Konflikt i Kashmir

Oppsummert

Kashmir er eit fjellområde og tidlegare fyrstedøme, som i dag er delt mellom India og Pakistan. Delar av befolkninga ønskjer sjølvstende, medan India og Pakistan rivaliserer om kontrollen over området.

 • Drapsmistenkt drept i Kashmir

  En pakistansk opprører, som er anklaget for å ha drept en kjent journalist i Kashmir, skal ha blitt drept av indisk politi, melder nyhetsbyrået AP. Journalisten ble skutt og drept i juni, men den pakistanske militsen har benektet at de står bak.

 • Mistenkte opprørere drept i Kashmir

  Indiske sikkerhetsstyrker skal ha drept fire mistenkte opprørere i den indiskkontrollerte delen av Khasmir. De ble drept i sammenstøt i Kulgam-distriktet søndag, ifølge nyhetsbyrået Press Trust of India. India anklager Pakistan for å trene opprørere.

 • Opprørere drepte politi i India

  Opprørere som kriger mot indisk styre, har bortført og drept tre indiske politifolk i den omstridte Kashmir-regionen, opplyser indisk politi. Et tjuetalls opprørere tok seg inn i et titalls politifolks hjem i to landsbyer sør i Kashmir tidlig fredag.

  Tre politifolk bortført og drept i India
  Foto: Mukhtar Khan / AP
 • Våpenkvile i Kashmir-regionen

  Ifølge AP er pakistanske og indiske militære blitt samde om å stoppe skyting langs grensa i den omstridde Kashmir-regionen som begge land gjer krav på. Den siste månaden har det vore fleire samanstøyt med både sivile og militære offer.

 • Fire drept i kamper i Kashmir

  Indiske soldater har skutt og drept minst fire personer i kamper i Kashmir, ifølge det indiske militæret, som mistenker at de fire er militanter. Ingen uavhengige kilder har bekreftet hendelsen, som skal ha skjedd i den indiskkontrollerte delen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no