Pakistan Kashmir
Foto: K.m. Chaudary / AP

Konflikt i Kashmir

Oppsummert

Både India og Pakistan ønsker kontroll over Kashmir. India kontrollerer i dag to tredeler av Kashmir, mens Pakistan kontrollerer en tredel. Et flertall av innbyggerne på begge sider av grensa er muslimer.

 • Våpenhvile mellom India og Pakistan

  India og Pakistan har forpliktet seg til å stoppe å avfyre våpen over grensen i Kashmir og respektere en avtale fra 2003, melder AP. Avtalen om våpenhvile har i stor grad blitt oversett og flere hundre personer er drept i sammenstøt de siste 18 årene.

 • Indisk diplomat kalt inn på teppet

  Pakistan har kalt en indisk toppdiplomat inn på teppet. Årsaken er angivelige brudd på våpenhvileavtalen i Kashmir, melder DPA. Indiske sikkerhetsstyrker er anklaget for å med vilje åpnet ild mot et FN-kjøretøy med to observatører, skriver NTB.

 • Tre indiske soldatar drepne

  Minst tre indiske soldatar er drepne i åtak frå den pakistanske hæren i grenseområdet ved Kashmir. To av soldatane vart drepne fredag i Rajouri-distriktet, medan den tredje vart drepen i Poonch-distriktet seint torsdag kveld.

 • Sivile drept i Kashmir

  Flere sivile er drept i angrep langs delelinjen som skiller den pakistanske delen av Kashmir fra den indiske, melder NTB. Sammenstøtene er de blodigste på flere måneder. Begge land beskylder motparten for å ha angrepet sivile områder med overlegg.

  Kashmir.
  Foto: - / AFP
 • Pakistansk soldat drepen i Kashmir

  Ein pakistansk soldat er drepen og tre sivile skadd i ein samanstøyt med indiske grensestyrkar i Kashmir-regionen, ifylgje pakistanske styresmakter. Indiske styrker skal, ifylgje det pakistanske militæret, ha skote med tung skyts.

Piloten overlevert til indiske militære

Video: Twitter

Pakistan villig til å overlevere indisk pilot

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no