Demonstrasjon i Kiev
Foto: VALENTYN OGIRENKO / Reuters

Konflikten i Ukraina

Oppsummert

Over 10.000 mennesker har mistet livet siden 2014 da konflikten mellom Russland og Ukraina om Luhansk og Donetsk-regionen brøt ut. Russland hærsatte i 2014 Krimhalvøya, og annekterte den senere fra Ukraina til heftige protester fra verdenssamfunnet.

 • Bolton til Ukraina

  Den amerikanske presidentens sikkerhetspolitiske rådgiver John Bolton besøker i dag Ukraina for å diskutere konflikten med de russiskstøttede separatistene. Bolton reisere videre til Hviterussland for møte med landets president Aleksander Lukasjenko.

  Bolton
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Marsjerte tross avlyst parade

  Rundt 20.000 mennesker marsjerte i Kiev på uavhengighetsdagen i protest mot at myndighetene avlyste en militærparade. De fleste som deltok var soldater og veteraner fra den fem år lange krigen med russiskstøttede separatister.

  Ukraine Independence Day
  Foto: Efrem Lukatsky / AP
 • Ukraina raser mot Russland

  Ukraina henvender seg til FNs sikkerhetsråd etter at Russland sier de vil utstede russiske pass til innbyggerne i den østlige delen av landet. Russlands president Vladimir Putin undertegnet en forordning om dette i dag.

 • Putin gir separatister pass

  President Vladimir Putin har undertegnet en forordning som skal gjøre det lettere for innbyggerne i de opprørskontrollerte delene av Ukraina å få russisk pass. Ukraina hevder Russland ønsker å annektere deler av den østlige delen av landet.

Krim-kart

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no