Demonstrasjon i Kiev
Foto: VALENTYN OGIRENKO / Reuters

Konflikten i Ukraina

Oppsummert

Over 9.600 mennesker har mistet livet og 21.000 er såret siden konflikten mellom Russland og Ukraina brøt ut våren 2014, ifølge anslag fra FN.

 • USA skeptisk til Russland i Ukraina

  USA er skeptisk til at Russland nå vil godkjenne pass utstedt av opprørere i Øst-Ukraina som gyldig identifikasjon. Den amerikanske ambassaden skriver på Twitter at dette er i strid med Minsk-avtalen.

  Laster Twitter-innhold
 • Lavrov: Våpenhvile i Ukraina mandag

  En våpenhvile mellom prorussiske opprørere og ukrainske styrker skal iverksettes mandag, ifølge Russlands utenriksminister Sergej Lavrov. Men Ukraina har uttalt seg kritisk til avtalen.

 • Ukraina misfornøyde med samtaler

  Ukrainas utenriksminister Pavlo Klimkin er overhodet ikke fornøyd med utfallet av samtalene med Tyskland, Frankrike og Russland i München lørdag. – Vi trenger et kraftfullt utfall, ikke bare et par uttalelser, sier han til Reuters.

 • Tre ukrainske soldater drept i kamp

  Tre ukrainske soldater er drept og ti andre såret i kamper med russiskstøttede opprørere i Øst-Ukraina det siste døgnet, ifølge den ukrainske hæren.

 • Ukrainsk krigsherre drept

  En sentral krigsherre i Øst-Ukraina er drept i en eksplosjon på kontoret sitt, opplyser hans medarbeidere. Kontoret til Mikhail Tolstykh (35) ble onsdag morgen truffet av en rakett, melder et nyhetsbyrå knyttet til de prorussiske separatistene.

Krim-kart

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no