Hopp til innhold
Xiomara Castro
Foto: Moises Castillo / AP

Honduras

  • FN: Honduras opplever en bølge av kvinnedrap

    Honduras har den høyeste drapsraten for kvinner i hele Latin-Amerika, sier den stedlige FN-representanten Alice Shackelford. Ifølge støttegrupper skal minst 66 kvinner ha blitt drept så langt i år.

    – Vi er midt i en krise når det gjelder tall på kvinner som har lidd en voldsom død, sier Shackelford. Hun frykter at det nærmest ses på som normalt at kvinner blir behandlet som sexobjekter og blir utsatt for grov vold.

    I 2023 ble det registrert 380 kvinnedrap, ifølge en oversikt fra det uavhengige universitetet i Honduras.

    (NTB)

  • 17 døde etter bussulykke i Hounduras

    Reuters melder at minst 17 mennesker døde, og rundt 14 ble skadet i en ulykke med to busser onsdag. Ulykken skjedde på en motorvei i det vestlige Honduras.

  • Tidligere presidenter på USAs korrupsjonsliste

    Tidligere presidenter, dommere og politikere i mellomamerikanske land er blant nesten 40 personer som har blitt oppført på USAs korrupsjonsliste.

    To tidligere presidenter i El Salvador – Mauricio Funes og hans etterfølger Salvador Sanchez – er blant navnene på listen, som består av personer USA knytter til korrupsjon, hvitvasking og underslag av offentlige midler.

    Funes og Sanchez blir begge rettsforfulgt i El Salvador, og bor begge nå i Nicaragua uten å kunne utleveres.

    I Guatemala har flere dommere og påtaleansatte blitt ført opp på listen, noen av dem anklaget for å ha stått bak forfølgelse av journalister. Guatemalas regjering avviser anklagene fra USA, og kaller listen for et forsøk fra amerikanske myndigheter på å tvinge sin jurisdiksjon på folk i utlandet.

    Også politikere i Honduras og Nicaragua er oppført på listen. (NTB)

  • Massakre i biljardhall i Honduras

    Portforbud innføres i to byer nord i Honduras etter at 22 mennesker ble skutt og drept i separate angrep i helgen, blant annet i en biljardhall.

    Ti menn og én kvinne ble drept da væpnede menn stormet inn i en biljardhall i byen Choloma i Cortes-provinsen sent lørdag kveld. Tre personer ble alvorlig skadd, ifølge politiet.

    Minst elleve andre personer ble lørdag drept i ulike hendelser i Valle de Sula-regionen nord i Honduras, deriblant i industribyen San Pedro Sulay, opplyser en ikke navngitt tjenesteperson til nyhetsbyrået Reuters.

    Det mellomamerikanske landet herjes av en voldsbølge som knyttes til kriminelle narkobander.

    (NTB)

  • Gjengmedlemmer får skylda for massakre i kvinnefengselet i Honduras

    Medlemmer av den kriminelle gjengen Barrio 18 sto bak drapene på 46 innsatte i et kvinnefengsel i Honduras tirsdag, ifølge landets president.

    Over 20 av ofrene ble brent til døde, de øvrige ble enten knivstukket eller skutt av kvinnelige medlemmer av gjengen Barrio 18 i et fengsel i Tamara, rundt 50 kilometer nordvest for hovedstaden Tegucigalpa.

    Antall drepte ble onsdag oppjustert fra 41 til 46.

    Ifølge president Xiomara Castro fikk gjengmedlemmene bistand fra ansatte i fengselet da de tok seg inn på naboavdelingen og drepte alle de innsatte der.

    Det er uklart hvordan skytevåpen og macheter ble smuglet inn i fengselet, men Castro lover å sette i verk «drastiske tiltak».

    (NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no