Hopp til innhold
Pakistansk flagg heises i Lahore i anledning uavhengighetsdagen
Foto: K.M. Chaudary / Ap

Pakistan

 • Fem drepne i angrep i Kashmir

  Tre indiske soldatar blei drepne og to såra då væpna menn gjekk til angrep på ei militærleir i den indiskkontrollerte delen av Kashmir torsdag.

  To av angriparane blei også drepne i kampane, melder Reuters.

  India kontrollerer to tredelar av Kashmir. Sidan 1989 har 50.000 menneske mista livet i eit opprør i området.

  India skuldar Pakistan for å støtte opprørarane, men det avviser Pakistan.

  Begge landa gjer krav på området.

 • Pakistan har tatt TV-kanal av lufta

  Pakistanske myndigheter har tatt ARY News av lufta, opplyser den populære TV-kanalen.

  ARY News har markert seg som kritiske til den pakistanske regjeringens politikk og støtter åpent tidligere statsminister Imran Khan.

  Myndighetenes begrunnelse for å ta kanalen av lufta i store deler av landet, er at den har sendt «opprørsk» innhold.

  TV-kanalens visepresident Ammad Yousaf kaller anklagen «ulovlig og tåpelig» og vil gå rettens vei for å få gjenopptatt sendingene.

  (NTB)

 • Godtok ulovlige donasjoner til partiet

  Pakistans tidligere leder Imran Khan godtok flere millioner dollar i ulovlige midler fra utenlandske aktører, ifølge AFP.

  Saken går tilbake til 2014 da et misfornøyd medlem av Khans parti Tehreek-e-Insaf (PTI) opprettet sak mot partiledelsen og anklaget dem for økonomisk fusk.

  Valgkommisjonen Pakistan sier de har funnet ut at Imran Khans parti skjulte 16 bankkontoer og godtok donasjoner fra utlendinger eller utenlandske grupper basert i Australia, Canada, De forente arabiske emirater og Caymanøyene. Det melder AFP. Imran Khan er Pakistans tidligere leder.

 • Flommen i Pakistan: Nærmere 500 døde

  Flommen sørvest i Pakistan har krevd 140 flere liv den siste uka, opplyser myndighetene i landet.

  Monsunregnet har rammet millioner i Pakistans Baluchistan-provins og har siden midten av juni ødelagt rundt 37.000 hjem. Minst 478 mennesker er bekreftet omkommet, ifølge krisemyndighetene i landet.

  Store områder er helt isolert av vannmassene, og veier og bruer er ødelagt. Mandag besøkte statsminister Shahbaz Sharif provinsen og lovet hjelp til de hardest rammede.

  Monsuntida i Pakistan begynner vanligvis i juli og varer ut september, og det er meldt mer regn i tida framover.

  Mandag kveld ble et helikopter fra forsvaret meldt savnet i provinsen. Om bord er flere offiserer, blant dem general Sarfraz Ali som leder den pakistanske hærens redningsarbeid i de flomrammede områdene.

  (NTB)

  Pakistan Monsoon Rains
  Foto: Hamdan Khan / AP
 • Flere hundre døde i kraftig monsunsesong i Pakistan

  Minst 340 mennesker har mistet livet i kraftig monsunregn i Pakistan de siste ukene. De fleste omkomne er kvinner og barn. Voldsomme flommer har tvunget mange tusen innbyggere til å evakuere.

  Monsunregnet i Balutsjistan-provinsen og storbyen Karachi er det kraftigste regnværet i landet noensinne, ifølge pakistanske meteorologer.

  Onsdag ble det satt inn store redningsmannskaper for å prøve å nå de avsidesliggende landsbyene i provinsen, hvor over 50.000 mennesker sitter fast.

  Flere veier, broer og hus er totalskadd av de voldsomme vannmengdene, som har ført til store oversvømmelser flere steder i landet.

  Ifølge eksperter har klimaendringene bidratt til det kraftige regnværet. Regnsesongen i Pakistan pleier å vare fra juli fram til september.

  (NTB)

  Flom etter monsunregn i Pakistan
  Foto: Fareed Khan / AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no