Meng Wanzhou
Foto: STRINGER / Reuters

Huawei

Oppsummert

En rekke land har stengt det kinesiske telegiganten Huawei ute fra bygging av 5G-nettet for mobil. Årsaken er at de ikke stoler på kinesiske garantier og mener at Huawei-utstyr innebærer en sikkerhetsrisiko.

 • Huawei-topp tilbake i Kina

  Huaweis finansdirektør Meng Wanzhou er tilbake i Kina, etter at ho blei sett fri frå husarrest i Canada fredag, melder statlege medium, ifølge AFP.

  USA skulda Meng for bedrageri og brot på amerikanske sanksjonar mot Iran. Ho har sete i husarrest i Canada på grunn av eit utleveringskrav frå amerikanske styresmakter.

  No er ho sett fri etter at det blei gjort ein avtale mellom USA, Canada og Kina.

 • Kanadiarar har kome heim

  Dei to kanadiske statsborgarane som blei sette fri i Kina er komne heim, melder AFP.

  Statsminister Justin Trudeau møtte Michael Kovrig og Michael Spavor då dei landa på flyplassen i Calgary.

  Frigjevinga var ein del av ein avtale mellom Canada, USA og Kina, der også Huaweis finansdirektør Meng Wanzhou blei sett fri frå husarrest i Canada.

 • To canadiere løslatt i Kina

  Canadas statsminister Justin Trudeau sier at to canadiske statsborgere er løslatt i Kina og på vei hjem. Nyheten kom kort tid etter at Huawei-toppen Meng Wanzhou, som satt i husarrest i Canada i nærmere tre år, fredag ble løslatt og returnerte til Kina.

 • Huawei-toppen Meng Wanzhou løslates

  En kanadisk domstol har besluttet at Huaweis finansdirektør, Meng Wanzhou, skal løslates. Det skjer etter at hun skal inngått en avtale med justisdepartementet i USA. Meng har sittet i varetekt siden 2018 på grunn av et utleveringskrav fra USA.

 • Huawei-topp sett fri

  Huaweis finansdirektør Meng Wanzhou kan bli sett fri etter tre år i varetekt i Canada. Det melder fleire amerikanske nettstader.

  Meng skal ha gjort ein avtale med justisdepartementet i USA som gjer at ho får reise tilbake til Kina mot at ho vedgår enkelte av skuldingane mot henne, skriv The New York Times.

  Ho har sete i varetekt sidan 2018 på grunn av eit utleveringskrav frå USA. Ho blir skulda av amerikanske styresmakter for bedrageri og brot på amerikanske sanksjonar mot Iran.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no