Asylsøker fra Honduras sendt i retur til Mexico
Foto: Gregory Bull / AP

Migranter fra Mellom-Amerika

Oppsummert

Flere tusen migranter fra Mellom-Amerika venter på å få søke asyl ved den amerikansk-mexicanske grensa. Mange som allerede har krysset grensa ulovlig, blir holdt innelåst i store leire.

 • – Hindrer tilsyn av migrantleirer

  Trump-administrasjonen hindrer inspeksjoner av migrantleirer etter at tidligere besøk har avdekket kritikkverdige forhold, ifølge demokraten Elijah Cummings. Han er leder for tilsyns- og reformkomiteen i Representantenes hus.

 • – Reform er Kongressens ansvar

  Nancy Pelosi, lederen for Representantenes hus i USA, sier at en immigrasjonsreform er Kongressens «moralske ansvar», melder AP. Uttalelsen kom søndag, etter at politikeren har vært på rundreise i Mellom-Amerika for å finne årsaker til immigrasjon.

 • Avtale mellom Mexico og Honduras

  De to landene i Mellom-Amerika har inngått en avtale som skal bremse strømmen av migranter til USA. Honduras skal iverksette et treplantingsprogram for å få folk i arbeid, og etter planen skal programmet skape 20.000 nye jobber.

 • Avtale om migranter i Amerika

  Trump-administrasjonen og Guatemala har signert en avtale som skal minske strømmen av migranter fra Mellom-Amerika til USA. Avtalen krever at migranter som reiser gjennom Guatemala på vei til USA, først må søke om beskyttelse i Guatemala.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no