Pakistan Kashmir
Foto: K.m. Chaudary / AP

Konflikt i Kashmir

Oppsummert

Både India og Pakistan ønsker kontroll over Kashmir. India kontrollerer i dag to tredeler av Kashmir, mens Pakistan kontrollerer en tredel. Et flertall av innbyggerne på begge sider av grensa er muslimer.

 • To drepne i indiske Kashmir

  Ein politimann og ein militant separatist er drepne i samanstøytar i den indiskkontrollerte delen av Kashmir. India har nyleg fjerna ein grunnlovsparagraf som gav innbyggjarane i Kashmir spesielle rettar og innførte portforbod for å hindre protestar.

 • Skotveksling i Kashmir

  Fleire skal vere drepne i ei skotveksling på grenseområdet Kashmir mellom India og Pakistan. Nyleg har konflikten i Kashmir blussa opp, og tysdag sa Pakistan sin utanriksminister at dei vil ta konflikten til Den internasjonale straffedomstolen.

 • Kashmir kan bli tema i domstol

  Pakistan sin utanriksminister seier dei vil ta Kashmir-diskusjonen opp i ein internasjonal domstol, melder Reuters. Kina, India og Pakistan har gjort krav på området, som har skapt stor spenning i grenseområdet.

 • 4000 pågrepet i Kashmir

  Totalt 4000 personer er arrestert i Kashmir siden selvstyret ble opphevet for to uker siden. Situasjonen i regionen, den eneste i India med muslimsk folkeflertall, er fortsatt svært spent. Kashmir har vært delt mellom India og Pakistan siden 1947.

 • Restriksjoner gjeninnført i Kashmir

  Indiske myndigheter i Kashmir har gjeninnført portforbudet i noen områder etter at åtte personer ble skadd i uro i helgen. Situasjonen i den omstridte regionen, den eneste i India med muslimsk folkeflertall, var søndag fortsatt svært spent.

  India Kashmir
  Foto: Dar Yasin / AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no