El Salvador

 • Militærfly styrtet i Stillehavet

  Et militærfly fra El Salvador har styrtet i Stillehavet. Forsvaret bekrefter at alle ombord i flyet er funnet døde, blant dem sønnen til landets forsvarsminister. Det er ikke gitt noen forklaring på hvorfor sønnen til forsvarsministeren var om bord flyet, melder AP/NTB.

 • Demonstrasjonar i Latin-Amerika

  Fleire tusen demonstrantar samla seg i El Salvador, Chile, Peru, Mexico og Colombia med krav om sjølvbestemt abort. Abort er meir eller mindre forbode i dei fleste landa i regionen, og fleire hundre kvinner sit fengsla for brot abortlovgjevinga.

  Abortdemonstrasjon i Peru
  Foto: ERNESTO BENAVIDES / AFP
 • Protester i El Salvador mot bitcoin

  Det er store protesterer i El Salvador etter at landet denne uka innførte bitcoin som lovlig betalingsmiddel. Presidenten mener kryptovalutaen vil skape flere jobber, men halvparten av innbyggerne har ikke mulighet til å bruke den fordi de mangler internett.

 • Bukele får stille til gjenvalg

  Høyesterett i El Salvador gir president Nayib Bukele grønt lys til å stille til gjenvalg, til tross for at det er forbudt i landets grunnlov. Dermed kan Bukele stille til valg igjen i 2024 og bli den første presidenten i El Salvador som får styre landet i to femårsperioder etter hverandre.

  Dommerne som godkjente at Bukele kan stille til gjenvalg, ble utnevnt av ham selv i mai. Det skjedde etter at nasjonalforsamlingen, som domineres av Bukeles allierte, avsatte flere dommere som var kritiske til regjeringen. Det kalte opposisjonen et kupp.

 • Etterlyst president får borgerskap

  Nicaragua har gitt den korrupsjonsanklagede salvadoranske ekspresidenten Salvador Sánchez Cerén nicaraguansk statsborgerskap. Sánchez forlot hjemlandet i desember i fjor. Også Sánchez' kone, datter og barnebarn har fått nicaraguansk statsborgerskap.

Valg i El Salvador

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no