Politi på Vestli lørdag kveld
Foto: Peder Bergholt / NRK

Kriminalitet i Oslo

Oppsummert

Kriminaliteten blant unge i Oslo øker. I fjor ble det registrert nesten 2800 straffbare forhold i aldersgruppa 10–17 år. En gruppe på 151 unge, kriminelle gjengangere står bak mange av lovbruddene, ifølge politiet.

 • Brann i søppelkasse

  Det skal brenne i en søppelkasse ved Jeriko skole på Lindeberg i Oslo. Søppelkassen skal ligge få meter fra nærmeste bygning. Både politiet og brannvesenet er på vei.

 • Slåsskamp mellom flere

  Politiet i Oslo opplyser at de har fått melding om flere gutter som sloss på Furuset i Oslo. Ifølge vitner skal noen av de ligge på bakken. Politiet er på vei til stedet.

 • Innsatt rømt fra Bastøy

  En 22 år gammel fange rømte natt til onsdag fra lavsikkerhetsfengselet på Bastøy, skriver Gjengangeren. I etterkant ble en bil og båt meldt stjålet. Politiet sier de kanskje ser en sammenheng. Fangen beskrives ikke som farlig.

 • Vekter knivstukket i Oslo

  En vekter i 20-årene ble knivstukket i Brenneriveien i Oslo like før klokken 4 natt til torsdag. Politiet jakter tre menn etter hendelsen. Vekteren ble ikke alvorlig skadd.

 • To menn pågrepet etter vold i Oslo

  De to ble pågrepet mandag. Politiet opplyser at de er fra Litauen. 10. juli ble to menn utsatt for grov vold i Møllergata av to gjerningspersoner. Én av de fornærmede ble lagt i kunstig koma etter hendelsen. Vedkommende er nå ute av kunstig koma.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no