Hopp til innhold
Benedicte Bjørnland i politiuniform
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Politiet

Oppsummert

Politi- og lensmannsetaten består av 12 politidistrikter og har til oppgave å bekjempe kriminalitet og sørge for orden. Etaten er underlagt Justis- og beredskapsdepartementet og styres av Politidirektoratet og Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

 • Mindre tillit til politiet i Vestland

  Tilliten til politiet i Vest politidistrikt har gått ned det siste året, det viser tal frå Innbyggarundersøkinga. 70 prosent av dei spurde har svært eller ganske høg tillit til politiet, mot 72 prosent på landsbasis. 12 prosent har lågare tillit til politiet enn året før.

  Politimester Kaare Songstad
  Foto: Jan Børge Leirvik / NRK
 • 85 kontrollert for våpen i Kristiansund

  85 mennesker ble lørdag kveld kontrollert av politiet i sentrum av Kristiansund, opplyser politiet i Møre og Romsdal. En kniv ble funnet under massevisitasjonen, og to ble tatt med narkotika. Ifølge politiet mente 95 prosent av de visiterte at tiltaket var positivt.

 • 120 kontrollert for kniv i Kristiansand

  Politiet i Kristiansand har gjennomført en storkontroll i sentrum hvor de har lett etter kniver. 120 mennesker er kontrollert, opplyser Agder-politiet. Det ble ikke funnet noen kniver.

  Kontrollen ble gjennomført mellom klokka 00.12 og 01.09, opplyser politiet.

 • Oslo-politiet sjekket 189 for våpen

  Politiet i Oslo sjekket i alt 189 mennesker på Tøyen T-banestasjon fredag kveld. Det ble ikke gjort funn av våpen, opplyser politiet.

  Visitasjonen er en del av Oslo-politiets nye strategi for å komme de mange knivstikkingene og skytingen i byen til livs.

  Kontrollen ble gjennomført med hjemmel i Politiloven på det politiet mener er en skånsom og hensynsfull måte.

  Alle de som ble kontrollert fikk tilbud om kvittering. Ifølge politiet fikk de flere tilbakemeldinger fra publikum underveis om at dette var et godt tiltak.

  Politiet undersøker passasjerer åpå Tøyen tbanestasjon for våpen
  Foto: Politiet
 • Trusselvurdering: Politiet mener det er sannsynlig at gjengvold kan ende med døden i 2023

  I sin trusselvurdering for 2023 skriver politiet at det er grunn til å vente gjengkonflikter med mulig dødelig utfall i året som kommer.

  Politidirektoratets vurdering ble lagt fram av politidirektør Benedicte Bjørnland tirsdag ettermiddag.

  – Det er sannsynlig at det også vil være voldshendelser med potensielt dødelig utfall som resultat av gjengenes interne konflikter i 2023, skriver direktoratet i sin vurdering.

  (NTB)