Demonstrasjon i Kiev
Foto: VALENTYN OGIRENKO / Reuters

Konflikten i Ukraina

Oppsummert

Over 10.000 mennesker har mistet livet siden 2014 da konflikten mellom Russland og Ukraina om Luhansk og Donetsk-regionen brøt ut. Russland hærsatte i 2014 Krimhalvøya, og annekterte den senere fra Ukraina til heftige protester fra verdenssamfunnet.

 • Separatister vant valg

  Separatistlederne i de russiskstøttede ukrainske utbryterområdene Luhansk og Donetsk vant begge sine valg søndag. Både ukrainske myndigheter og deres vestlige allierte var raskt ute for å fordømme valgresultatene.

 • Holder valg tross protester

  Separatistene i de selverklærte folkerepublikkene i Øst-Ukraina holder valg idag, tross protester fra Vesten.Opprørerne får støtte fra Kreml, og de vestlige maktene har bedt russerne om ikke å sabotere fredssamtalene for regionen.

 • Hevder våpen ble flyttet på grensa

  Observatører fra OSSE hevder å ha sett kolonner med lastebiler kjøre over grensa fra Russland til opprørskontrollerte områder i Øst-Ukraina. En av lastebilene fraktet et pansret kjøretøy, heter det i en uttalese fra organisasjonen.

 • Fire drept i øst-Ukraina

  Fire ukrainske soldater er drept og tre er skadet i de siste kamphandlingene øst i Ukraina. Det sa landets forsvarsministeren i dag. To av soldatene ble skutt, og to ble dødelig skadet i en mineeksplosjon. Det melder AFP.

 • Barn drept av landmine i Ukraina

  Tre barn er døde etter at en landmine gikk av i byen Gorlivka i Øst-Ukraina. Byen blir kontrollert av opprørere. Som følge av konflikten i landet er det etterlatt store mengder eksplosiver og det har vært flere dødelige eksplosjoner de siste ukene.

Krim-kart

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no