Asylsøker fra Honduras sendt i retur til Mexico
Foto: Gregory Bull / AP

Migranter fra Mellom-Amerika

Oppsummert

Flere tusen migranter fra Mellom-Amerika venter på å få søke asyl ved den amerikansk-mexicanske grensa. Mange som allerede har krysset grensa ulovlig, blir holdt innelåst i store leire.

 • Hundrevis vil inn i USA

  Hundrevis av migranter har stilt seg opp på grenseovergangene mellom USA og Mexico, i håp om å slippe inn i USA før nye forskrifter trer i kraft. De nye forskriftene innebærer at alle migranter som har vært via innom et annet land blir avvist.

 • USA: Nei til asyl fra Mexico

  USA innfører tiltak som gjør at sentralamerikanere kan nektes asyl dersom de kom til landet, via Mexico, skriver AP. Asylsøkere som har reist gjennom et annet land på vei fra hjemlandet til USA, må søke beskyttelse i det første landet de kommer til.

 • FN-sjef sjokkert over USA

  FNs høykommissær for menneskerettigheter Michelle Bachelet sier hun er sjokkert over forholdene migranter og flyktninger de lever under ved USAs sørlige grense. Mange barn holdes alene etter å ha blitt skilt fra familiemedlemmer og får dårlig stell.

  Leir i Clint, Texas
  Foto: Paul Ratje / AFP
 • Oscar Martinez begravet

  Migranten Oscar Martinez, som druknet med sin nesten to år gamle datter, ble begravet i El Salvador mandag. Martinez døde da han forsøkte å komme til USA ved å krysse elven Rio Grande. De to ble kjent da et bilde av dem i vannkanten ble publisert.

  Begravelsen for Oscar Martinez
  Foto: Marvin Recinos / AFP
 • Avtale om migrantbarn i USA

  Visepresident, Mike Pence, har avtalt med demokratene at migrantbarn kun kan bli holdt i 90 dager på mottakssenter, skriver Reuters.

  Han avtalte også at myndighetene skal bli varslet innen 24 timer når et barn dør i varetekt på grensa til Mexico.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no