NRK Meny
Demonstrasjon i Kiev
Foto: VALENTYN OGIRENKO / Reuters

Konflikten i Ukraina

Oppsummert

Nye EU-sanksjoner mot Russland etter flytting av gassturbiner til Krim-halvøya. Over 9.600 mennesker har mistet livet og 21.000 er såret siden konflikten mellom Russland og Ukraina brøt ut våren 2014, ifølge anslag fra FN.

 • Millioner utsatt i Øst-Ukraina

  Humanitære organisasjoner ber det internasjonale samfunnet om å komme millioner av ukrainere til unnsetning, melder AFP. – Hundretusenvis står i fare for å være uten tilgang til vann, mat og oppvarming i vinterkulda, sier organisasjonen ACCESS.

 • Putin i dialog om fangeutveksling

  Kreml opplyste onsdag kveld at Russlands president Vladimir Putin har snakket med Aleksandr Zakhartsjenko og Igor Plotnitskij, ledere av de selverklærte Folkerepublikkene Donetsk (DPR) og Lugansk (LPR) om å forhandle fram en fangeutveksling.

 • FN frykter dødelige gasslekkasjer

  FN advarer om at en opptrapping av kamphandlingene i Øst-Ukraina kan føre til lekkasjer av giftig klorgass, som i verste fall kan få dødelig utfall. Flere av kampene pågår nær vannrenseanlegg og elektrisitets- og gassverk.

 • Seks Krim-tatarer pågrepet

  Den russiske sikkerhetstjenesten FSB har siktet seks personer på Krimhalvøya for å tilhøre en radikal islamistgruppe som Russland mener er terrorister. Organisasjonen for Krim-tatarer mener pågripelsen er del av en offensiv mot tatarer.

Krim-kart

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no