NRK Meny
Politi på Vestli lørdag kveld
Foto: Peder Bergholt / NRK

Kriminalitet i Oslo

Oppsummert

Kriminaliteten blant unge i Oslo øker. I fjor ble det registrert nesten 2800 straffbare forhold i aldersgruppa 10–17 år. En gruppe på 151 unge, kriminelle gjengangere står bak mange av lovbruddene, ifølge politiet.

 • – Politiet dysset ned gjengproblem

  – Jeg har inntrykk av at deler av politiet dysset ned de voksende problemene med gjenger i Oslo øst og sør. Det sier tidligere justisminister Sylvi Listhaug til VG. Ifølge en hemmelig politirapport tjener gjengen Young Bloods millioner på narkosalg.

 • Vil sende tenåringer i fengsel

  – 15-16-åringer som bevisst begår tung kriminalitet bør settes i fengsel, sier Frps Himanshu Gulati. I går sa politimester i Oslo Hans Sverre Sjøvold at mange unge lovbrytere brukes kynisk som narkotikalangere fordi de risikerer liten straff.

 • Oslopolitiet ber om mer ressurser

  Politimesteren i Oslo mener politidistriktet må tildeles mer ressurser for å kunne håndtere gjengproblemet i hovedstaden, hvis ikke vil andre tilbud svekkes, skriver VG.

 • Statsadvokat: Verre krim i Oslo

  Kriminalitetsbildet i Oslo øst og sørøst er forverra sidan 2016, skriver Oslo statsadvokatembeter i ein ny tilsynsrapport. Statsadvokat Per Egil Volledal seier til Klassekampen at det er fleire etablerte gjengmiljø og fleire skyteepisoder.

 • Jan Bøhler hardt ut mot regjeringen

  Arbeiderpartiets Jan Bøhler mener det vært en urovekkende utvikling i det kriminelle gjengmiljøet i Oslo, på Frps vakt. Justisministeren Tor Mikkel Wara (Frp) avviste kontant at regjeringen har nedprioritert kampen mot gjengkriminalitet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no