Hurtigruteskipet Roald Amundsen til kai i Tromsø etter koronautbrudd.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen/NTB scanpix

Korona på Hurtigruten

Oppsummert

Det har vært utbrudd av koronasmitte på Hurtigruteskipene «Roald Amundsen» og «Fridtjof Nansen». Utbruddene har bl.a. ført til at regjeringen har nedlagt forbud mot at passasjerer og mannskap fra cruiseskip får gå i land i Norge.

 • Snart ferdig med etterforskningen

  Etterforskningen av Hurtigruten er nå i sluttfasen. Vanligvis er det politiet som selv avgjør påtalespørsmålet. Men i denne saken er det statsadvokaten som skal ta avgjørelsen ettersom strafferammen er bot eller fengsel i inntil ett år.

 • Snart ferdig med etterforskningen

  Etterforskningen av Hurtigruten er nå i sluttfasen. Vanligvis er det politiet som selv avgjør påtalespørsmålet. Men i denne saken er det statsadvokaten som skal ta avgjørelsen ettersom strafferammen er bot eller fengsel i inntil et år.

 • Hurtigruten reduserer antall skip

  I samråd med Samferdselsdepartementet har Hurtigruten bestemt at de i første omgang ut oktober vil drive ruten mellom Bergen og Kirkenes med kun to skip. I dag er det fem i trafikk. Årsaken er reiserestriksjonene som gjør at det er svært få gjester. De to skipene blir MS Kong Harald og MS Polarlys.

 • – Har satt mange i fare

  – Hurtigruten har satt sine ansatte, helsevesenet og innbyggere i Norge i fare ved å ikke si fra om smitten om bord, mener leder i Rødt, Bjørnar Moxnes. I går ble Hurtigrutens egen granskingsrapport etter koronautbruddet på «Roald Amundsen» lagt frem. Dommen var knusende. Moxnes og Rødt mener rederiet nå må legge seg langflate. Partiet regner også med at Hurtigruten tar ansvar for de filippinske arbeiderne som har vært smitta, og sørger for at de følges opp, også etter de har reist hjem.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no