NRK Meny
Demonstrasjon i Kiev
Foto: VALENTYN OGIRENKO / Reuters

Konflikten i Ukraina

Oppsummert

Over 10.000 mennesker har mistet livet siden 2014 da konflikten mellom Russland og Ukraina om Luhansk og Donetsk-regionen brøt ut. Russland hærsatte i 2014 Krimhalvøya, og annekterte den senere fra Ukraina til heftige protester fra verdenssamfunnet.

 • USA vil straffe Russland

  Trump-administrasjonen innfører sanksjoner mot 21 personer og ni selskaper som følge av Russlands annektering av Krim-halvøya og konflikten i Øst-Ukraina. USA mener elleve av de 21 menneskene på listen er ukrainske russiskvennlige separatister.

 • Tre ukrainske soldater drept

  Det siste døgnet har tre ukrainske soldater blitt drept og fire såret i kamper sørøst i Ukraina, opplyser landets myndigheter. Det melder AFP. Myndighetene mener konflikten har blitt forverret det siste døgnet

 • Utveksler 300 fanger

  Ukraina og prorussiske separatister har i dag startet utvekslingen av over 300 fanger, øst i landet. Det melder nyhetsbyrået AFP. Fangeutvekslingen er den største siden krigen startet i 2014, og skjer i byen Gorlivka.

 • Fangeutveksling i Ukraina

  Det er semje mellom ukrainske styresmakter og prorussiske opprørarar om utveksling av fleire hundre fangar. Kiev har gått med på å setje fri 306 fangar, og det er håp om at opprørarane vil setje fri 74 personar, melder nyheitsbyrået AP.

Krim-kart

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no