MS Richard With
Foto: Atle Markeng / NRK

Hurtigruten

 • MS Roald Amundsen døypt i Antarktis

  Hurtigruten sitt hybriddrivne ekspedisjonscruiseskip MS Roald Amundsen, som er bygd på Kleven verft i Ulstein, har blitt første skip i verda som er døypt i Antarktis. Det skjedde torsdag morgon lokal tid, skriv reieriet i ei pressemelding. Søsterskipet MS Fridtjof Nansen er framleis til bygging på Kleven.

  MS Roald Amundsen dåp
  Foto: Shayne McGuire / Hurtigruten
 • Frykter Hurtigruten-utflagging

  Hurtigruten vurderer å flagge ut to cruiseskip som skal gå langs norskekysten fra 2021. Det har fått flere sjøfolk til å reagere. Tillitsvalgt frykter press på norske lønninger.

 • Endringar for jomfrutur

  Det nybygde hurtigruteskipet MS Roald Amundsen blir liggende ved Kleven verft lenger enn planlagt. Den skulle ha lagt ut på første seilas fra Hamburg på torsdag, men nå må passasjerene heller gå ombord i Tromsø, seks dager etter at seilasen egentlig skulle startet. Derfra seiler skipet til Nordkapp og Kirkenes, før det setter kursen sørover som planlagt, og ender i Hamburg, ifølge Hurtigruten. Reisen koster rundt 44.000 norske kroner og er fullbooket.

  Skisse over Hurtigrutens nye hybridskip MS Roald Amundsen
  Foto: Hurtigruten
 • Hurtigruten kjøper elbåter

  Hurtigruten inngår en stor avtale med gründerselskapet Brim Explorers. De elektriske katamaranene får store batteripakker, grønn teknologi og er spesialbygget for å utforske polare farvann. Skipene kan opererer på batterier i 10 timer i 10 knop.

 • Bra omdømme for Hurtigruten

  Hurtigruten er det reiseselskapet som har best omdømme hos det norske folk, viser ferske tall fra den store omdømmemålingen RepTrak Norge. Ryanair har det dårligste omdømmet av alle selskapene som er målt.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no