Asylsøker fra Honduras sendt i retur til Mexico
Foto: Gregory Bull / AP

Migranter fra Mellom-Amerika

Oppsummert

Flere tusen migranter fra Mellom-Amerika venter på å få søke asyl ved den amerikansk-mexicanske grensa. Mange som allerede har krysset grensa ulovlig, blir holdt innelåst i store leire.

 • Ny migrantkaravane i Mexico

  Mexicanske soldater har stoppet om lag 1500 migranter fra Mellom-Amerika på grensen mot Guatemala. På en bro over grenseelven blir migrantene nektet å passere om de ikke har visum eller reisedokumenter.

  Migranter på grnsen melom Guatemala og Mexico
  Foto: Marco Ugarte / AP/NTB Scanpix
 • Ny migrantkaravane på vei mot USA

  Hundrevis av migranter fra Honduras tvang seg onsdag over grensa til Guatemala med mål om å nå USA. Migrantene er del av en fortropp til en ny migrantkaravane som er på vei nordover.

 • Mexico nektar migrantar innreise

  Utanriksministeren i Mexico har sagt til styresmaktene i nabolandet Guatemala at migrantkaravanen som er på veg frå Honduras mot USA, ikkje får komme inn i Mexico. Det seier den nye presidenten i Guatemala, Alejandro Giammattei, melder Reuters onsdag

 • Gjenopptar støtte i Mellom-Amerika

  USAs utenriksminister Mike Pompeo skriver på Twitter at USA gjenopptar støtten til de mellomamerikanske landene El Salvador, Guatemala og Honduras etter at de har «tatt grep for å redusere antall migranter som kommer til USAs grenser».

  Laster Twitter-innhold
 • Må kunne betale helsetjenester

  President Donald Trump har kunngjort at at USA ikke kommer til å slippe inn migranter som ikke kan betale for helsetjenester. Migranter som kommer inn i landet kommer heller ikke til å være dekket av sykeforsikring de første 30 dagene de er i USA.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no