Xiomara Castro
Foto: Moises Castillo / AP

Honduras

 • Valgnederlag for Honduras-regjering

  Venstreorienterte Xiomara Castro ligger an til å vinne søndagens presidentvalg i Honduras, melder AP/NTB. Når 52 prosent av stemmene er talt opp, har Castro fått 53 prosent, mens Nasry Asfura fra regjeringspartiet Nasjonalpartiet har fått 34 prosent. Valgkommisjonen har 30 dager på seg til å utpeke en vinner.

  Castro har en vanskelig oppgave foran seg, ikke minst med å håndtere kriminaliteten som gjennomsyrer Honduras, når hun etter alt å dømme tar over makten.

  Avtroppende president Juan Orlando Hernandez er i USA blitt beskyldt for medvirkning til narkosmugling. Korrupsjon er svært utbredt, og en honduransk antikorrupsjons-kommisjon ble avviklet i fjor.

  Xiomara Castro
  Foto: Moises Castillo / AP
 • Ber om ro etter jevnt valg

  Toppkandidatene i søndagens presidentvalg i Honduras oppfordret til ro da stemmelokalene stengte i det som omtales som et jevnt valg. Meldinger om trusler og vold i valgkampen førte til frykt for at valget skulle utløse uro og vold.

  Honduras Elections
  Foto: Moises Castillo / AP
 • Presidentkandidat pågrepet

  Presidentkandidaten Santos Rodriguez i Honduras ble torsdag pågrepet og siktet for anklager om hvitvasking av penger knyttet til narkotikasmugling og drap.

  Arrestasjonen kommer mindre enn en måned før presidentvalget der alle hovedkandidatene enten er anklaget for korrupsjon eller narkotikasmugling.

  Avtroppende president Juan Orlando Hernandez har selv blitt anklaget for narkotikasmugling, mens broren Tony Hernandez i mars ble dømt til livsvarig fengsel i New York for samme forbrytelse.

  Rodriguez, en pensjonert kaptein i hæren, er ikke blant favorittene til valget 28. november.

  (NTB)

 • Turistøy rasert av brann i Honduras

  En storbrann har ødelagt mange boliger og bedrifter på den lille karibiske øya Guanaja i Honduras. Rundt 400 personer ble evakuert til en kirke og en skole. Tre personer ble skadd. Flammene ødela 90 hus og 120 bygninger ble skadd.

  Brannen startet i et boligområde på stranden tidlig lørdag morgen og spredte seg raskt. Politi hjalp innbyggerne med å redde senger, møbler og andre eiendeler etter hvert som flammene nærmet seg, viser videoer i sosiale medier. Brannårsaken er ikke kjent.

  Storbrann på Guanaja i Honduras 2. okt. 2021
  Foto: LESTER CARIAS / AFP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no