Demonstrasjon i Kiev
Foto: VALENTYN OGIRENKO / Reuters

Konflikten i Ukraina

Oppsummert

Over 9.600 mennesker har mistet livet og 21.000 er såret siden konflikten mellom Russland og Ukraina brøt ut våren 2014, ifølge anslag fra FN.

 • Seks drept i kamper i Øst-Ukraina

  Seks personer skal ha blitt drept i harde kamper mellom prorussiske separatister og ukrainske regjeringsstyrker utenfor Donetsk i Ukraina det siste døgnet. Kampene kommer etter at det lenge har vært stille i konflikten i Donbass-området.

 • Putin godtar væpnet OSSE-styrke

  Russlands president Vladimir Putin støtter en avtale som inkluderer utplassering av væpnet politi fra Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa i Øst-Ukraina. Russiskvennlige opprøre i området er mostandere av en slik styrke, skriver NTB.

 • Putin har ikke tro på gjennombrudd

  Russlands president Vladimir Putin har ikke forventninger om noe gjennombrudd i fredssamtalene om Øst-Ukraina. Putin skal onsdag kveld møte Petro Porosjenko, Angela Merkel og Francois Hollande til samtaler om den godt over to år lange konflikten.

 • Østukrainsk rebelleder død

  Den østukrainske rebellederen Arseny «Motorola» Pavlov er død etter en eksplosjon i Donetsk, skriver The Guardian. Pavlov er anklaget for krigsforbrytelser av myndighetene i Kiev, men har blitt beskrevet som en helt i Russland.

 • Brudd på våpenhvilen i Ukraina

  Både russiskstøttede separatistgrupper og regjeringsstyrker i Øst-Ukraina melder om brudd på våpenhvilen som trådte i kraft natt til torsdag, melder AP. Over 9.640 mennesker har blitt drept i konflikten, siden den startet i april 2014, ifølge FN.

Krim-kart

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no