Hopp til innhold
Stadig flere elbiler ankommer Drammen Havn
Foto: Ole Berg-rusten / NTB

Bilbransjen

Oppsummert

EU har bestemt at fossilbiler skal forbys i EU etter 2035. Målet er å kutte minst 55 prosent av klimautslippene innen 2030, sammenlignet med nivået i 1990. Om lag en firedel av EUs utslipp stammer fra transport.

 • Slutt for legendarisk bil

  Det er slutt for ein av dei mest ikoniske amerikanske bilane. General Motors varslar onsdag at dei avsluttar produksjonen av Chevrolet Malibu etter 60 år.

  Det er produsert meir enn 10 millionar bilar i Malibu-serien, skriv Reuters. Bildet viser ein Chevrolet Chevelle Malibu frå 1967.

  Chevrolet Malibu 1967
  Foto: Wikipedia
 • Mercedes tilbakekaller 341.000 biler

  Mercedes tilbakekaller 341.000 store SUV-biler av typen GLE og GLS, produsert i årene 2017 til 2023. Årsaken er brannfare.

  Ifølge det tyske biltilsynet (KBA) er det påvist svakhet ved en kabelsko knyttet til bilens 48 volts batteri som medfører fare for brann.

  Denne delen skal nå sjekkes og eventuelt byttes på bilene som tilbakekalles.

  11.000 av bilene som tilbakekalles befinner seg i Tyskland, de resterende er solgt i en rekke land. (NTB)

 • Leide ut Lamborghini verdt 3,7 millioner kroner – nå er den etterlyst

  En Lamborghini Urus til en verdi av 3,7 millioner kroner ble fredag leid ut i Oslo. Et døgn senere ble den meldt stjålet fra et hotell i Drammen. Nå etterlyser politiet bilen.

  – Vi etterforsker hva som har skjedd, men vi kan ikke konkludere om hva som har skjedd foreløpig, sier politiadvokat Ann Irén Svane Mathiassen til Drammens Tidende.

  Bilen ble leid ut av et bilutleieselskap i Oslo fredag. Ifølge selskapets nettsider, er det en «luksus-SUV som kombinerer den ikoniske italienske stilen til merket med høy ytelse».

  Leietakeren er avhørt, og politiet har etterlyst den luksuriøse bilen, som ifølge TV 2-programmet Broom, koster 3,7 millioner kroner ny.

  – Vi ønsker å få bilen fort tilbake. Det er en meget dyr og sjelden bil. Kontakt politiet hvis dere vet noe, sier eieren av utleiefirmaet.

  Politiet tar imot tips dersom noen skal ha sett bilen.

  (NTB)

  Frastjålet Lamborghini Urus til en verdi av 3,7 millioner kroner ble fredag leid ut i Oslo. Et døgn senere ble den meldt stjålet fra et hotell i Drammen. Nå etterlyser politiet bilen.
  Foto: Luksusbilutleie
 • Tesla på klagetoppen i Norge

  Det kommer stadig flere Teslaer på norske bilveier, men mertket troner øverst på klagetoppen, opplyser Forbrukerrådet.

  – Klageandelen er høy, og det er tydelig at mange forbrukere opplever utfordringer med Tesla, sier seniorrådgiver Thomas Iversen i Forbrukerrådet.

  Tesla, Audi og BMW havner på toppen av klagestatistikken. I andre enden finner vi Skoda, Volvo og Toyota.

  Tesla
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • VG: Audi tilbakekaller flere hundre biler i Norge

  Audi vil undersøke batterimodulene til flere hundre biler i det norske markedet. Det gjelder modellen Audi e-tron 55.

  – Det er et behov for å undersøke batterimodulene og eventuelt bytte ut moduler det kan være feil på. Alle berørte kunder skal bli kontaktet direkte, og bilene kan brukes frem til de har vært inne på verksted, sier Christine Eiken Winther i Audi Norge til VG.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no