Ladestasjoner
Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Elbil

Oppsummert

Salget av elbiler øker sterkt, men parallelt øker uroen over at politikerne kutter i elbil-fordeler som gratis passering i bomringer og på ferjer.

 • Skeptiske til elbil om vinteren

  Hele fire av ti elbileiere opplever at elbilens batteri kun har halv kapasitet om vinteren. – Det må komme på plass en bransjestandard for hvordan norske forbrukere får oppgitt realistisk rekkevidde og ladehastighet, skriver NAF i ei pressemelding.

  Trafikk ved City Nord.
  Foto: Ole-Fredrik Lambertsen / NRK
 • Vil ha nei til elbil-insentiver

  12 bilprodusenter har gått sammen om å be to senatorer fra California om å gå imot et forslag om å gi ekstra avgiftslette for elbiler som er laget på fabrikker med tariffavtale. Blant fabrikkene er BMW, Volkswagen og Toyota. skriver Reuters.

 • NAF med ladekrav til regjeringa

  Ei ny regjering må ta tak i hurtiglading langs vegane på ein annan måte, meiner Norges Automobil-Forbund.

  Kommunikasjonssjef Camilla Ryste i NAF trekk fram to punkt den nye regjeringa må sjå på:

  Det eine er at hurtigladarnettverket langs vegen ikkje er laga for den enorme veksten av elbilar. Ifølgje Norsk elbilforening viser utviklinga for nybilsalet at Noreg er på god veg mot målet om 100 prosent nullutsleppsbilar innan 2025. Det andre kravet er ei støtteordning for heimelading i byggelag og garasjeanlegg.

 • Fryktar ladekaos i haustferien

  Lom og Dombås er plassane som flest seier dei sto i ladekø i sommar, ifølgje ei undersøking frå Norsk elbilforening gjennomførte i august. Foreininga trekk fram Gudbrandsdalen som ein populær feriedestinasjon som trenger betre ladedekning.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no