Asylsøker fra Honduras sendt i retur til Mexico
Foto: Gregory Bull / AP

Migranter fra Mellom-Amerika

Oppsummert

Flere tusen migranter fra Mellom-Amerika venter på å få søke asyl ved den amerikansk-mexicanske grensa. Mange som allerede har krysset grensa ulovlig, blir holdt innelåst i store leire.

 • Gjenopptar støtte i Mellom-Amerika

  USAs utenriksminister Mike Pompeo skriver på Twitter at USA gjenopptar støtten til de mellomamerikanske landene El Salvador, Guatemala og Honduras etter at de har «tatt grep for å redusere antall migranter som kommer til USAs grenser».

  Laster Twitter-innhold
 • Må kunne betale helsetjenester

  President Donald Trump har kunngjort at at USA ikke kommer til å slippe inn migranter som ikke kan betale for helsetjenester. Migranter som kommer inn i landet kommer heller ikke til å være dekket av sykeforsikring de første 30 dagene de er i USA.

 • Inngår asylavtale med El Salvador

  USA har inngått en asylavtale med El Salvador som sier at migranter som vil søke asyl i USA, må gjøre det i El Salvador i stedet. USAs sikkerhetsminister Kevin McAleenan og El Salvadors utenriksminister Alexandra Hill Tinoco signerte avtalen fredag.

  Immigration Asylum El Salvador
  Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP
 • – Hindrer tilsyn av migrantleirer

  Trump-administrasjonen hindrer inspeksjoner av migrantleirer etter at tidligere besøk har avdekket kritikkverdige forhold, ifølge demokraten Elijah Cummings. Han er leder for tilsyns- og reformkomiteen i Representantenes hus.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no