Hopp til innhold
Passasjerer tilbake
Foto: Øyvind Sandnes / NRK

Hurtigruten

  • Hurtigruter ventar på betre vêr

    Hurtigruta MS «Richard With» ventar på betre vêr før dei kan krysse Hustadvika for å halde fram turen nordover. Skipet forlét Molde tidlegare, men vêret gjorde at dei ventar på å krysse Hustadvika.

    – Det fører til at anløpa i Kristiansund og Trondheim blir kansellert, seier Tarjei Kramviken, kommunikasjonsrådgivar i Hurtigruta.

    MS «Kong Harald» ligg i Trondheim og ventar på at vêret skal bli betre før dei seglar vidare sørover. Dermed er det ei lita forseinking på denne Hurtigruta også.

  • Nå kan du vaske håret med tang fra Lofoten på Hurtigruten

    Hurtigruten bytter ut dagens såpe og sjampo med nye, bærekraftige produkter laget med tang fra Lofoten.

    I samarbeid med Lofoten Seaweed og det lokale selskapet Reine Såper i Stokmarknes, har selskapet utviklet en serie med sjampo, balsam, kroppssåpe, fuktighetskrem og håndsåpe som inneholder tang.

    Endringen betyr at Hurtigruten bytter ut 14 000 liter såpe, sjampo og andre hudprodukter importert fra utlandet med bærekraftige produkter som lages lokalt.

    – Dette er et utrolig kult prosjekt. Den nye serien gir mindre utslipp til naturen, mindre avfall og er i tråd med vår filosofi om å handle lokalt for å minimere vårt klimaavtrykk mest mulig, sier prosjektleder Carina Mæhle fra Hurtigruten i en pressemelding.

    – Det som er veldig viktig for oss er at det vi lager skal gi minimal påvirkning på havets økosystem. Vi sier at det som er bra for oss, også er bra for havet. Vi vil ikke lage noe som kan føre til at skadelige kjemikalier går ut i naturen, sier Tamara Singer, COO og medgründer i Lofoten Seaweed.

    Flaskene er gjenfyllbare, som betyr at de jevnlig fylles om bord heller enn å måtte kastes når de blir tomme, skriver Hurtigruten i en pressemelding.

    Oppdatert: Episode om Hurtigruta
    Foto: Reuterts
  • Hurtigruten har tapt over 1 milliard kroner

    Selv om inntektene stiger, så øker tapene for Hurtigruten Norge. Spesielt taper de på ekspedisjonscruisene.

    Årets første seks måneder har gitt et resultat før skatt på minus 113 millioner euro – eller drøyt 1,3 milliarder kroner, skriver Dagens Næringsliv.

    Bare i perioden april til juni i år endte resultatet på minus 64 millioner euro, tilsvarende 737 millioner kroner. Det er vel 20 millioner euro svakere enn samme periode i fjor.

    Hovedårsaken til den negative bunnlinjen er økte finanskostnader og den svake krona.

    Det mest positive i halvårsrapporten er at bookingene for hele 2023 er vel 30 prosent høyere enn for 2022 på samme tid i fjor. Selskapet merker ennå ettervirkningene etter koronapandemien.

    – Hurtigruten Norge henter seg inn veldig, veldig bra, sa konsernsjef Daniel Skjeldam under en investorpresentasjon tirsdag.

    – På den annen side: Hurtigruten Expeditions er bak planen, og vi jobber med å forbedre det. Vi har ikke levert på den kommersielle siden, sier han.

    (NTB)

    Hurtigruten Polarlys
    Foto: Gorm Kallestad / NTB

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no