Nicaragua
Foto: Inti Ocon / AFP

Nicaragua

Oppsummert

Nicaragua er en republikk i Mellom-Amerika. Landet ble styrt av familiedynastiet Somoza fra 1934 til 1979, da et folkeopprør ledet av Sandinistfronten innstiftet revolusjon og styrte landet frem til 1990, en periode preget av krig og handelsboikott.

 • USA med sanksjoner i Nicaragua

  USA innfører visumrestriksjoner mot 19 nicaraguanske tjenestepersoner, som har «bidratt til Ortega-regjeringens angrep på demokratiet». USA viser til at flere titalls politikere, journalister og menneskerettsaktivister er arrestert, og at alle motkandidater som har forsøkt å stille i valget 7. november, har blitt diskvalifisert.

 • Avisredaktør pågrepet i Nicaragua

  Sjefredaktøren i La Prensa, Nicaraguas eneste uavhengige dagsavis, er pågrepet etter at politiet slo til mot avisen. Juan Lorenzo Holmann ble tatt med til fengselet i Managua for angivelig å skrive under på et dokument, opplyser hans fetter og journalistkollega Carlos Fernando Chamorro på Twitter.

 • Slo til mot avis i Nicaragua

  Nicaraguas politi gjennomførte fredag en razzia hos La Prensa, landets eneste uavhengige dagsavis. Samme dag ble avisen tvunget til å avlyse papirutgaven. La Prensa er den siste uavhengige avisen som distribueres til hele landet og har lenge vært en torn i øyet til president Daniel Ortega.

 • Avis må stanse papirutgaven

  La Prensa, den siste uavhengige dagsavisen i Nicaragua, setter papirutgaven på vent fordi papirimporten blir stanset i tollen. Avisen vil fra fredag kun være tilgjengelig på nett. På forsiden heter det at «diktaturet holder tilbake papiret vårt, men det kan ikke skjule sannheten».

 • Opposisjonsleder forlater Nicaragua

  Opposisjonslederen Carmella Rogers har forlatt Nicaragua og reist til Costa Rica for å unngå fengselsstraff. Det skriver Radio France Internationale.

  I forkant av valget 7. november i år har president Daniel Ortegas regjering fengslet flere viktige opposisjonsmedlemmer.

  Carmella Rogers, kjent under navnet «Kitty Monterrey», leder partiet Borgere for frihet, og mener det ikke lenger er trygt å oppholde seg i Nicaragua.

  Carmela Rogers
  Foto: Maynor Valenzuela / AFP
Kanal bygges i Nicaragua

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no