NRK Meny

Konflikt i Kashmir

Oppsummert

Kashmir er eit fjellområde og tidlegare fyrstedøme, som i dag er delt mellom India og Pakistan. Delar av befolkninga ønskjer sjølvstende, medan India og Pakistan rivaliserer om kontrollen over området.

 • Ti drept i angrep i Kashmir

  Til sammen fem indiske soldater, fire opprørere og en sivil ble drept i gårsdagens angrep mot en militærleir i den indiske delen av Kashmir. Elleve andre ble såret, ifølge det indiske forsvarsdepartementet. Det er uklart om angriperne er nedkjempet.

 • Indiske soldater drept i Kashmir

  To indiske soldater er drept i et opprørsangrep mot en militærbase i den indiske delen av Kashmir, melder AFP. Det er ikke kjent hvem angriperne er, men rundt 50.000 mennesker er drept siden militante grupper startet en væpnet kamp i 1989.

 • Ni drepne i kampar i Kashmir

  Minst ni menneske er drepne i kamper i Kashmir, opplyser indiske og pakistanske styresmakter. Kashmir blei delt mellom India og Pakistan i 1947, og dei to landa har sidan kriga om kontroll over området.

 • Fire politifolk drept i Kashmir

  En bombeeksplosjon i den indiske delen av Kashmir har kostet fire politifolk på patrulje livet. Opprørere som kjemper mot det indiske styret i Kashmir, sto bak angrepet i byen Sopore lørdag, ifølge politiet.

 • Sju drept i sammenstøt i Kashmir

  Sju personer, blant dem tre opprørere, er drept i et angrep mot en militærleir ved byen Srinagar i den indiskkontrollerte delen av Kashmir. Opprørerne kastet granater og skjøt med automatvåpen. Flere hundre soldater og politi slo opprørerne tilbake.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no