Migranter står foran soldater fra Hviterussland ved Grodno på den polske grensa 14. nov.2021
Foto: OKSANA MANCHUK / AFP

Migranter i EU

Oppsummert

Flere tusen migranter har samlet seg langs grensa mellom Hviterussland og Polen hvor de forsøker å komme inn i EU. EU anklager Hviterussland for å lokke migranter fra Midtøsten og Afrika til grensa som hevn for EUs sanksjoner mot landet.

 • Møte om migrasjon i Frankrike

  Frankrike er søndag vertskap for et møte på ministernivå med mål om å stoppe migranter i å krysse den engelske kanalen. Ministre fra Frankrike, Tyskland, Nederland og Belgia møtes i havnebyen Calais i Frankrike.

  Der skal de diskutere hvordan landene skal håndtere menneskesmuglere, som skaffer båter til migranter, som prøver å ta seg over til Storbritannia. (NTB)

 • Hellas åpnet to nye migrantleirer

  Hellas åpnet lørdag ytterligere to av sine nye, lukkede migrantleire som har blitt kritisert av rettighetsgrupper for restriktive tiltak. Leirene ligger på øyene Lesvos og Kos. Ifølge FN er det nå rundt 96.000 flyktninger og asylsøkere i Hellas.

 • Irak henter hjem 600 migranter

  Irak sender to fly for å hente hjem mer enn 600 irakere som er strandet ved grensa mellom Hviterussland og Polen, opplyser landets samferdselsdepartement.

  Talsperson Ahmed al-Saha i det irakiske utenriksdepartementet opplyser at 617 skal hentes hjem. Det første flyet landet i Arbil, kurdernes hovedstad, etter midnatt, får nyhetsbyrået AFP opplyst. (NTB)

 • Ber Frankrike hente migranter

  Storbritannias statsminister Boris Johnson ber i et brev Frankrike om å umiddelbart hente tilbake alle migranter som tar seg til Storbritannia over kanalen.

  Det skjer etter at minst 27 mennesker, blant dem sju kvinner og tre barn, omkom da en liten båt full av migranter forliste i Den engelske kanal onsdag. (NTB)

Hundrevis av migranter står fast på grensen mellom Hviterussland og Polen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no