Pakistan Kashmir
Foto: K.m. Chaudary / AP

Konflikt i Kashmir

Oppsummert

Både India og Pakistan ønsker kontroll over Kashmir. India kontrollerer i dag to tredeler av Kashmir, mens Pakistan kontrollerer en tredel. Et flertall av innbyggerne på begge sider av grensa er muslimer.

 • Granat kastet på torg i Kashmir

  Minst en person er drept og 24 skadd etter at en granat ble kastet inn på et marked i byen Srinagar i den indiske delen av Kashmir. Tilstanden er kritisk for to av de skadde. Kashmir er delt mellom India og Pakistan som begge vil kontrollere området.

 • Ti drept i angrep i Kashmir

  Minst ti mennesker er drept i artilleriangrep over delelinjen mellom den indiske og den pakistanske delen av Kashmir, opplyser myndighetene på begge sider. India og Pakistan anklager søndag hverandre for angrepene i den omstridte regionen.

 • To drepne i indiske Kashmir

  Ein politimann og ein militant separatist er drepne i samanstøytar i den indiskkontrollerte delen av Kashmir. India har nyleg fjerna ein grunnlovsparagraf som gav innbyggjarane i Kashmir spesielle rettar og innførte portforbod for å hindre protestar.

 • Skotveksling i Kashmir

  Fleire skal vere drepne i ei skotveksling på grenseområdet Kashmir mellom India og Pakistan. Nyleg har konflikten i Kashmir blussa opp, og tysdag sa Pakistan sin utanriksminister at dei vil ta konflikten til Den internasjonale straffedomstolen.

 • Kashmir kan bli tema i domstol

  Pakistan sin utanriksminister seier dei vil ta Kashmir-diskusjonen opp i ein internasjonal domstol, melder Reuters. Kina, India og Pakistan har gjort krav på området, som har skapt stor spenning i grenseområdet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no