Politi på Vestli lørdag kveld
Foto: Peder Bergholt / NRK

Kriminalitet i Oslo

Oppsummert

Kriminaliteten blant unge i Oslo øker. I fjor ble det registrert nesten 2800 straffbare forhold i aldersgruppa 10–17 år. En gruppe på 151 unge, kriminelle gjengangere står bak mange av lovbruddene, ifølge politiet.

 • Vil trolig bli avhørt i dag

  Fire menn som ble pågrepet etter et mulig væpnet ran på Aker brygge i Oslo i natt, vil trolig bli avhørt i dag. Det sier operasjonsleder Sven Christian Lie i Oslo politidistrikt til NRK.

 • Imran Saber frifunnet

  Saber og broren hans er frifunnet for grovt heleri av 3,7 millioner kroner i ankesaken i Borgarting lagmannsrett. I januar ble han dømt til halvannet års betinget fengsel i Oslo tingrett. Retten mente beløpet stammet fra kriminelle handlinger.

 • Truet og spyttet på politiet

  Tre menn på 18 år og to mindreårige jenter ble arrestert i natt for trusler og for å ha spyttet på politiet på et gatekjøkken på Jernbanetorget i Oslo. Politiet er i kontakt med barnevernet etter hendelsen.

 • Kjørt til legevakt

  En person ble slått og sparket bevisstløs i slåsskampen på Grønland t- banestasjon. Den skadde er nå bevisst, og han kjøres legevakta, ifølge politiet. De søker fortsatt etter gjerningsmannen.

 • Dømt for voldtekt av 17-åring

  En 49 år gammel mann er i Oslo tingrett dømt til fire år og to måneders fengsel for voldtekt av en 17 år gammel gutt og seksuelle overgrep mot to 15-åringer. Alle tre asylsøkere. Mannen ble pågrepet av politiet 11. januar 2016, skriver Nettavisen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no