Hopp til innhold
Pakistan Kashmir
Foto: K.m. Chaudary / AP

Konflikt i Kashmir

Oppsummert

Både India og Pakistan ønsker kontroll over Kashmir. India kontrollerer i dag to tredeler av Kashmir, mens Pakistan kontrollerer en tredel. Et flertall av innbyggerne på begge sider av grensa er muslimer.

  • Indisk soldat drept i trefning i Kashmir

    En indisk grensesoldat er drept i en skuddveksling med pakistanske soldater langs den tungt militariserte delelinjen i Kashmir, opplyser indiske tjenestemenn.

    Myndighetene i den indiskkontrollerte delen av Kashmir sier pakistanske soldater uprovosert skjøt med granatkaster og automatvåpen mot grensestillinger sør i regionen Jammu onsdag kveld.

    Indias grensevaktstyrke sier i en uttalelse at deres soldater besvarte skytingen, og at en av soldatene ble drept. Trefningen ble avsluttet tidlig torsdag. (NTB)

  • Indisk grensevakt drept under skyting i Kashmir

    En indisk grensevakt ble drept da indiske og pakistanske styrker skjøt mot hverandre med geværer og granatkastere ved den militariserte grensen i Kashmir.

    Tjenestemenn i den indiskkontrollerte delen av den omstridte regionen sier at pakistanske soldater «uprovosert» åpnet ild med maskingeværer og granatkastere i det sørlige Jammu-området.

    Den indiske grensestyrken sier i en uttalelse at de besvarte ilden «på en passende måte», men at en indisk soldat mistet livet.

    Skuddvekslingen varte i noen timer og var over tidlig torsdag lokal tid.

  • To indiske soldatar drepne i Kashmir

    To indiske soldatar er drepne i den indisk-administrerte delen av Kashmir fredag, melder det indiske forsvaret. I tillegg skal fire vere såra då opprørarar utløyste ein eksplosjon under eit samanstøyt fredag, melder AFP, som ikkje har kunne verifisere påstandane.

  • Ti drept i vold i Kashmir

    Ti mennesker er drept i en oppblussing av volden i Kashmir de siste dagene. Minst fire sivile ble drept da angripere skjøt mot en husrekke i en landsby søndag.

    Ytterligere fem personer ble såret da to bevæpnede menn begynte å skyte mot tre hus i Dhangri i den indiskkontrollerte delen av Kashmir, opplyser politileder Mukesh Singh.

    Den øverste indiske embetsmannen i regionen kaller det «et feigt terrorangrep».

    – Jeg kan forsikre folk om at de som står bak dette avskyelige angrepet, ikke vil unnslippe straff, sier Manoj Sinha.

    Politiet legger skylden for angrepet på militante motstandere av indisk styre i den omstridte regionen. Landsbyen Dhangri ligger nær den tungt militariserte delelinjen som deler Kashmir en indiskstyrt og en pakistanskstyrt del. Den væpnede konflikten i området har pågått i flere tiår.

    (NTB)

  • Fem drepne i angrep i Kashmir

    Tre indiske soldatar blei drepne og to såra då væpna menn gjekk til angrep på ei militærleir i den indiskkontrollerte delen av Kashmir torsdag.

    To av angriparane blei også drepne i kampane, melder Reuters.

    India kontrollerer to tredelar av Kashmir. Sidan 1989 har 50.000 menneske mista livet i eit opprør i området.

    India skuldar Pakistan for å støtte opprørarane, men det avviser Pakistan.

    Begge landa gjer krav på området.

Piloten overlevert til indiske militære

Video: Twitter

Pakistan villig til å overlevere indisk pilot

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no