Demonstrasjon i Kiev
Foto: VALENTYN OGIRENKO / Reuters

Konflikten i Ukraina

Oppsummert

Over 9.600 mennesker har mistet livet og 21.000 er såret siden konflikten mellom Russland og Ukraina brøt ut våren 2014, ifølge anslag fra FN.

 • Brudd våpenhvile Ukraina

  Ukrainske regjeringsstyrker og prorussiske opprørere anklager hverandre for å ha brutt en ny våpenhvile i Øst-Ukraina. Våpenhvilen startet ved midnatt natt til lørdag lokal tid. Begge sider sier at de ha blitt angrepet etter at våpenhvilen startet.

 • Nye sammenstøt i Øst-Ukraina

  To ukrainske regjeringssoldater er drept og tre andre er såret i kamp mot prorussiske opprørere i Øst-Ukraina det siste døgnet, opplyser myndighetene i Kiev. Våpenhvilen fra i fjor har dempet konfliktnivået, men ikke fått slutt på krigshandlingene.

 • Fem ukrainske soldater drept

  Fem ukrainske soldater er drept i sammenstøt med pro-russiske separatister. Seks soldater er også skadet i kampen om den strategisk viktige byen Debaltseve, melder nyhetsbyrået AFP.

 • – Krim-skatter skal til Ukraina

  Flere historiske gjenstander fra Krim-halvøya som ble utlånt til et museum i Amsterdam i 2014, skal returneres til Ukraina. Det har en nederlandsk domstol bestemt. Kulturskattene skal lagres i tre måneder i påvente av en sannsynlig russiske anke.

 • Tre soldater drept i Ukraina

  Tre ukrainske soldater er drept i sammenstøt med prorussiske separatister øst i Ukraina, opplyser landets forsvarsdepartement. Soldatene skal ha blitt drept da de ble truffet av granater i byen Krasnohorivka lørdag.

Krim-kart

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no