Hopp til innhold
Meng Wanzhou
Foto: STRINGER / Reuters

Huawei

Oppsummert

En rekke land har stengt det kinesiske telegiganten Huawei ute fra bygging av 5G-nettet for mobil. Årsaken er at de ikke stoler på kinesiske garantier og mener at Huawei-utstyr innebærer en sikkerhetsrisiko.

 • Huawei: Overskuddet mer enn doblet i 2023

  Den kinesiske telekomgiganten Huawei sa fredag ​​at overskuddet ble mer enn doblet i 2023. Dette til tross for amerikanske sanksjoner, melder AFP.

  I fjor genererte det Shenzhen-baserte firmaet et overskudd på 87 milliarder yuan, tilsvarende over 131 millioner norske kroner. Det er mer enn det dobbelte av resultatet på 35,6 milliarder yuan i 2022.

  Inntektene steg også med 9,6 prosent. Resultatet for 2023 klarte likevel ikke å slå rekordfortjenesten på 113,7 milliarder yuan i 2021.

  Huawei
  Foto: AP
 • Huawei frir til Mercedes og Audi

  Det kinesiske teknologiselskapet Huawei har spurt Mercedes Benz og Volkswagens Audi om å investere i selskapet, skriver Reuters.

  Utspillet går ut på om de er interessert i å kjøpe små eierandeler i et underselskap som leverer programvare og komponenter til såkalte «smartbiler».

  Initiativet fra Huawei er trolig motivert ut fra et ønske om å skaffe seg flere enn kinesiske samarbeidspartnere.

 • Huawei tapte ankesak om 5G-nettet i Sverige

  En svensk domstol har avvist anken fra Huawei etter at Sverige innførte forbud mot å bruke utstyr fra den kinesiske telegiganten i utrullingen av 5G-nettverket.

  I en uttalelse onsdag sier ankedomstolen i Stockholm at det er grunn til å tro at bruk av Huaweis produkter i nettverkets viktige funksjoner vil kunne skade Sveriges sikkerhet. (NTB)

 • Canada utestenger Huawei

  Den kinesiske teknologigiganten Huawei får ikke delta i utbyggingen av Canadas 5G-nettverk. Myndighetene frykter at KIna skal spionere på canadiere gjennom teknologien.

  Utestengingen bekreftes av en talsperson for Canadas minister for offentlig sikkerhet, Marco Mendicino. USA og flere andre land har også utestengt Huawei fra sine 5G-nett.

 • Huawei-topp tilbake i Kina

  Huaweis finansdirektør Meng Wanzhou er tilbake i Kina, etter at ho blei sett fri frå husarrest i Canada fredag, melder statlege medium, ifølge AFP.

  USA skulda Meng for bedrageri og brot på amerikanske sanksjonar mot Iran. Ho har sete i husarrest i Canada på grunn av eit utleveringskrav frå amerikanske styresmakter.

  No er ho sett fri etter at det blei gjort ein avtale mellom USA, Canada og Kina.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no