Konflikt i Kashmir

Oppsummert

Kashmir er eit fjellområde og tidlegare fyrstedøme, som i dag er delt mellom India og Pakistan. Delar av befolkninga ønskjer sjølvstende, medan India og Pakistan rivaliserer om kontrollen over området.

 • Våpenkvile i Kashmir-regionen

  Ifølge AP er pakistanske og indiske militære blitt samde om å stoppe skyting langs grensa i den omstridde Kashmir-regionen som begge land gjer krav på. Den siste månaden har det vore fleire samanstøyt med både sivile og militære offer.

 • Fire drept i kamper i Kashmir

  Indiske soldater har skutt og drept minst fire personer i kamper i Kashmir, ifølge det indiske militæret, som mistenker at de fire er militanter. Ingen uavhengige kilder har bekreftet hendelsen, som skal ha skjedd i den indiskkontrollerte delen.

 • Indisk turist steinet og drept

  En indisk turist ble drept under en demonstrasjon i Kashmir der flere begynte å kaste steiner mot bilen til mannen, ifølge indisk politi. Demonstrasjonene oppsto etter at den indiske hæren aksjonerte mot en opprørsgruppe i Shopian-området.

 • Flere drept i sammenstøt i Kashmir

  Minst fem opprørere og fem sivile er drept av indiske sikkerhetsstyrker i nye sammenstøt i den indiske delen av Kashmir, opplyser lokale myndigheter. I tillegg ble flere sivile såret. India og Pakistan har siden 1947 vært i konflikt om Kashmir.

 • Minst 20 drept i kamper i Kashmir

  Minst 13 antatte opprørere, 3 regjeringssoldater og 4 sivile er drept i voldsomme sammenstøt og demonstrasjoner i den indiske delen av Kashmir. Kampene omtales som noen av de voldsomste som har rammet den urolige regionen så langt i år.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no