NRK Meny
Politi på Vestli lørdag kveld
Foto: Peder Bergholt / NRK

Kriminalitet i Oslo

Oppsummert

Kriminaliteten blant unge i Oslo øker. I fjor ble det registrert nesten 2800 straffbare forhold i aldersgruppa 10–17 år. En gruppe på 151 unge, kriminelle gjengangere står bak mange av lovbruddene, ifølge politiet.

 • Innsatt rømt fra Bastøy

  En 22 år gammel fange rømte natt til onsdag fra lavsikkerhetsfengselet på Bastøy, skriver Gjengangeren. I etterkant ble en bil og båt meldt stjålet. Politiet sier de kanskje ser en sammenheng. Fangen beskrives ikke som farlig.

 • Vekter knivstukket i Oslo

  En vekter i 20-årene ble knivstukket i Brenneriveien i Oslo like før klokken 4 natt til torsdag. Politiet jakter tre menn etter hendelsen. Vekteren ble ikke alvorlig skadd.

 • To menn pågrepet etter vold i Oslo

  De to ble pågrepet mandag. Politiet opplyser at de er fra Litauen. 10. juli ble to menn utsatt for grov vold i Møllergata av to gjerningspersoner. Én av de fornærmede ble lagt i kunstig koma etter hendelsen. Vedkommende er nå ute av kunstig koma.

 • Tatt med pistol i Oslo sentrum

  Politiet har kontroll på en person med pistol i Oslo sentrum. Politiet rykket ut etter melding om to personer, hvor den ene skulle ha en pistol i lomma men ikke være truende overfor andre. Politiet fant både en pistol og litt narkotika på personene.

  Laster Twitter-innhold
 • Forskere slår alarm om Oslo-ungdom

  Unge i Oslo er mer involvert i vold og har flere helseplager enn før. De bruker mer hasj og mindre tid på lekser, kommer det frem i en ny rapport. Forskerne kaller det et trendskifte som gir grunn til bekymring.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no