Jødisk bosetting i Øst-Jerusalem
Foto: AHMAD GHARABLI / Afp

Israels bosettinger på Vestbredden

Oppsummert

Israelske myndigheter bygger stadig flere jødiske boliger på okkupert grunn i Øst-Jerusalem og på Vestbredden. Slik bygging er ifølge FN i strid med folkeretten.

 • Vil oppkalle bosetting etter Trump

  Statsminister Benjamin Netanyahu ønsker å oppkalle en ny israelsk bosetting på Golanhøydene etter USAs president Donald Trump. – Israelerne ble dypt rørt av Trumps beslutning om å anerkjenne Israels suverenitet over Golanhøydene, sier Netanyahu.

 • Netanyahu utsetter landsbyriving

  Israels statsminister Benjamin Netanyahu utsetter på ubestemt tid rivingen av landsbyen Khan al-Ahmar på Vestbredden. Riveplanene har ført til protester fra mange land, blant dem Norge som har vært med på å finansiere barneskolen i landsbyen.

  ISRAEL-PALESTINIANS/VILLAGE People celebrate after Israel delays eviction of the Palestinian Bedouin village of Khan al-Ahmar, in the occupied West Bank
  Foto: MOHAMAD TOROKMAN / Reuters
 • Israel godkjenner boliger i Hebron

  Regjeringen i Israel har for første gang siden 2002 godkjent nye boliger for jødiske bosettere i Hebron på den okkuperte Vestbredden. I den konfliktfylte byen bor det rundt 200.000 palestinere og rundt 800 bosettere som beskyttes av israels hær.

Israels FN-ambassadør påberopte seg historiske rettigheter til Jerusalem da Sikkerhetsrådet i dag vedtok resolusjon om fjerning av israelske bosetninger på Vestbredden.
Palestina mente i Sikkershetsrådet i dag at resolusjonen kan være siste mulighet for en fredelig tostatsløsning. Resolusjonen gjelder israelsk bosetninger på Vestbredden Sikkkerhetsrådet krever fjærnet.
FNs sikkerhetsråd stemmer om en resolusjon for å stoppe nybyggere på Vestbredden og i Øst Jerusalem

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no