NRK Meny

Konflikt i Kashmir

Oppsummert

Kashmir er eit fjellområde og tidlegare fyrstedøme, som i dag er delt mellom India og Pakistan. Delar av befolkninga ønskjer sjølvstende, medan India og Pakistan rivaliserer om kontrollen over området.

 • Fire politifolk drept i Kashmir

  En bombeeksplosjon i den indiske delen av Kashmir har kostet fire politifolk på patrulje livet. Opprørere som kjemper mot det indiske styret i Kashmir, sto bak angrepet i byen Sopore lørdag, ifølge politiet.

 • Fire drept i angrep i Kashmir

  Tre opprørere og en indisk grensevakt er drept i et angrep mot en militærleir nær flyplassen i Srinagar i den indiske delen av Kashmir. Den pakistanskbaserte islamistgruppa Jaish-e-Mohammed har tatt på seg ansvaret for angrepet.

 • Fem drept i kamper i Kashmir

  To indiske soldater og tre opprørere er drept i kamper i en landsby i den indiskkontrollerte delen av Kashmir, melder tjenestemenn. India anklager Pakistan for å bevæpne opprørere som tar seg inn i den indiskkontrollerte delen, noe Pakistan benekter.

 • Harde sammenstøt i Kashmir

  To sivile og to opprørere er drept i harde sammenstøt mellom
  sikkerhetsstyrker og opprørere i den indiske delen av Kashmir. Det kommer ulike versjoner om hva som faktisk skjedde. India beskylder Pakistan for å støtte et årelangt opprør i Kashmir.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no