Demonstrasjon i Kiev
Foto: VALENTYN OGIRENKO / Reuters

Konflikten i Ukraina

Oppsummert

Over 13.000 mennesker har mistet livet siden 2014 da konflikten mellom Russland og Ukraina om Luhansk og Donetsk-regionen brøt ut. Russland hærsatte i 2014 Krimhalvøya, og annekterte den senere fra Ukraina til heftige protester fra verdenssamfunnet.

 • Meir enn 100 brot på våpenkvila

  Den nye våpenkvila i Ukraina har i løpet av eit kvar dagar blitt brote meir enn 100 gongar, ifølge Organisasjonen for tryggleik og samarbeid i Europa. Våpenkvila tok til ved midnatt måndag, men allereie tysdag kveld hadde 111 brot blitt registrerte.

 • Merkel og Putin diskuterte Ukraina

  Angela Merkel har i en telefonsamtale med Vladimir Putin i dag diskutert å iverksette Minsk-avtalen for å få en fredelig løsning på konflikten i Øst-Ukraina. Konflikten brøt ut for seks år siden, og minst 13.000 personer er drept.

 • EU forlenger Krim-sanksjoner

  EUs sanksjoner i kjølvannet av Russlands annektering av Krim og Sevastopol forlenges med ytterligere ett år til 23. juni 2021, melder NTB .Tiltakene inkluderer forbud mot import av produkter fra Krim og havnebyen Sevastopol til EU.

 • Fangeutveksling i Ukraina

  Ukrainske regjeringsstyrker og pro-russiske separatister i Ukraina begynte i dag en fangeutveksling, melder Reuters. Det er den første utvekslingen i år. Konflikten i Ukraina brøt ut i 2014, og mer enn 13.000 mennesker har mistet livet.

Krim-kart

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no