Hopp til innhold
Migranter i Guatemala på vei mot USA
Foto: Johan Ordonez / AFP / NTB

Migranter fra Mellom-Amerika

Oppsummert

Flere tusen migranter fra Mellom-Amerika venter på å få søke asyl ved den amerikansk-mexicanske grensa. Nå er en ny stor migrantgruppe på vei nordover fra Honduras og Guatemala.

 • 19.000 barn krysset Darien-jungelen

  Rekordmange barn, nesten 19.000, har tatt seg gjennom det farlige Darien-jungelområdet mellom Colombia og Panama i år i håp om å nå USA. Tallet er nesten tre ganger det høyeste registrerte antallet for de fem siste årene sammenlagt, ifølge tall som Unicef la fram i en rapport mandag.

 • Texas-migrantleir tom

  Migrantleiren under broen i Del Rio i Texas er nå tom, ifølge lokale myndigheter. 15.000 mennesker, de fleste fra kriserammede Haiti, hadde samlet seg for å for å komme inn i USA. Noen av migrantene returnerte til Mexico da USA begynte å sende mange tilbake til Haiti med fly, mens rundt 12.000 er sluppet inn i USA midlertidig der de får asylsøknadene behandlet, skriver NTB.

  Denne uken har det kommet sterke reaksjoner på foholdene i leiren og USAs deportering av haitiske migranter, blant annet fra FN.

 • Slutter med hester ved grensa

  Det hvite hus opplyser torsdag at hester ikke lenger vil bli brukt for å kontrollere migranter ved grensen til Mexico.

  USA har fått sterk kritikk blant annet etter at bilder ble offentliggjort av ridende grensevakter med pisk-lignende reimer som tvang migranter ned mot elva Rio Grande.

 • Fjernet leir med 6000 migranter

  Amerikanske myndigheter sier mer enn 6000 haitiere og andre migranter er fjernet fra en midlertidig leir i en by i Texas nær grensen til Mexico.

  USAs minister for innenlands sikkerhet Alejandro Mayorkas omtaler situasjonen som «utfordrende og hjerteskjærende», men kommer med en kraftig advarsel.

  – Dersom du kommer til USA ulovlig, blir du returnert. Din reise kommer ikke til å lykkes, og du setter ditt liv og livet til familien din i fare, sier han.

  Ridende betjenter fra grensepolitiet forsøker å hindre migranter i å krysse elva Rio Grande fra Ciudad Acuña i Mexico til Del Rio i Texas.
  Foto: Felix Marquez / AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no