Ladestasjoner
Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Elbil

Oppsummert

Salget av elbiler øker sterkt, men parallelt øker uroen for at politikerne kutter i elbil-fordeler som gratis passering i bomringer og på ferjer.

  • Jaguar-seljarar fekk korona-stønad

    Rekordsal av Jaguars nye elbil i fjor utløyser koronastønad i millionklassen til forhandlarane i år, skriv Klassekampen. Det er den store forskjellen i omsetninga som gjer at dei kvalifiserer for pengar frå krisepakka til regjeringa.

  • Frankrike vil subsidiere elbiler

    Frankrike forbereder en redningspakke for bilindustrien under koronapandemien. Blant tiltakene er å subsidiere kjøp av elbiler. Pakken kunngjøres innen 15 dager. I april var bilsalget i Frankrike 89 prosent lavere enn samme måned i fjor.

  • Elbilar framleis populært

    Ein av tre, eller 35 prosent, vil velje elbil som sin neste bil, ifylgje ei undersøking gjort av InFact på vegne av NAF. Det er same tal som i fjor. Samstundes svarar 29 prosent i undersøkinga at dei ikkje kjem til å kjøpe elbil.

Mange kommuner er skeptiske til å bruke elbiler i hjemmetjenesten. Det har de ingen grunn til, mener elbilekspert. Da Lyngdal kommune i fjor byttet ut bilparken, satset de nettopp på el-bil, og angrer ikke.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no