Hopp til innhold
Kulehull Kjelsås
Foto: Sverre Holm-Nilsen / NRK

Skyting i Oslo

Oppsummert

Både i 2020 og 2021 auka talet meldingar om vald med skytevåpen i Oslo. Talet var særleg høgt i hausten 2021, der åtte menn blei skotne. Spenningar i kriminelle miljø, rusmisbruk og psykisk sjukdom kan ligge bak, skriv politiet.

 • Ensjø-siktet fengsles i to uker

  Mannen i 60-årene som er siktet for drapsforsøk etter at en annen mann ble skutt i foten på Ensjø lørdag, er fengslet i to uker med brev- og besøksforbud. Det skriver VG.

  Påtalemyndigheten ba om fire uker, men fikk ikke medhold i Oslo tingrett. Avgjørelsen ble anket på stedet.

 • Vil ha tips etter Ensjø-skyting

  Politiet ber om tips fra publikum etter at en mann ble skutt i foten på Ensjø i Oslo lørdag.

  En mann i 60-åra er sikta etter hendelsen. Han skal ha skutt ut fra et vindu i en leilighet.

  Personen som ble truffet er ikke kritisk skadd, ifølge politiet.

 • En person skal være skutt i foten ved Ensjø

  Politiet er i området ved Ensjø med flere patruljer etter en melding om at en person er skutt i en fot, skriver politiet i Oslo på Twitter. De jobber med å få kontroll på formentlig kjent gjerningsperson.

  Politiet melder i en oppdatering at de har fått kontroll på en mann som er mistenkt i saken. De har funnet et våpen i en leilighet.

  – Vi kjenner ikke til relasjonen eller historien bak hvorfor dette har skjedd, sier operasjonsleder Alexander Østerhaug til NRK.

  Fornærmede er kjørt til sykehus. Politiet har ikke opplysninger om at det er flere personer involvert i saken.

 • Siktede erkjenner straffskyld etter skyting på Mortensrud

  Det skriver politiet i en pressemelding. Siktede erkjenner å ha skutt en person og har også bidratt med opplysninger i saken som har gjort at politiet har kontroll på det antatte skytevåpenet.

  Den siktede mannen, som er i 30-årene, meldte seg for politiet torsdag 2. juni etter å ha vært etterlyst i dagene etter skytingen. Det var om kvelden søndag 29. mai at en mann ble funnet skutt ved Mortensrud kirke. Han var ikke livstruende skadet.

  Begge de to er norske statsborgere, og politiet tror ikke hendelsen knytter seg til området.

 • Ingen mistenkte etter skyting søndag

  Politiet etterforsker fortsatt saken etter at to skudd ble avfyrt mot et rekkehus på Kjelsås i Oslo søndag kveld, men har ingen konkrete mistenkte.

  – Vi har ingen pågrepne i saken og ingen konkrete mistenkte per nå. Vi jobber ut fra flere aktuelle hypoteser og etterforsker saken bredt, sier avsnittsleder for etterforskning Thomas Stange på Majorstuen politistasjon til Nordre Aker Budstikke.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no