfestet

  Den sterke veksten i antall elbiler gjør at regjeringen vil lovfeste retten til elbilladere i borettslag. Dette kan bety at en andelseier får rett til å lade, selv om det ikke er flertall i generalforsamlingen. Forslaget sendes nå på høring.

  Elbilladere
  Foto: Linn Løkken / NRK

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no